/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Fedtkager
Fra : Ulrik


Dato : 08-05-02 17:49

Hej folkens.

Da jeg var barn, lavede jeg min salig mormor nogle gange noget hun kaldte
fedtkager. Hun kom oprindeligt fra Sønderjylland, så jeg mistænker hendes
oprindelse for at have noget med fedtkagerne at gøre.

De lignede cookies og vi lavede dem med henholdsvis chokoladesmag
(cacaopulver) og vaniliesmag. De eneste jeg husker om ingredienserne var, at
der skulle hjortetaksalt i, hvilket fik min barnlige fantasi til at løbe
stærkt om hvordan den slags blev "udvundet"...

Er der mon nogen her, der har en opskrift på disse lækre sager?

På forhånd tak.

Mvh, Ulrik




 
 
Kim Juul (08-05-2002)
Kommentar
Fra : Kim Juul


Dato : 08-05-02 18:57


"Ulrik" <vondahe@usa.com> skrev i en meddelelse
news:pGcC8.2116$ek6.50895@news010.worldonline.dk...
> Hej folkens.
>
> Da jeg var barn, lavede jeg min salig mormor nogle gange noget hun kaldte
> fedtkager. Hun kom oprindeligt fra Sønderjylland, så jeg mistænker hendes
> oprindelse for at have noget med fedtkagerne at gøre

> Er der mon nogen her, der har en opskrift på disse lækre sager?
>


Fedtkager, hvide og brune.

Ingredienser:

500 g fedt
500 g melis
1 kg mel (jeg bruger 8-900 g)
skal af 1 citron
1 tsk. kardemomme
1 stk. vanillesukker
2 tsk. hjortetaksalt
Halvdelen blandes med kakao efter smag.

Dejen trilles i en pølse og skæres i små stykker, der trilles til halvstore
kugler. Ovnen skal være varm, når kagerne sættes ind. Bages ved 150 grader i
15 min.

Kilde: Mad på sønderjysk



--
Kim Juul
----------------
bager-kim@mail.dk
Besøg min side om bager og konditorfaget
www.bager-kim.dk



Ulrik (08-05-2002)
Kommentar
Fra : Ulrik


Dato : 08-05-02 20:10

"Kim Juul" <kim-juul@mail.dk> wrote in message
news:3cd966a7$0$97306$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
(klip)
> Fedtkager, hvide og brune.
>
> Ingredienser:
>
> 500 g fedt
> 500 g melis
> 1 kg mel (jeg bruger 8-900 g)
> skal af 1 citron
> 1 tsk. kardemomme
> 1 stk. vanillesukker
> 2 tsk. hjortetaksalt
> Halvdelen blandes med kakao efter smag.

Spitzenklasse! Jeg tænkte nok en eller anden vidste noget. Tusinde tak, Kim!

Et enkelt spørgsmål dog: "Fedt" - hvad menes der med det? Er det spæk, smør
eller noget helt tredje?

Mvh, Ulrik



Tina (09-05-2002)
Kommentar
Fra : Tina


Dato : 09-05-02 01:58


"Ulrik" <vondahe@usa.com> skrev i
news:8KeC8.2155$ek6.54532@news010.worldonline.dk
> "Kim Juul" <kim-juul@mail.dk> wrote in message
> news:3cd966a7$0$97306$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> (klip)
> > Fedtkager, hvide og brune.
> >
> > Ingredienser:
> >
> > 500 g fedt
> > 500 g melis
> > 1 kg mel (jeg bruger 8-900 g)
> > skal af 1 citron
> > 1 tsk. kardemomme
> > 1 stk. vanillesukker
> > 2 tsk. hjortetaksalt
> > Halvdelen blandes med kakao efter smag.
>
> Spitzenklasse! Jeg tænkte nok en eller anden vidste noget. Tusinde tak,
Kim!
>
> Et enkelt spørgsmål dog: "Fedt" - hvad menes der med det? Er det spæk,
smør
> eller noget helt tredje?

Ukrydret svinefedt.

En anden, velafprøvet opskrift på Sønderjydske fedtkager, er denne:

Fedtkager sønderjyske
ca. 75 stk.

Ingredienser
125 g ukrydret svinefedt
175 g sukker ( 1¾ dl )
2 tsk. vanillesukker
225 g mel ( 4½ dl )
½ tsk. hjortetaksalt

Fremgangsmåde
Fedtet smeltes ved ganske svag varme, fjernes fra varmen og røres med sukker
og vanillesukker.Mel og hjortetaksalt sigtes sammen og tilsættes lidt efter
lidt. Dejen trilles i fingertykke pølser, der snittes i småstykker. Disse
trilles så længe, at kuglerne bliver bløde og smidige. Dejen er nemlig ret
tør og smuldrende. Kuglerne trykkes flade på plader med bagepapir, til de er
½ cm høje og på størrelse med 5-kroner.
Pladerne stilles i forvarmet ovn. Bages ca. 15 min.ved 165° . Fedtkager skal
være helt blege, de skal hæve under bagningen, og overfladen skal krakelere.

Du kan tilsætte en god cacao efter smag til en del af dejen

Hilsen

Tina (Hvis mødrende ophav er sønderjydsk).



Peter W. Bosse (09-05-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 09-05-02 01:30

"Tina" <misstina_dk@hotmail.com> skrev i följande meddelandet...
[snip]

Er der ikke noget galt med urene ovre i det sønderjydske? - 02:57

Her på Sjælland er klokken lige nu.. kun 02:29


-- ©¿©
Mvh.
Peter W. Bosse



Ulrik (10-05-2002)
Kommentar
Fra : Ulrik


Dato : 10-05-02 10:14

"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> wrote in message
news:csjC8.2206$ek6.64069@news010.worldonline.dk...
[snip]
> Er der ikke noget galt med urene ovre i det sønderjydske? - 02:57
>
> Her på Sjælland er klokken lige nu.. kun 02:29

Tidszoner, du ved... ;-D

Mvh, Ulrik



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste