/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Franske fristelser
Fra : Tine Yding Jensen


Dato : 03-05-02 22:44

Hej Gruppe,

Har fulgt med her et stykke tid og fundet megen nyttig information - kommer
forhåbentlig også til at kunne bidrage på et tidspunkt
Jeg skal holde polterabend for min veninde, og søger i den anledning nogle
ideer til en fransk buffet. (Brylluppet skal stå i Paris, og den røde tråd
dagen igennem skal så være Frankrig). Har I nogle gode ideer? Jeg skal
(helst) kunne forberede retterne i forvejen (samme dag og dagen i forvejen),
men kan varme/lune/anrette i sidste øjeblik Eneste jeg ikke vil bruge er
foie gras.
Håber meget der er nogle af jer, som har forslag, da det franske køkken ikke
lige er min stærke side.
På forhånd tak.

Kh. Tine



 
 
Peter W. Bosse (04-05-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 04-05-02 06:38

"Tine Yding Jensen" <tyj@post.tele.dk> a écrit dans le message:

> Jeg skal holde polterabend for min veninde, og søger i den anledning
> nogle ideer til en fransk buffet. (Brylluppet skal stå i Paris, og den
> røde tråd dagen igennem skal så være Frankrig). Har I nogle gode
> ideer? Jeg skal (helst) kunne forberede retterne i forvejen (samme dag
> og dagen i forvejen), men kan varme/lune/anrette i sidste øjeblik
> Eneste jeg ikke vil bruge er foie gras.

Fransk mad - udover Coq au vin, Foie gras og franske vafler, er det nok
ikke det, der tales allermest om her i gruppen.

Prøv evt. et kig på Mortens samling
http://opskrifter.sol.dk/search/index.jhtml
under kategorier.. Andre lande / Europæisk / Fransk.

Eller evt. lån på biblioteket et par franske kogebøger, fx Paul
Bocuse's, Escoffier's el. andre.. se under kolde / varme Hors d'æuvre.

Umiddelbart vil jeg synes, at forskellige lækre tærter, pâtéer med kød
og evt. laksepâté, ligesom ost, frugt og fransk flûtes samt løgsuppe
hører sig til på det traditionelle franske bord. (hurtig & nemt!)

Men, her er nogle helt andre fixe forslag fx..

Pølse indbagt i briochedej (Saucisson en brioche)
Små butterdejsstænger m. parmesan el. gruyère (Paillettes au parmesan)
Små ostevandbakkelser (Ramequins au fromage)
Croissants m. fyld (kyllinge- skinke- el. rejesalat)
Flütes med fyld (div. pålæg, kyllinge- skinke- el. rejesalat
Tarteletter fra Bresse (Croustade bressane) vol-au-vent m.kyllingekød
Tatarbøf (Steak tartare) el. Parisrbøf m. kapers, hakket løg og persille
Tournados m. béarnaisesauce og hassenøddekartofler
Mignonfileter (Filets mignons) m. grønsager og maître d'hôtelsmør
Châteaubriant m. soufflerede kartofler og béarnaisesauce
Entrecôte som i Bordeaux (à la bordelaise) m. Pont-Neufkartofler
Panerede kalveschnitzler m. brunet smør (Escalopes panées au beurre
noisette).
Varm skinke m. forsk. grøntsager (Jambon chaud garni de legumes divers)
Indbagt skinke i brioche- el. butterdej (chausson) m. smørsautererde
morkler.
Kold skinkemousse (Mousse froide de jambon)
Små spid m. kalvelever (Brochettes de foie de veau) m. tomatsauce
Sauteret kylling m. estragon (poulet sauté à l'estragon) m. smørbrunede
kartofler.
Poussin m. trøffelsauce, samt letkogt broccoli m. små kartofler
Andebryst (Steaks de canards) m. smørsauterede ridderhatte og hel ny
spinat.
--
Artiskokker m. forsk. saucer (Artichauts avec sauces diverses)
Asparges (Asperges) m. varm hollandaise el. smeltet smør
Champignoner som i Provence (m. marinade af krydderurter og hvidløg)
Trøfler i Champagne (Truffes au champagne) el. i sherry, portvin el.
madeira.
--
Flamberede pandekager m. Grand Marnier (Crêpes flambées au Grand
Marnier).
Soufflerende fyldte pandekager (Pannequets soufflés) m. sabayone sauce

Fransk hotdog osv. osv....


Held og lykke med projektet, samt en god weekend!
--
Mvh.
Peter W. Bosse

Kylling giver erotisk styrke
Curnonsky, gastronomernes prins, som han kaldes, var af den opfattelse,
at en kogt høne har elskovsfremmende egenskaber. Som eksempel nævner han
i ""La Table et I'Amour" - Bord og kærlighed - at hvis Madame Pibrac,
som ville giftes for syvende gang i en alder af 71 år, kun opnåede
dommerens tilladelse ved at forklare, at hendes erotiske styrke
skyldtes, at hun spiste en kylling om ugen.



Tine Yding Jensen (04-05-2002)
Kommentar
Fra : Tine Yding Jensen


Dato : 04-05-02 23:43

Hej Peter,

"Peter W. Bosse" skrev:

> Fransk mad - udover Coq au vin, Foie gras og franske vafler, er det nok
> ikke det, der tales allermest om her i gruppen.

Nej, det er også hvad jeg har læst mig til, men det var jo værd at prøve -
og du var der jo

> Prøv evt. et kig på Mortens samling
> http://opskrifter.sol.dk/search/index.jhtml
> under kategorier.. Andre lande / Europæisk / Fransk.

Tak, det vil jeg gøre - Mortens opskriftsamling har mange gode ting, men jeg
havde slet ikke tænkt over det i denne forbindelse.

> Eller evt. lån på biblioteket et par franske kogebøger, fx Paul
> Bocuse's, Escoffier's el. andre.. se under kolde / varme Hors d'æuvre.

Jeg har den store franske kogebog - godt nok en gammel udgave, men jeg har
lidt problemer med anretningerne Det er helt vildt så opsat det er - jeg
er mere til det lidt mere rustikke Jeg kan alligevel godt bruge en del
derfra og må så bare ændre lidt efter min egen smag.

- SNIP - en masse dejlige forslag til en hyggelig aften.

Tusind, millioner tak, Peter. Der er en masse jeg kan og vil bruge fra dine
forslag. Det gav mig virkelig noget inspiration.

Mange hilsener og fortsat god week-end

Tine



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste