/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Grill
Fra : netper


Dato : 28-05-02 11:25

Nu nærmer sommeren sig hastigt og så tænkte jeg om der ikke var nogen
der havde nogle gode råd angående grillning.

Her tænker jeg på både selve det at tænde grillen op, rengøringen
bagefter og også hvad der skal/kan tilberedes på grillen

Mvh

Per Klausen

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


 
 
Trine Kornum Christi~ (28-05-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 28-05-02 11:42

"netper" <netper.news@kandu.dk> writes:

> Nu nærmer sommeren sig hastigt og så tænkte jeg om der ikke var nogen
> der havde nogle gode råd angående grillning.
>
> Her tænker jeg på både selve det at tænde grillen op, rengøringen
> bagefter og også hvad der skal/kan tilberedes på grillen

Vi bor på 2. sal og har ikke mulighed for at grille (snøft). Men mine
forældre griller det meste af sommerhalvåret.

De har en speciellavet gril, sopm består af en bakke og et stativ med
rundjern henover. Den er lavet, så der kan ligge en hel laks på
den. Den bliver tændt op og gjort ren med en gasbrænder, som dem man
bruger i haven. Når den er blevet kold tager hunden sig af den grove
rengøring, og når den skal tændes igen, ligges kullene i bakken, og
tændes med gasbrænderen. Den varmepåvirkning er nok til at brænde det
sidste på grillen og dræbe bakterier.

I starten syntes jeg at det var utrolig ulækkert, men nu efter 4 år på
den måde er der stadigvæk ingen af os der er blevet syge, så det er
nok godt nok.

Ellers plejer vi at lave praktisk talt alt på grillen eller på bålet
ved siden af. Bålet er alletiders til kogte ting og grillen er god at
stege på.

Jeg håber I får en god sommer med masser af lækkert grillmad.

Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk

Jens (28-05-2002)
Kommentar
Fra : Jens


Dato : 28-05-02 13:59

Trine Kornum Christiansen <news@trinekc.dk> wrote in
news:uoff07dw0.fsf@trinekc.dk:

<snip>
> Bålet er alletiders til kogte ting og grillen er god at
> stege på.
>
Smører i gryderne til bålet ind i brun sæbe uden på eller lader i dem være
"for evigt sorte" ?

mvh
/Jens

Trine Kornum Christi~ (28-05-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 28-05-02 15:11

Jens <a.b.renner@gmx.de> writes:

> Trine Kornum Christiansen <news@trinekc.dk> wrote in
> news:uoff07dw0.fsf@trinekc.dk:
>
> <snip>
> > Bålet er alletiders til kogte ting og grillen er god at
> > stege på.
> >
> Smører i gryderne til bålet ind i brun sæbe uden på eller lader i dem være
> "for evigt sorte" ?

Som regel smører vi dem ikke ind. De bliver bare vasket op inden i til
hverdag og sommetider bliver de gjort helt rene. Normalt er det heller
ikke det helt store Sankt Hans-bål vi har gang i. Der er mange der har
en tendens til at tro at større er bedre, og det gælder ikke i dette
tilfælde. Det giver sommetider ret mærkelige brød!

Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk

Rune Laursen (28-05-2002)
Kommentar
Fra : Rune Laursen


Dato : 28-05-02 15:17

netper wrote:

> Nu nærmer sommeren sig hastigt og så tænkte jeg om der ikke var nogen
> der havde nogle gode råd angående grillning.
>
> Her tænker jeg på både selve det at tænde grillen op, rengøringen
> bagefter og også hvad der skal/kan tilberedes på grillen
>
> Mvh
>
> Per Klausen
>

Smid en stor våd gulvklud på den sorte brankede rist så hurtigt som muligt
efter overstået brug og fjern så resterne uden problemer næste dag 8)

Rune

S. B. [8000] (29-05-2002)
Kommentar
Fra : S. B. [8000]


Dato : 29-05-02 08:49

<KLIP>

> Smid en stor våd gulvklud på den sorte brankede rist så hurtigt som muligt
> efter overstået brug og fjern så resterne uden problemer næste dag 8)
>
> Rune

Hvor finder du en gulvklud der kan dække en rist på 57 cm
jeg gør genre det at jeg tager en avis og vikler om risten, og hælder lidt
sæbevand på den, (brun sæbe)
efter en 3-4 timer fjerner jeg den igen, og risten kan næsten skylles ren
under en varm vandhane.
Der sker ikke noget ved at lade den ligge til næste dag, det bliver det kun
lidt nemmere af.

Optænding, kan jeg kun anbefale at købe et af de rør der er beregnet til
det.

Hvad der kan tilberedes kommer helt an på hvilken grille du har, vi laver
pizza, flæskesteg, kylling, ryger fisk og kød, samt meget andet i vores
(Weber)
Ellers er der masser af opskrifter på nettet over hvad man kan lave i en
grill

/Søren



WebWoman (02-06-2002)
Kommentar
Fra : WebWoman


Dato : 02-06-02 17:35

Rengøring af grill.....

Nyd din grillaften og glem alt om rengøring indtil den igen skal bruges! Lad
bare alt fedt og snask sidde på den i mellemtiden.

Når den igen skal bruges, tænder du kullene og når de er ved at være klar og
risten er blevet gennemvarm, tager du en stålbørste og børster den ren for
de rester, der har sat sig fast. Det er ganske nemt at få alle rester
fjernet.

Sådan har vi i over 10 år holdt den samme Gaucho støbejernsgrill pæn!

Risten er faktisk det pæneste på den!
Men foden er desværre blevet rusten med årene, så i år er den røget ud og
imens overvejes det, om den skal afløses af en kuglegrill. Måske en af de
billige i første omgang.

Mvh. Lisbeth





Henrik (08-06-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 08-06-02 14:07


Rengøring af alt påbrændt og fedtet snask, på grill, bagerist og bradepande
klares let ved at putte det snavsede i en plastsæk, hæld ca.1 dl.
salmiakspiritus i(udendørs), og luk sækken, der så skal henstå et døgns tid.

Herefter kan alt(!) skidtet spules af med en vandstråle.

Undgå dog behandling af aluminium, der ikke tåler alkaliteten fra
salmiakspiritussen.

H



Thïngmand (10-06-2002)
Kommentar
Fra : Thïngmand


Dato : 10-06-02 07:59

> Rengøring af alt påbrændt og fedtet snask, på grill, bagerist og
bradepande
> klares let ved at putte det snavsede i en plastsæk, hæld ca.1 dl.
> salmiakspiritus i(udendørs), og luk sækken, der så skal henstå et døgns
tid.

Lidt mindre farligt, kan det gøres med brun sæbe i stedet...



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste