/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Brug af gær istedet for tørg
Fra : Sebastian Adorján Dy~


Dato : 19-05-02 15:28

Hejsa.

Jeg har bl. a. en vegetarkogebog, der kun benytter tørgør i sine
brødopskrifter, og jeg synes egentlig, det var lidt smartere at bruge
almindeligt gær, som jeg er vant til at bruge.

Men der står selvfølgelig ikke noget nogen steder, om hvordan
jeg erstatter tørgær med alm gær. Kan nogen her hjælpe mig med
mængdekonverteringen. Nogle opskrifter skriver et brev tørgær, andre
angiver en mængde på f. eks. 7g.

På forhånd tak for hjælpen, Sebastian.

--
Sebastian Adorján Dyhr -- sadyhr@mail.tele.dk
Jettesvej 3, 2. TH -- http://home6.inet.tele.dk/sadyhr
DK-8220 Brabrand - +45 86 25 10 50 -- sadyhr@yahoo.com

 
 
Klaus Alexander Seis~ (19-05-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 19-05-02 15:50

Sebastian Adorján Dyhr skrev:

> Men der står selvfølgelig ikke noget nogen steder, om
> hvordan jeg erstatter tørgær med alm gær.

I Forbrugerinformations "Tal og tider i køkkenet¹" står der at der
går 6 tsk tørgær (à 3,9 g) på 50 g frisk gær, hvilket betyder at
der vægtmæssigt skal bruges rundt regnet halvt så meget tørgær som
frisk gær.

Umiddelbart synes jeg at 6 tsk tørgær lyder af meget, men de må vel
have deres tal et sted fra.

Hvad med at kigge på tørgærspakkerne næste gang du kommer forbi et
supermarked?


// Klaus

¹) <http://www.fi.dk/publikationer/publikationer/renbesked/tal_og_tider/talogtiderpdf.pdf>
<http://makeashorterlink.com/?S4FA215E>
--
><>    vandag, môre, altyd saam

Lars Ehlers (29-05-2002)
Kommentar
Fra : Lars Ehlers


Dato : 29-05-02 09:17

On Sun, 19 May 2002 16:50:18 +0200, Klaus Alexander Seistrup
<jakabov119@magnetic-ink.dk> wrote:

>I Forbrugerinformations "Tal og tider i køkkenet¹" står der at der
>går 6 tsk tørgær (à 3,9 g) på 50 g frisk gær, hvilket betyder at
>der vægtmæssigt skal bruges rundt regnet halvt så meget tørgær som
>frisk gær.

>Umiddelbart synes jeg at 6 tsk tørgær lyder af meget, men de må vel
>have deres tal et sted fra.

Det lyder som en anelse for meget. Jeg har med held brugt 3,5 til 4
tsk tørgær som erstatning for 50 g. frisk gær, og både boller og
franskbrød hæver fint. Jeg er nemlig i den modsatte situation, jeg kan
ikke opdrive frisk gær nogen steder. Derfor købte jeg et glas tørgær,
men jeg havde en del problemer med omregningen, da der ikke var nævnt
nogen steder, hvordan forholdet er mellem tørgær og frisk gær.

>Hvad med at kigge på tørgærspakkerne næste gang du kommer forbi et
>supermarked?

Jeg fandt flg. i "Det Store Danske Madleksikon":

"Tørgær forhandles i små breve a' 12 gram som svarer til en pakke (50
gram) frisk gær."

Lars
San Francisco


Henrik (19-05-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 19-05-02 17:37

Et brev "Malteser tørgær" indeholder 11,8g svarende til:
50g almindelig bagegær!

H

"Sebastian Adorján Dyhr" <sadyhr@yahoo.com> wrote in message
news:1fcfux2.snlu3c1cqem50N@0xc3f919d7.arcnxr9.ras.tele.dk...
> Hejsa.
>
> Jeg har bl. a. en vegetarkogebog, der kun benytter tørgør i sine
> brødopskrifter, og jeg synes egentlig, det var lidt smartere at bruge
> almindeligt gær, som jeg er vant til at bruge.
>
> Men der står selvfølgelig ikke noget nogen steder, om hvordan
> jeg erstatter tørgær med alm gær. Kan nogen her hjælpe mig med
> mængdekonverteringen. Nogle opskrifter skriver et brev tørgær, andre
> angiver en mængde på f. eks. 7g.
>
> På forhånd tak for hjælpen, Sebastian.
>
> --
> Sebastian Adorján Dyhr -- sadyhr@mail.tele.dk
> Jettesvej 3, 2. TH -- http://home6.inet.tele.dk/sadyhr
> DK-8220 Brabrand - +45 86 25 10 50 -- sadyhr@yahoo.com



Jakob Andersen (19-05-2002)
Kommentar
Fra : Jakob Andersen


Dato : 19-05-02 19:09

Det kommer an på typen af tørgær, men hvis du ganger med 5, går det ikke
helt galt.
dvs. 10 g. tørgær svarer til 50 g. almindelig gær.

Men hvorfor ikke bruge tørgær ??
Det er ganske enkelt, samt at tørgær kan holde ganske længe, hovrimod
presgær skal bruges indenfor relativ kort tid efter at du har købt det. !!

Jakob
"Henrik" <henrik@spam.dk> wrote in message
news:3ce7d49b$0$18602$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Et brev "Malteser tørgær" indeholder 11,8g svarende til:
> 50g almindelig bagegær!
>
> H
>
> "Sebastian Adorján Dyhr" <sadyhr@yahoo.com> wrote in message
> news:1fcfux2.snlu3c1cqem50N@0xc3f919d7.arcnxr9.ras.tele.dk...
> > Hejsa.
> >
> > Jeg har bl. a. en vegetarkogebog, der kun benytter tørgør i sine
> > brødopskrifter, og jeg synes egentlig, det var lidt smartere at bruge
> > almindeligt gær, som jeg er vant til at bruge.
> >
> > Men der står selvfølgelig ikke noget nogen steder, om hvordan
> > jeg erstatter tørgær med alm gær. Kan nogen her hjælpe mig med
> > mængdekonverteringen. Nogle opskrifter skriver et brev tørgær, andre
> > angiver en mængde på f. eks. 7g.
> >
> > På forhånd tak for hjælpen, Sebastian.
> >
> > --
> > Sebastian Adorján Dyhr -- sadyhr@mail.tele.dk
> > Jettesvej 3, 2. TH -- http://home6.inet.tele.dk/sadyhr
> > DK-8220 Brabrand - +45 86 25 10 50 -- sadyhr@yahoo.com
>
>



Sebastian Adorján Dy~ (21-05-2002)
Kommentar
Fra : Sebastian Adorján Dy~


Dato : 21-05-02 20:56

Hejsa

Jakob Andersen <jakob@sprit.dk> wrote:

> Det kommer an på typen af tørgær, men hvis du ganger med 5, går det ikke
> helt galt.
> dvs. 10 g. tørgær svarer til 50 g. almindelig gær.

UPs, bare de udenlandske opskrifter, som mine er oversat fra, så bruger
(eller er oversat til en mængde), der svarer til 1 til 5.
>
> Men hvorfor ikke bruge tørgær ??
> Det er ganske enkelt, samt at tørgær kan holde ganske længe, hovrimod
> presgær skal bruges indenfor relativ kort tid efter at du har købt det. !!
>
Det har du selvfølgelig ret i, men nu er jeg vant til pressegær, og så
er min fornemmelse i øvrigt, at tørgæren er dyrere. Men det er længe
siden, at jeg har kigget på det.

/Sebastian

> Jakob


--
Sebastian Adorján Dyhr -- sadyhr@mail.tele.dk
Jettesvej 3, 2. TH -- http://home6.inet.tele.dk/sadyhr
DK-8220 Brabrand - +45 86 25 10 50 -- sadyhr@yahoo.com

Annika P (21-05-2002)
Kommentar
Fra : Annika P


Dato : 21-05-02 21:03

> Men hvorfor ikke bruge tørgær ??
> Det er ganske enkelt, samt at tørgær kan holde ganske længe,
> hovrimod presgær skal bruges indenfor relativ kort tid efter at
> du har købt det. !!

Personligt bruger jeg ikke tørgær, og enten er jeg "uheldig" (læs:
gør noget galt) eller også matcher tørgær bare ikke mine bagninger -
selvom vejledningen for tørgær følges, bliver boller osv. nogle små
hårde knolde, som der ikke er meget sjov ved.

Men hvis man virkelig ikke kan få det i udlandet (det levende) så må
jeg lære det en dag :(

--
Annika Pedersen
http://annika.dk

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste