/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
opskrift på Rabarbertærte
Fra : Nyberg


Dato : 06-05-02 15:37

Halløj


Er der nogen der har en god opskrift på overnævnte, gerne en god tærtedej,
som ikke bliver "stenhård"

På forhånd tak

Mvh.

Malou



 
 
Hanne Christensen (06-05-2002)
Kommentar
Fra : Hanne Christensen


Dato : 06-05-02 16:13


"Nyberg" <Nyberg@T-Online.de> skrev i en meddelelse news:ab63s3$d8b$02$1@news.t-online.com...
> Halløj
>
>
> Er der nogen der har en god opskrift på overnævnte, gerne en god tærtedej,
> som ikke bliver "stenhård"
>
> På forhånd tak
>
> Mvh.
>
> Malou
>
Jeg lavede denne tærte igår. Den kan anbefales.

Iflg. Camilla Plum: Mors Mad
Mørdej af 200 g mel, 125 g smør, 50 g flormelis og 1 æg. Dejen hviler koldt, inden den rulles meget tyndt ud. Læg tærtedejen i en stor tærteform med løs bund. Rabarberstykker lægges tæt i dejen, drysses med MEGET sukker. Bages ved 165 grader til den er meget gennembagt, ca. 35 min.
Mvh
Hanne



Jakob Andersen (06-05-2002)
Kommentar
Fra : Jakob Andersen


Dato : 06-05-02 22:15

>Iflg. Camilla Plum: Mors Mad
>Mørdej af 200 g mel, 125 g smør, 50 g flormelis og 1 >æg. Dejen hviler
koldt, inden den rulles meget tyndt ud. >Læg tærtedejen i en stor tærteform
med løs bund. >Rabarberstykker lægges tæt i dejen, drysses med >MEGET
sukker. Bages ved 165 grader til den er meget >gennembagt, ca. 35 min.
>Mvh
>Hanne

Lav evt. noget sandkage dej og bland rabarberne i, derefter i mørdejsbunden
og så bages


Jakob



Peter W. Bosse (07-05-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 07-05-02 05:06

"Nyberg" <Nyberg@T-Online.de> skrev följande i meddelandet...

> Er der nogen der har en god opskrift på overnævnte, gerne en god
> tærtedej, som ikke bliver "stenhård"

Eller denne her.. med smuldredej.. (har vist været bragt før).

Rabarber med krummer i:

Ca. 20-25 rabarber efter størrelse
250 g mel
200 g mørk farin
50 g sukker
200 g smør + lidt til at smøre fadet
1 spsk stødt ingefær (gerne i marmor morder) - (kan udelades)
100 g smuttede, grofthakkede mandler
-
3/4 liter piskefløde
2 dl cremefraiche

Skræl rabarberne i stykker og lad dem koge et øjeblik med 50 g sukker i
en smule vand. De må ikke koge ud. Tag rabarberne op og lad dem dryppe
af. Bland imens med fingrene melet, farinen, den stødte ingefær og det
kolde smør i en skål (ligesom en mørdej til tærte), til det ligner revet
parmesan. Læg rabarberne i et smurt, ildfast fad og dæk dem med den
smuldrede dej. Drys de grofthakkede mandler over og sæt fadet i en 200°
varm ovn i ca. 40 min., eller til overfladen er gylden. Server lunken
eller kold med let pisket flødeskum, rørt op med *creme fraiche.
Nok til 10 personer.
*) Lidt creme fraiche blandet i flødeskum giver fløden en smag som af
helt frisk fløde, uden at være sur som creme fraiche.

Denne ret smager selvfølgelig også godt med æbler. Beregn et stort æble
pr. person. Brug hvidt sukker i stedet for farinen, skift ingefæren ud
med kanel, mandlerne med hasselnødder - eller gør som det passer dig!

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Denne uges tilbud i Prima: Italiensk hvedemel mv.:
Italiensk hvedemel (type "00" til brød el.
durum hvedemel "fin" el. hvedemel "elastisk" til pizza
500-1000 g, frit valg... pr. pose kr. 4,95 (Cibus Italica)



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408954
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste