/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Katofler (kan de spises) når de er ....
Fra : Christian Bro


Dato : 22-05-02 18:04

Hej NG

Som ny kunde af Aarstiderne.com spørger jeg NG´en her om man kan spises
kartofler der spirer?

Jeg ved man ikke skal spise grønne kartofler, men gælder det også friske
nyopgravede kartofler der har ligget i en uge i mit køkkenskab og som er
begyndt at spire en smule.

vh
\chr bro






 
 
netper (22-05-2002)
Kommentar
Fra : netper


Dato : 22-05-02 18:42

"Christian Bro" skrev d. 22-05-02 18:04 dette indlæg :
> Hej NG
>
> Som ny kunde af Aarstiderne.com spørger jeg NG´en her om man kan
spises
> kartofler der spirer?
>
> Jeg ved man ikke skal spise grønne kartofler, men gælder det også
friske
> nyopgravede kartofler der har ligget i en uge i mit køkkenskab og som
er
> begyndt at spire en smule.
>
> vh
> \chr bro
>
>
>
>
>
Det er næppe farligt at spise kartofler, der har spirer, men man må
under ingen omstændigheder spise selve spirerne, da de indeholder
giftstoffer af typen glycoalkaloider. Stoffet dannes i spirerne, ikke
inde i selve kartoflen.

Men jeg vil under alle omstændigheder fraråde at spise spirede
kartofler. Friske er langt bedre!

Mvh
Per Klausen

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Mich. Ottosen (22-05-2002)
Kommentar
Fra : Mich. Ottosen


Dato : 22-05-02 23:28

Christian Bro <christiansbro@hotmail.com> wrote:


> Jeg ved man ikke skal spise grønne kartofler, ... (snip)

VI diskuterede det faktisk i går aftes herhjemme, da jeg stod og
skrubbede kartofler (nye, italienske?). Der var flere grønne imellem og
det er lidt ærgerligt til dén pris ....

Hvorfor er det egentligt, at man ikke må spise grønne (i huden/skindet)
kartofler?

Nu glæder vi os til de første nye, danske. Det er nærmest i kategorien:
slik.

--
Med venlig hilsen,
Mich. Ottosen

netper (23-05-2002)
Kommentar
Fra : netper


Dato : 23-05-02 00:42

"Mich. Ottosen" skrev d. 22-05-02 23:28 dette indlæg :
> Christian Bro <christiansbro@hotmail.com> wrote:
>
>
> > Jeg ved man ikke skal spise grønne kartofler, ... (snip)
>
> VI diskuterede det faktisk i går aftes herhjemme, da jeg stod og
> skrubbede kartofler (nye, italienske?). Der var flere grønne imellem
og
> det er lidt ærgerligt til dén pris ....
>
> Hvorfor er det egentligt, at man ikke må spise grønne (i
huden/skindet)
> kartofler?
>
> Nu glæder vi os til de første nye, danske. Det er nærmest i
kategorien:
> slik.
>
> --
> Med venlig hilsen,
> Mich. Ottosen

Hvis en kartoffel ligger i meget lys og bliver grøn, kan den have
produceret glycoalkaloider som er et giftstof.

Hvis en kartoffel er blevet grøn bør man for en sikkerheds skyld smide
den ud. Det er ikke nok blot at skære det grønne af. Hele kartoflen skal
smides ud.

Mvh

Per Klausen


--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Anne Lise Kirk Jense~ (23-05-2002)
Kommentar
Fra : Anne Lise Kirk Jense~


Dato : 23-05-02 08:34

Hej Per,
>
> Hvis en kartoffel er blevet grøn bør man for en sikkerheds skyld smide
> den ud. Det er ikke nok blot at skære det grønne af. Hele kartoflen skal
> smides ud.
>

Ovenstående har tit undret mig. Nu har jeg i mange år skrællet de grønne
kartofler (altså dem der er blevet smågrønne i toppen exempelvis) - skrællet
det grønne GODT og grundigt af - og så ellers kogt og spist dem.
Har jeg nu ophobet en stor mængde giftstof i kroppen? Eller hvad? Dør man af
at spise grønne kartofler? (det er IKKE for at være næsvis, jeg ved det bare
ikke).


mvh
anne lise



netper (23-05-2002)
Kommentar
Fra : netper


Dato : 23-05-02 09:24

"Anne Lise Kirk Jensen" skrev d. 23-05-02 08:34 dette indlæg :
> Hej Per,
> >
> > Hvis en kartoffel er blevet grøn bør man for en sikkerheds skyld
smide
> > den ud. Det er ikke nok blot at skære det grønne af. Hele kartoflen
skal
> > smides ud.
> >
>
> Ovenstående har tit undret mig. Nu har jeg i mange år skrællet de
grønne
> kartofler (altså dem der er blevet smågrønne i toppen exempelvis) -
skrællet
> det grønne GODT og grundigt af - og så ellers kogt og spist dem.
> Har jeg nu ophobet en stor mængde giftstof i kroppen? Eller hvad? Dør
man af
> at spise grønne kartofler? (det er IKKE for at være næsvis, jeg ved
det bare
> ikke).
>
>
> mvh
> anne lise
>
>
Kartofler er som tomater og chili en del at natskyggefamilien, og dele
af dise planter er meget giftige, dog ikke frugterne normalt.

jeg har fundet nogle symptomer på forgiftning af hunde, men der skal
helt sikkert meget til før disse bliver så udpræget.

Forgiftningssymptomer for hunde der har spist af planter af
natskyggefamilien.
Savlen, kvalme, opkastning og hjertebanken. Senere pupiludvidelse,
kramper og koma. Især visse arter af natskyggefamilien er særdeles
giftige og kan forårsage død.

Om der sker en ophobning i krobben ved jeg dog ikke, men med disse
symptomer vil jeg sige at der ikke gør.

Mvh

Per Klausen

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


netper (23-05-2002)
Kommentar
Fra : netper


Dato : 23-05-02 09:24

"Anne Lise Kirk Jensen" skrev d. 23-05-02 08:34 dette indlæg :
> Hej Per,
> >
> > Hvis en kartoffel er blevet grøn bør man for en sikkerheds skyld
smide
> > den ud. Det er ikke nok blot at skære det grønne af. Hele kartoflen
skal
> > smides ud.
> >
>
> Ovenstående har tit undret mig. Nu har jeg i mange år skrællet de
grønne
> kartofler (altså dem der er blevet smågrønne i toppen exempelvis) -
skrællet
> det grønne GODT og grundigt af - og så ellers kogt og spist dem.
> Har jeg nu ophobet en stor mængde giftstof i kroppen? Eller hvad? Dør
man af
> at spise grønne kartofler? (det er IKKE for at være næsvis, jeg ved
det bare
> ikke).
>
>
> mvh
> anne lise
>
>
Kartofler er som tomater og chili en del at natskyggefamilien, og dele
af dise planter er meget giftige, dog ikke frugterne normalt.

jeg har fundet nogle symptomer på forgiftning af hunde, men der skal
helt sikkert meget til før disse bliver så udpræget.

Forgiftningssymptomer for hunde der har spist af planter af
natskyggefamilien.
Savlen, kvalme, opkastning og hjertebanken. Senere pupiludvidelse,
kramper og koma. Især visse arter af natskyggefamilien er særdeles
giftige og kan forårsage død.

Om der sker en ophobning i kroppen ved jeg dog ikke, men med disse
symptomer vil jeg sige at der ikke gør.

Mvh

Per Klausen

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Thomas Hjort (24-05-2002)
Kommentar
Fra : Thomas Hjort


Dato : 24-05-02 07:39


"Christian Bro" <christiansbro@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:XcQG8.17496$4f4.693697@news000.worldonline.dk...
> Hej NG
>
> Som ny kunde af Aarstiderne.com spørger jeg NG´en her om man kan spises
> kartofler der spirer?

Sælger de da spirede kartofler? Så tror jeg ikke jeg vil bestille noget hos
de.

> Jeg ved man ikke skal spise grønne kartofler, men gælder det også friske
> nyopgravede kartofler der har ligget i en uge i mit køkkenskab og som er
> begyndt at spire en smule.
>

Spirede kartofler er hestefoder ikke menneskemad.

Mvh Thomas



Duggi (24-05-2002)
Kommentar
Fra : Duggi


Dato : 24-05-02 23:27


"Christian Bro" <christiansbro@hotmail.com> skrev >'
<sníp>
> Jeg ved man ikke skal spise grønne kartofler, men gælder det også friske
> nyopgravede kartofler der har ligget i en uge i mit køkkenskab og som er
> begyndt at spire en smule.

Kartofler bliver grønne af opbevaring i køleskab. Det er forkert at tro at
alt skal lægges i køleskab; eksempelvis bliver kartofler bliver grønne,
tomater mister deres vitaminer og bananer bliver dårlige. Generelt set bør
du ikke lægge frugt i køleskabet.

Kartofler skal lægges køligt.

/Klaus



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste