/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
grappa?Hvad var det nu lige "grappa" var/d~
Fra : E.G.C.


Dato : 05-05-02 17:03

Kan det passe at der stod Juliana nedenunder. Den Italienske altså. Er der også en græsk?

Mvh.

Ester C


 
 
Henrik (05-05-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 05-05-02 18:59

Grappa er Italiensk druebrændevin...brændt på resterne fra druepresningen
til vinfremstillingen.

Den Franske udgave kaldes Marc.

Drikkes efter maden som digestif, eller ved enhver anden lejlighed der
kalder på forbrødring eller festivitas...

Hvad siger Fru Krabappel?

H.

> Kan det passe at der stod Juliana nedenunder. Den Italienske altså. Er
der også en græsk?
>
> Mvh.
>
> Ester C
>



Christina Geisler (05-05-2002)
Kommentar
Fra : Christina Geisler


Dato : 05-05-02 21:33


>
> Drikkes efter maden som digestif, eller ved enhver anden lejlighed der
> kalder på forbrødring eller festivitas...

Hjælper også mod kærstesår (hvis man drikker det i rigelige mængder sammen
med en god veninde), men smager allerbedst ved 5-tiden om eftermiddagen på
en lille bar i en italiensk landsby sammen med en espresso eller en af de
mange andre kaffevariationer man kan få i solskinslandet. Man kan
selvfølgelig prøve at efterligne stemningen herhjemme.

Christina



Peter W. Bosse (06-05-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 06-05-02 08:39

"E.G.C." <kaninen@tdcadsl.dk> skrev följande i meddelandet...
[snip]

Det lyder som om du lider af en ualmindelig kraftig og stædig
forkølelse.

Så her kommer den velkendte opskrift med den dulmende, beroligende og
søøvndyyssssende effekt...

Italiensk punch:
(punch all'italiana)

5 cl grappa
1 cl rom (så sød, stærk og krydret som muligt)
2 tsk flormelis
en smule kanel
en smule knust nellike
varm Ceylonte

Spiritus, flormelis og krydderier piskes, og der tilsættes varm te efter
behov. Drikken serveres i et forvarmet glas eller krus med lidt
appelsinskal (økologisk).

Det er bestemt noget der varmer i denne såkaldte 'halvkolde'
forårstid, -ikke dårligt..


--
Mvh.
Peter W. Bosse

-»Livet er blevet mig en beesk Drik, og dog
skal den indtages som Draaber, langsomt, tællende.«
-Søren Kierkegaard



Mrs Krabappel (06-05-2002)
Kommentar
Fra : Mrs Krabappel


Dato : 06-05-02 13:19

"E.G.C." <kaninen@tdcadsl.dk> wrote in message
news:3cd5570a$0$11930$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Kan det passe at der stod Juliana nedenunder. Den Italienske altså. Er
der også en græsk?
>
Muligvis kun "Julia" - en populær "supermarked" grappa fra en stor
producent. Den findes faktisk i 2-3 udgaver, mere eller mindre lagret - men
en "blandingsprodukt".

Alt om emnet med foto osv. - og på dansk:
http://www.italy.dk/vin/grappa.htm

....og her min "historie fra det virkelig liv"

De finere grappa - lige som single malt - er lavet med en bestemt druesort
(eller bedre, "resterne" af vinproduktionen som gæres og distilleres i tre
faser: testa, cuores, coda, og kun "cuore" - hjerte - er den "gode").
Derefter kan det lagres i fx barrique og få også en gullig farve, normalt er
den krystalklar.
Der findes grappa af fx Moscato, Chardonnay, Pinot, osv.
En OK grappa i Dk koster aldrig under 250 DKK for en lille flaske (1/2
liter). Skandaløs - 1 flaske om året er nok for os, og den køber vi når jeg
er hjem...

Jeg drikker ikke denne sprit (jfr kommentar på italy.dk!) men min mand gør,
og han bekræfter at det er en god ide' at investere i grappa glas for at
nyde den - især de "dyre".
Du kan købe en sæt af 6 Spiegelau glas af serien "Vino grande" til ingen
penge, og de er gode til alle likør, synes jeg.

Grappa-drinks er opfundet for at bruge den flaske Julia der er stået i
skabet i de sidste 10 år (hvis du er italiener... ) eller af
alcohol-glade nordboer.
Den eneste anerkendt grappa-drink vi, gamle purister, anerkender er den
såkaldte "grolla" som er en træ-skål med låg, med lige så mange
"drikkehuller" som dem, der deler grolla. Hvis du har været i Val d'Aosta på
skiferie ved du ved jeg mener...
Den fyldes med kaffe, grappa, sukker, og man brænder alcohol lige før man
lukker låget og begynder at drikke den. Den behøver ikke en barrique-lagret
grappa, som du kan se.

Der er en græsk udgave og den hedder suma, men lige som de fleste græske
vine, ikke noget at mindes om - udover den brændert man kan få hvis man
drikker for meget af den. Den kan - lige som en hjemmebrandt grappa - have
50% alcohol i, og den bruges også i "cocktails" på Rhodos...

Sandra



E.G.C. (07-05-2002)
Kommentar
Fra : E.G.C.


Dato : 07-05-02 08:51

Tak for så åndfulde indlæg. Strålende.

Mvh.

Ester C


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste