/
Forside
/
Interesser
/
Fritid
/
Madlavning
/
Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn
*
Kodeord
*
Husk mig
Brugerservice
Kom godt i gang
Bliv medlem
Seneste indlæg
Find en bruger
Stil et spørgsmål
Skriv et tip
Fortæl en ven
Pointsystemet
Kontakt Kandu.dk
Emnevisning
Kategorier
Alfabetisk
Karriere
Interesser
Teknologi
Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#
Navn
Point
1
Nordsted1
13396
2
frieda
10657
3
smuller54
10429
4
vagnr
9687
5
pifo
9117
6
piaskov
8417
7
ans
7901
8
mcloud
7316
9
HelleBirg..
6846
10
dova
6027
Rå bønner
Fra :
Jane
Dato :
19-05-02 17:43
Jeg har spist rå bønner i mange år, men har nu lige læst at bønner altid
skal koges før de spises. Nogen som kan fortælle mig hvorfor?
MVH
Jane
Bettina Madsen (
19-05-2002
)
Kommentar
Fra :
Bettina Madsen
Dato :
19-05-02 20:04
> Jeg har spist rå bønner i mange år, men har nu lige læst at bønner altid
> skal koges før de spises. Nogen som kan fortælle mig hvorfor?
Jeg går ud fra at du mener grønne bønner/harico vert...? Alle bønner
indeholder et giftigt protein, der hedder lektiner. Grønne bønner indeholder
ikke særlig mange lektiner, og kan derfor godt spises rå.
Indholdet af lektinerne i tørrede bønner er stort og er grunden at til at
man skal lægge bønner i blød 8-12 timer og derefter skal smide
iblødsætningsvandet ud. De kan desuden mindst koges ½ time.
Ved forgiftning af de giftige lektiner får man diarré, opkastninger og evt.
mavekramper et par timer efter indtagelsen.
mvh Bettina
rasmus carlsen (
19-05-2002
)
Kommentar
Fra :
rasmus carlsen
Dato :
19-05-02 21:23
"Bettina Madsen" <bettina@cyberdude.dk> skrev i en meddelelse
news:3ce7f734$0$64538$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Jeg har spist rå bønner i mange år, men har nu lige læst at bønner altid
> > skal koges før de spises. Nogen som kan fortælle mig hvorfor?
>
> Jeg går ud fra at du mener grønne bønner/harico vert...? Alle bønner
> indeholder et giftigt protein, der hedder lektiner. Grønne bønner
indeholder
> ikke særlig mange lektiner, og kan derfor godt spises rå.
> Indholdet af lektinerne i tørrede bønner er stort og er grunden at til at
> man skal lægge bønner i blød 8-12 timer og derefter skal smide
> iblødsætningsvandet ud. De kan desuden mindst koges ½ time.
>
> Ved forgiftning af de giftige lektiner får man diarré, opkastninger og
evt.
> mavekramper et par timer efter indtagelsen.
>
> mvh Bettina
>
yes ... jeg nøjes nu som regel med et par timer i blød og en time i kogende
vand.
ras
Søg
Alle emner
Interesser
Fritid
Madlavning
Indstillinger
Spørgsmål
Tips
Usenet
Reklame
Statistik
Spørgsmål :
177560
Tips :
31968
Nyheder :
719565
Indlæg :
6408946
Brugere :
218888
Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste
Copyright © 2000-2024 kandu.dk. Alle rettigheder forbeholdes.