/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Rejefrikadeller
Fra : Kåre Weng Madsen


Dato : 28-05-02 13:54

Hej

Jeg har tænkt mig at lave rejefrikadeller efter en opskrift fra Nigella
Lawson.

Er der nogen forslag til, hvad man kan spise til eller sammen med?

Kåre



 
 
T. N. (29-05-2002)
Kommentar
Fra : T. N.


Dato : 29-05-02 15:12

hej med dig
Prøv med
Mangosalat (til 4per.)
½ stort iceberg(skåret i tynde strimler)
1 rød chili (skåret i tynde ringe uden kerner)
80 g frisk ingefær (revet)
saft af 2 lime
lille kniv spids sukker
1 moden mango (skåret i tern)

Bland det hele, gerne 1 time før i skal spise.
Smager vidunderligt.

Du kan evt. servere jasmin ris og reje sauce til, hvis det skal være et
hoved måltid.

Reje sauce (til 4 pax)
150g rejer (gerne fjord rejer)
tern af følgende (1 gulerod, 1/4 selleri, 5 fed hvidløg, 100g frisk ingefær)
1 spsk. tomat pure.
½ L vand
1/4 L piske (kogt ned til det halve)
salt, peber og lime.

steg rejerne og urterne i olie til, tilsæt tomat pure og ½Lvand (til det
dækker) og kog i 20 min.
Blend hele massen og sigt igennem et stykke/ble(ikke pampers. kog til ind
til du har 3 dl og tilsæt fløden. smag til med salt peber og lime.

God appetit
Thomas Nedergaard



"Kåre Weng Madsen" <kwma00@hum.auc.dk> skrev i en meddelelse
news:acvupu$l8d$1@sunsite.dk...
> Hej
>
> Jeg har tænkt mig at lave rejefrikadeller efter en opskrift fra Nigella
> Lawson.
>
> Er der nogen forslag til, hvad man kan spise til eller sammen med?
>
> Kåre
>
>



Klaus Alexander Seis~ (29-05-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 29-05-02 16:06

T. N. skrev:

> 80 g frisk ingefær (revet)

Det var ellers ikke så lidt. Bliver det ikke meget stærkt?


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

T. N. (29-05-2002)
Kommentar
Fra : T. N.


Dato : 29-05-02 18:04

Den er lidt stærk men 80g der bliver revet svinder meget ind, da det er lidt
svær at rive.
Har prøvet, smager godt!
Thomas Nedergaard

"Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> skrev i en
meddelelse news:jakabov+7c3ad402-ea47-450d-9188-7527cc58f440@news.szn.dk...
> T. N. skrev:
>
> > 80 g frisk ingefær (revet)
>
> Det var ellers ikke så lidt. Bliver det ikke meget stærkt?
>
>
> // Klaus
>
> --
> ><> vandag, môre, altyd saam



T. N. (29-05-2002)
Kommentar
Fra : T. N.


Dato : 29-05-02 18:54


"Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> skrev i en
meddelelse
> Det var ellers ikke så lidt. Bliver det ikke meget stærkt?
>

Jeg lavede salaten her til aften for lige at prøve, og jo du havde ret, det
var for meget.
nøjes med 1 tsk. revet.

Venligst
Thomas Nedergaard



Kåre Weng Madsen (30-05-2002)
Kommentar
Fra : Kåre Weng Madsen


Dato : 30-05-02 11:29


"T. N." skrev i en meddelelse ´


> Jeg lavede salaten her til aften for lige at prøve, og jo du havde ret,
det
> var for meget.
> nøjes med 1 tsk. revet.

Det lyder lækkert - jeg prøver det i morgen, hvor jeg også vil lave
rejefrikadellerne.

Tak for hjælpen.

Kåre



Kåre Weng Madsen (01-06-2002)
Kommentar
Fra : Kåre Weng Madsen


Dato : 01-06-02 11:45


"T. N." skrev i en meddelelse

> Prøv med
> Mangosalat (til 4per.)
> ½ stort iceberg(skåret i tynde strimler)
> 1 rød chili (skåret i tynde ringe uden kerner)
> 80 g frisk ingefær (revet)
> saft af 2 lime
> lille kniv spids sukker
> 1 moden mango (skåret i tern)
>
> Bland det hele, gerne 1 time før i skal spise.
> Smager vidunderligt.

Hej T.N. (og andre)

Lavede salaten igår. Den smagte dejligt, og var et godt supplement til
rejefrikadellerne. Dog er mængden af ingefær alt for meget. Jeg brugte ca.
halvdelen af de 80 g og det var alt, alt for meget. Ikke fordi det blev for
stærkt, men fordi det smagte for meget. Der val slet ikke "plads" til
limesmagen og mangosmagen. Men bortset fra det - som jo ret beset var min
egen skyld...jeg kunne have smagt lidt undervejs.,...så var det fremragende
og lækkert til risene.

Tilgengæld synes jeg at rejefrikadellerne slet ikke var prisen værd. De
smagte slet ikke af noget. Der skulle ikke salt i opskriften, men det gjorde
vi nu alligevel og det var slet ikke nok. Inden vi saltede dem ekstra smagte
de slet ikke. Måske skulle der mere hvidløg og lime i, men faktisk havde jeg
væsentligt mere i en opskriften foreskrev..... så ikke den store succes. Og
slet ikke prisen på rejerne taget i betragtning.¨

Næste gang vil jeg hellere marinere rejerne og grille dem....

Kåre




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste