/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Ukogte rejer?
Fra : Kåre Weng Madsen


Dato : 30-05-02 12:21

Hej

Her følger andet afsnit af føljetonen om mine rejefrikadeller.....

Jeg vil gerne lave rejefrikadeller imorgen, og fandt en opskrift på
dr.dk/mad som Nigella Lawson har lavet.

I følge opskriften skal der bruges rå reje, hvilket jeg tolkede som ukogte
rejer. I følge min fiskemand (der godt nok er fra Føtex, men alligevel) så
er det næsten umuligt at få rå rejer. De er altid kogte.

Hvis det er rigtigt, hilken slags rejer skal jeg så bruge, eller hvad menes
der med rå rejer.

Hvis min fiskemand tager fejl, hvordan skaffer jeg så rå rejer, og hvad gør
jeg med dem?

Kåre



 
 
Klaus Alexander Seis~ (30-05-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 30-05-02 14:19

Kåre Weng Madsen skrev:

> I følge min fiskemand (der godt nok er fra Føtex, men alligevel)
> så er det næsten umuligt at få rå rejer. De er altid kogte.

Er sådan nogle grå fjordrejer osse kogte? Tænk, jeg har allers altid
troet at de var rå, og at de så ville blive røde når man kogte dem.

Hvis de er rå, så er det ikke mere end en uges tid siden at jeg så dem
hos både fiskehandleren i Punkt 1 (eller hvad det hedder nu om dage) i
Herlev, samt ham på Søborg Hovedgade.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Tina (30-05-2002)
Kommentar
Fra : Tina


Dato : 30-05-02 16:55


"Kåre Weng Madsen" <kwma00@hum.auc.dk> skrev i news:ad523m$ls0$1@sunsite.dk
> Hej
>
> Her følger andet afsnit af føljetonen om mine rejefrikadeller.....
>
> Jeg vil gerne lave rejefrikadeller imorgen, og fandt en opskrift på
> dr.dk/mad som Nigella Lawson har lavet.
>
> I følge opskriften skal der bruges rå reje, hvilket jeg tolkede som ukogte
> rejer. I følge min fiskemand (der godt nok er fra Føtex, men alligevel) så
> er det næsten umuligt at få rå rejer. De er altid kogte.
>
> Hvis det er rigtigt, hilken slags rejer skal jeg så bruge, eller hvad
menes
> der med rå rejer.
>
> Hvis min fiskemand tager fejl, hvordan skaffer jeg så rå rejer, og hvad
gør
> jeg med dem?

Rå rejer hedder rundt omkring hos fiskehandlere "friske rejer".

Det er ikke rigtigt, at det er næsten umuligt at få friske rejer. De fås
både som friske, frosne rejer (hvor må du ikke spørge om, for her hvor jeg
bor, ligger der ret mange supermarkeder - jeg kan ikke lige huske, hvad man
kan købe i hvilke , og som tidligere skrevet, som friske, ukogte rejer
hos en rigtig fiskehandler.

Prisen på friske rejer er en smule pebret på denne årstid, men de smager
godt

Velbekomme

Tina



Ukendt (30-05-2002)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 30-05-02 15:26


"Kåre Weng Madsen" <kwma00@hum.auc.dk> skrev i en meddelelse
news:ad523m$ls0$1@sunsite.dk...
> Hej
>
> Her følger andet afsnit af føljetonen om mine rejefrikadeller.....
>
> Jeg vil gerne lave rejefrikadeller imorgen, og fandt en opskrift på
> dr.dk/mad som Nigella Lawson har lavet.
>
.....>
> Hvis min fiskemand tager fejl, hvordan skaffer jeg så rå rejer, og hvad
gør
> jeg med dem?
>
> Kåre
>

Jeg er næsten 101% sikker på jeg har set frosne ukogte tigerrejer (de store
rejer) i Brugsens frysedisk. De er hvide og grå, modsat de lyserøde kogte.

Hilsen Lise L.



Thomas Wesley Hinton (30-05-2002)
Kommentar
Fra : Thomas Wesley Hinton


Dato : 30-05-02 15:28


"Kåre Weng Madsen" <kwma00@hum.auc.dk> skrev i en meddelelse
news:ad523m$ls0$1@sunsite.dk...
> Hvis det er rigtigt, hilken slags rejer skal jeg så bruge, eller hvad
menes
> der med rå rejer.
>
> Hvis min fiskemand tager fejl, hvordan skaffer jeg så rå rejer, og hvad
gør
> jeg med dem?

Ihvertfald på Fyn har enhver fiskehandler friske ukogte rejer, de er så
friske at de stadigvæk er levende når du køber dem.

Problemet med fjordrejer er dog at de er meget små, så det vil tage dig lang
tid at pille dem alle sammen.

Jeg har ligesom en anden her i gruppen, også set ukogte kæmperejer i
Brugsen.



Henrik (30-05-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 30-05-02 18:51

Der er "tilbud" på (rå) tiger-rejer hos fiskhandleren i Købmagergade i Kbh.
i disse dage.

H
"Kåre Weng Madsen" <kwma00@hum.auc.dk> wrote in message
news:ad523m$ls0$1@sunsite.dk...
> Hej
>
> Her følger andet afsnit af føljetonen om mine rejefrikadeller.....
>
> Jeg vil gerne lave rejefrikadeller imorgen, og fandt en opskrift på
> dr.dk/mad som Nigella Lawson har lavet.
>
> I følge opskriften skal der bruges rå reje, hvilket jeg tolkede som ukogte
> rejer. I følge min fiskemand (der godt nok er fra Føtex, men alligevel) så
> er det næsten umuligt at få rå rejer. De er altid kogte.
>
> Hvis det er rigtigt, hilken slags rejer skal jeg så bruge, eller hvad
menes
> der med rå rejer.
>
> Hvis min fiskemand tager fejl, hvordan skaffer jeg så rå rejer, og hvad
gør
> jeg med dem?
>
> Kåre
>
>



T. N. (30-05-2002)
Kommentar
Fra : T. N.


Dato : 30-05-02 21:34

> "Kåre Weng Madsen" <kwma00@hum.auc.dk> wrote in message
> news:ad523m$ls0$1@sunsite.dk...
> > I følge opskriften skal der bruges rå reje, hvilket jeg tolkede som
ukogte
> > rejer. I følge min fiskemand (der godt nok er fra Føtex, men alligevel)

> > er det næsten umuligt at få rå rejer. De er altid kogte.

Din fiske handler har ikke ret!
Det er næsten umuligt at få store, rå og friske rejer(tiger-, thai-,
hesterejer mv.) men til den pågældende opskrift skal du bare bruge
tigerrejer (evt. fra frost) eller lignende og dem kan du få over alt, selv
sometider i Netto.

Til dem der snakker om fjord rejer så er det rigtigt sålænge en reje er
grå/blå så er den rå. de bliver røde når de bliver kogt. sådan er det med
alle skaldyr.

Venligst
Thomas Nedergaard



Henrik (31-05-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 31-05-02 15:19

Bob Bob.....ikke helt.

hesterejen, der smager fortrinligt, forbliver grå/brun efter kogning....og
muslinger skifter jo heller ikke farve!

Mvh H.


sålænge en reje er
> grå/blå så er den rå. de bliver røde når de bliver kogt.
> sådan er det med alle skaldyr.
>
> Venligst
> Thomas Nedergaard
>
>



Klaus Alexander Seis~ (31-05-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 31-05-02 16:04

Henrik skrev:

>> sålænge en reje er grå/blå så er den rå. de bliver røde
>> når de bliver kogt. sådan er det med alle skaldyr.
>
> Bob Bob.....ikke helt.
>
> hesterejen, der smager fortrinligt, forbliver grå/brun
> efter kogning....og muslinger skifter jo heller ikke farve!

Muslinger er slet ikke skaldyr/krebsdyr, men bløddyr ("mollusker").


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Henrik (31-05-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 31-05-02 17:35

Ja det er rigtigt....i biologi-klassen!

Ud og kig til din Cache!

H

"Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> wrote in message
news:jakabov+afe292be-e25b-4507-9309-a7b2ceb01984@news.szn.dk...
> Henrik skrev:
>
> >> sålænge en reje er grå/blå så er den rå. de bliver røde
> >> når de bliver kogt. sådan er det med alle skaldyr.
> >
> > Bob Bob.....ikke helt.
> >
> > hesterejen, der smager fortrinligt, forbliver grå/brun
> > efter kogning....og muslinger skifter jo heller ikke farve!
>
> Muslinger er slet ikke skaldyr/krebsdyr, men bløddyr ("mollusker").
>
>
> // Klaus
>
> --
> ><> vandag, môre, altyd saam



Klaus Alexander Seis~ (31-05-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 31-05-02 18:14

Henrik skrev:

> Ud og kig til din Cache!

(Der er nogen der har snuppet den. Har du et godt forslag til et
nyt gemmested?)


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Duggi (31-05-2002)
Kommentar
Fra : Duggi


Dato : 31-05-02 14:26

> I følge opskriften skal der bruges rå reje, hvilket jeg tolkede som ukogte
> rejer. I følge min fiskemand (der godt nok er fra Føtex, men alligevel) så
> er det næsten umuligt at få rå rejer. De er altid kogte.

Er det muligt at få friske rejer i dette land?

Med friske mener jeg egentlig levende rejer, som man får med hjem i en
bærepose med vand i. Jeg har søgt nede i fiskebutikkerne på Århus havn, men
har ikke fundet. Efter at jeg har smagt friske rejer er jeg blevet meget
utilfreds med de kedelige rejer man får i lage (som egentlig ikke smager af
reje).

mvh. Klaus



Thomas Wesley Hinton (01-06-2002)
Kommentar
Fra : Thomas Wesley Hinton


Dato : 01-06-02 17:16


"Duggi" <NoM@il.com> skrev i en meddelelse
news:39LJ8.5284$yn.4537482@news.orangenet.dk...
> > I følge opskriften skal der bruges rå reje, hvilket jeg tolkede som
ukogte
> > rejer. I følge min fiskemand (der godt nok er fra Føtex, men alligevel)

> > er det næsten umuligt at få rå rejer. De er altid kogte.
>
> Er det muligt at få friske rejer i dette land?

Læs mit tidligere indlæg.



Kåre Weng Madsen (31-05-2002)
Kommentar
Fra : Kåre Weng Madsen


Dato : 31-05-02 16:14


"Kåre Weng Madsen" skrev i en meddelelse

> I følge opskriften skal der bruges rå reje, hvilket jeg tolkede som ukogte
> rejer. I følge min fiskemand (der godt nok er fra Føtex, men alligevel) så
> er det næsten umuligt at få rå rejer. De er altid kogte.

Som altid når der er noget de almindelig butikker ikke har belv Salling
Super min redning. De havde frosne tigerrejer ukogte. 3 pakker af 180 g
endda pillede til 110 kroner. Lidt pebret, men dog alligevel væsentligt
billigere end den lokale fiskemand, der havde 100 g upillede for 27 kroner.

Fiskemanden og Salling Super havde i øvrigt også levende fjorrejer til 12
kroner kiloet, men fiskemanden mente ikke at der ville komme andet end 30 g
kød af 100 g rejer - og så ville kiloprisen jo blive helt enorm...

Så nu glæder jeg mig til rejefrikadellerne lidt senere i aften... Tak for
rådene.

Kåre





Klaus Alexander Seis~ (31-05-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 31-05-02 16:37

Kåre Weng Madsen skrev:

> fiskemanden mente ikke at der ville komme andet end 30 g
> kød af 100 g rejer

Skallen på friterede kæmperejer smager ganske fortrinligt, synes jeg,
og "chips" som kroepoek er osse lavet af rejeskaller (er de ikke?).
Kan man få lidt mere ud af fjordrejer ved at spise dem med "hud og
hår"? Er der nogen her der har prøvet det?


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Karsten Hammer Hanse~ (03-06-2002)
Kommentar
Fra : Karsten Hammer Hanse~


Dato : 03-06-02 07:06

kan man ikke bruge skallerne til skaldyrssuppe, hvis man endelig er imod at
smide dem ud?

blende dem i efter at de har kogt med en stund, eller hvordan fungerer sådan
noget?


K.

Klaus Alexander Seistrup <jakabov119@magnetic-ink.dk> wrote in message
news:jakabov+43248585-37b3-4f3d-8743-64ae82851daa@news.szn.dk...
> Kåre Weng Madsen skrev:
>
> > fiskemanden mente ikke at der ville komme andet end 30 g
> > kød af 100 g rejer
>
> Skallen på friterede kæmperejer smager ganske fortrinligt, synes jeg,
> og "chips" som kroepoek er osse lavet af rejeskaller (er de ikke?).
> Kan man få lidt mere ud af fjordrejer ved at spise dem med "hud og
> hår"? Er der nogen her der har prøvet det?
>
>
> // Klaus
>
> --
> ><> vandag, môre, altyd saam



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste