/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Ost i supper?
Fra : Thomas Wesley Hinton


Dato : 11-05-02 01:25

Jeg købte en sukkertop formet, fast, grøntkrydret parmesan agtig ost.
Oprindelse Schweiz.

Den stinker forfærdeligt :)

Nå, der står på engelsk at den egner sig perfekt til Pasta, Supper og et par
ting til jeg ikke kan huske.

(ja, det var et spontan køb ;) )


Nogen der kender specielle supper man bruger den slags krydrede parmesan
i/på, eller er det bare meningen at man river den over almindeligt blank
suppe?



 
 
Trine Kornum Christi~ (11-05-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 11-05-02 09:52

"Thomas Wesley Hinton" <wesley@worldonline.dk> writes:

> Jeg købte en sukkertop formet, fast, grøntkrydret parmesan agtig ost.
> Oprindelse Schweiz.
>
> Den stinker forfærdeligt :)
>
> Nå, der står på engelsk at den egner sig perfekt til Pasta, Supper og et par
> ting til jeg ikke kan huske.
>
> (ja, det var et spontan køb ;) )
>
>
> Nogen der kender specielle supper man bruger den slags krydrede parmesan
> i/på, eller er det bare meningen at man river den over almindeligt blank
> suppe?

Man kan da ikke spise minestrone uden parmesanost, kan man?

I Karolinebøgerne er der en opskrift på en porre/ostesuppe, den smager
også rigtig godt med parmesanost ovenpå.

Ossebuco er også godt med parmesanost.

Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk

Thomas Wesley Hinton (11-05-2002)
Kommentar
Fra : Thomas Wesley Hinton


Dato : 11-05-02 13:43


"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
news:u7kmbjcco.fsf@trinekc.dk...
> "Thomas Wesley Hinton" <wesley@worldonline.dk> writes:
>
> > Jeg købte en sukkertop formet, fast, grøntkrydret parmesan agtig ost.
> > Oprindelse Schweiz.
> >
> > Den stinker forfærdeligt :)
> >
> > Nå, der står på engelsk at den egner sig perfekt til Pasta, Supper og et
par
> > ting til jeg ikke kan huske.
> >
> > (ja, det var et spontan køb ;) )
> >
> >
> > Nogen der kender specielle supper man bruger den slags krydrede parmesan
> > i/på, eller er det bare meningen at man river den over almindeligt blank
> > suppe?
>
> Man kan da ikke spise minestrone uden parmesanost, kan man?

Tror jeg prøver den på minestrone, den er meget ulig parmesan i smagen, det
er kun konsistensen der minder.

Men den er meget krydret, så minestrone er et godt bud :)



Mrs Krabappel (15-05-2002)
Kommentar
Fra : Mrs Krabappel


Dato : 15-05-02 14:17

"Thomas Wesley Hinton" <wesley@worldonline.dk> wrote in message
news:mi8D8.883$HN.43037@news010.worldonline.dk...
> >
> > Man kan da ikke spise minestrone uden parmesanost, kan man?
>
Det kan man SAGTENS. Ligesom lasagne ikke spises med "salat og flutes" (

> Tror jeg prøver den på minestrone, den er meget ulig parmesan i smagen,
det
> er kun konsistensen der minder.
>
> Men den er meget krydret, så minestrone er et godt bud :)
>
Jeg synes generelt at putte mælkeprodukter i alt muligt - inkl.
tomatsupper - er en stor synd, lige som ost på fisk, som Karolines bøgerne
har gjort til en livsstil. Arla skal jo omsætte...

Istedet for at ødelægge en grøntsagssuppe med en "stinkende" ost ville jeg
evt. fokusere på noget mere tørt - pasta evt.

Hvad hedder osten? Det er vel ikke Sbrinz? (nej vel, den er i store
forme...) - og hvor har du købt den! (spændende)

Sandra



Jan Boegh (15-05-2002)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 15-05-02 19:07

"Mrs Krabappel" <sandra@nospam.dk> wrote in message
news:3ktE8.36$1x4.2845@news.get2net.dk...
> "Thomas Wesley Hinton" <wesley@worldonline.dk> wrote in message
> news:mi8D8.883$HN.43037@news010.worldonline.dk...
> > >
> > > Man kan da ikke spise minestrone uden parmesanost, kan man?
> >
> Det kan man SAGTENS. Ligesom lasagne ikke spises med "salat og flutes"
(

På den anden side, så synes jeg det smager glimrende sammen - og så kan man
jo
selv vælge om man vil være traditionalist eller bare følge sin smag.
Man skal jo nok tage hensyn til at vi ofte vil være tilbøjelige til at klare
hele måltidet med en ret, hvorfor denne får flere komponenter end i Italien.

vh
Jan


Mich. Ottosen (01-06-2002)
Kommentar
Fra : Mich. Ottosen


Dato : 01-06-02 22:22

Undskyld det meget sene indlæg, véd godt at tråden er lidt gammel ....


Mrs Krabappel <sandra@nospam.dk> wrote:

> Ligesom lasagne ikke spises med "salat og flutes" (

Nej. Som 'mellemret' (pastaen mellem antipasta og hovedretten) skal den
da ikke suppleres på nogen måde, men mon ikke man mange steder på de
italienske restauranter i Danmark oplever at kunderne gerne vil spise en
(god) Lasagne som eneste ret? Så er det nu godt med lidt hjemmebagt,
italiensk brød til. Men flutes? NUL, salat: lige så meget NUL.

> Jeg synes generelt at putte mælkeprodukter i alt muligt 1) - inkl.
> tomatsupper 2) - er en stor synd, lige som ost på fisk, som Karolines
> bøgerne har gjort til en livsstil. Arla skal jo omsætte 3)...

Undskyld fusket med 1) - 3): ad 1) helt enig. Det er ren spekualtion, at
fødevareproducenterne hælder alle de mælkeproteiner i madvarer som
fyldstof. For det er jo det de reelt gør, fordi 'bjergene' at
mælkeprodukter i bl.a. EU er så kæmpemæssige og derfor er fyldstoffet
billigt. Mælkeprodukter skal kun i maden, hvor det giver en smagsmæssig
mening ! Har I tidligere her i gruppen haft en debat om dette, så drop
mig lige en lille henvisning .... inden jeg hidser mig alt for meget op,
ik'?

2) enig: ingen ost i tomatsuppe. Den skal da smage af tomat!? Men jeg
kan slet ikek forestille mig en (fransk) løgsuppe uden en gratinering
med ost ...

3) Arla, Karoline-bøgerne (og alle de andre producentbaserede kogebøger)
kan rende mig .... men OK, de er der jo og kan være meget gode i en
hurtig håndevending. For andre mennesker. Men jeg er gift med en
mælkeallergiker, så vores madlavning er _ikke_ baseret på
mælkeprodukter. Men det går sørme fint nok alligevel. Der findes masser
af muligheder ... som erstatning for mælkeprodukterne. Nogle af dem er
langt bedre. Men når jeg en gang om året (jo, én gang om året) får en
uimodståelig trang til f.eks. Champignons á la créme (eller andre svampe
i fløde), så køber jeg da bare den mindste brik .... men min
ostelidenskab bliver ikke plejet i hjemmet (på restaurant: jo), for den
er lidt dyr, da jeg kan kun købe ganske små stykker i specialbutikkerne.
Det er løst ved, at jeg - for mig selv - erklærer en kort periode for:
oste ugen/ oste ugerne. Og når vi så skal have gæster, bliver der købt
ost ind. Det er sandelig da allergikeren i familen der sætter
'ostemenuen' Restegildet er så min storhedstid ....

Undskyld, at indlægget blev lidt langt ...

--
Med venlig hilsen,
Mich. Ottosen

zcully (11-05-2002)
Kommentar
Fra : zcully


Dato : 11-05-02 10:30

Det er helt vildt godt med ost i tomatsuppe. Ved så ikke lige om nævnte ost
er så god til det??

/Zcully


"Thomas Wesley Hinton" <wesley@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:XtZC8.763$HN.23751@news010.worldonline.dk...
> Jeg købte en sukkertop formet, fast, grøntkrydret parmesan agtig ost.
> Oprindelse Schweiz.
>
> Den stinker forfærdeligt :)
>
> Nå, der står på engelsk at den egner sig perfekt til Pasta, Supper og et
par
> ting til jeg ikke kan huske.
>
> (ja, det var et spontan køb ;) )
>
>
> Nogen der kender specielle supper man bruger den slags krydrede parmesan
> i/på, eller er det bare meningen at man river den over almindeligt blank
> suppe?
>
>



Thomas Wesley Hinton (11-05-2002)
Kommentar
Fra : Thomas Wesley Hinton


Dato : 11-05-02 13:42


"zcully" <zcully@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3cdce4a9$0$3781$ba624c82@nntp01.dk.telia.net...
> Det er helt vildt godt med ost i tomatsuppe. Ved så ikke lige om nævnte
ost
> er så god til det??
>
> /Zcully

Det kan jo undersøges :)



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste