/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Olsen Kage
Fra : Annika Galsklint


Dato : 03-05-02 09:37

Hejsa,
jeg er lige kommet i tanke om en kage, min familie prøvede at lave da
jeg var mindre. Jeg mener den hed Olsen. Jeg kan huske at man for at
kunne lave kagen, skal have et stykke dej fra en anden kage. Jeg kan
også huske, at kagen tager flere dage at lave. Hver dag skal man røre
lidt i den og komme en ingrediens mere i.

Nu kunne jeg godt tænke mig at lave den sammen med mine børn, men har
ikke opskrift eller dej. Er der mon nogen der kender til denne kage, har
en opskrift eller endnu bedre, selv er igang med at lave den.


Venligst Annika


--
Posted via Mailgate.ORG Server - http://www.Mailgate.ORG

 
 
Trine Kornum Christi~ (03-05-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 03-05-02 10:14

"Annika Galsklint" <galsklint@yahoo.dk> writes:

> Hejsa,
> jeg er lige kommet i tanke om en kage, min familie prøvede at lave da
> jeg var mindre. Jeg mener den hed Olsen. Jeg kan huske at man for at
> kunne lave kagen, skal have et stykke dej fra en anden kage. Jeg kan
> også huske, at kagen tager flere dage at lave. Hver dag skal man røre
> lidt i den og komme en ingrediens mere i.

Den kender jeg god. Hjemme hos os hed han bare Herman.

> Nu kunne jeg godt tænke mig at lave den sammen med mine børn, men har
> ikke opskrift eller dej. Er der mon nogen der kender til denne kage, har
> en opskrift eller endnu bedre, selv er igang med at lave den.

Desværre har jeg ikke opskriften selv, den står i min mors gamle
håndskrevne kogebog, men jeg har sendt bud efter den. Den skulle gerne
komme engang i eftermiddag eller i aften. Så skal jeg nok poste den.

Hilsen Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk

Annika Galsklint (03-05-2002)
Kommentar
Fra : Annika Galsklint


Dato : 03-05-02 10:18

>
> Den kender jeg god. Hjemme hos os hed han bare Herman.
>
Det er da rigtigt, det kan jeg da godt huske nu Jeg ved ikke hvor
jeg fik Olsen fra!!!

Annika



--
Posted via Mailgate.ORG Server - http://www.Mailgate.ORG

Fru Hof (03-05-2002)
Kommentar
Fra : Fru Hof


Dato : 03-05-02 11:32

.. Er der mon nogen der kender til denne kage, har
> en opskrift eller endnu bedre, selv er igang med at lave den.
>
>
> Venligst Annika
>
Hej!
En søgning på Hermann på google gav bl. a. denne
http://www.sporgbiblioteket.dk/Sporgbiblioteket/mad.htm

mvh
Tove



Trine Kornum Christi~ (03-05-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 03-05-02 12:12

"Fru Hof" <p.hoffmann@stofanet.dk> writes:

> . Er der mon nogen der kender til denne kage, har
> > en opskrift eller endnu bedre, selv er igang med at lave den.
> >
> Hej!
> En søgning på Hermann på google gav bl. a. denne
> http://www.sporgbiblioteket.dk/Sporgbiblioteket/mad.htm

Den ligner meget den min mor lavede, jeg kan dog ikke huske æblet, men
taget resten i betragtning, så passer det godt ind.

Hilsen Trine, som pludselig får lyst til lidt lækkert.

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk

Carsten Sørensen (03-05-2002)
Kommentar
Fra : Carsten Sørensen


Dato : 03-05-02 15:00

"Fru Hof" <p.hoffmann@stofanet.dk> wrote in message
news:3cd2677d$0$10880$ba624c82@nntp01.dk.telia.net...
> Hej!
> En søgning på Hermann på google gav bl. a. denne
> http://www.sporgbiblioteket.dk/Sporgbiblioteket/mad.htm

Spøjst :) Hvordan starter man så Herman?


Carsten Sørensen




Kim Juul (03-05-2002)
Kommentar
Fra : Kim Juul


Dato : 03-05-02 15:29



> Spøjst :) Hvordan starter man så Herman?



Hermann eller vennekage.


Surdej:

250 g mel
5 g gær
425 ml lunkent vand
eller 6 dl hvedesurdej, man har i forvejen

Fodring:

300 g mel
400 g flormelis
½ l lunken mælk

Kage:

125 g hakket, syltet pomeransskal
175 g korender
fintreven skal af en appelsin
3 spsk. friskpresset appelsinsaft
1 spsk. orangeblomstsvand
275 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1½ tsk. allehånde
100 g flormelis
100 g lys muscovadosukker eller rørsukker
2 store æg
1 dl mild olivenolie

Knas:

1 tsk. stødt kanel
50 g rørsukker
25 g smør

Fremgangsmåde:
Rør surdejsingredienserne sammen, dæk med et vådt viskestykke og lad det stå
og syrne i køkkenet i 3 dage. Hver morgen pisker man energisk i dejen og
fugter viskestykket. 4 dags morgen skulle dejen gerne være boblende og dufte
af surdej.

Her skrider vi så til den egentlige dej.

Dag 1. Rør halvdelen af surdejsfodringen sammen og rør den i surdejen.

Dag 2. Rør i dejen og fugt stykket.

Dag 3. Som dag 2.

Dag 4. gør stykket vådt.

Dag 5. Rør resten af fodringen sammen og rør den i dejen. Fugt stykket.

Dag 6. Som dag 2.

Dag 7. Som dag 2.

Dag 8. Som dag 4.

Dag 9. Som dag 4. Denne dag er desuden den store dag, hvor man lægger den
tørrede frugt i blød i appelsinsaft, sammen med den revne skal og
orangeblomstsvandet.

Dag 10. Kagebagedag. Sigt mel, bagepulver, sukker, salt og krydderier
sammen. Rør ægget sammen med olien. Del surdejen i 4 glas, et til kagen, et
til næste kage, og 2 til at give væk.
Den ene blandes i melet. Rør gradvis æggene i, og til sidst frugten. Kom
dejen i en smurt springform. rør sukker og kanel sammen, og spred
smørklatter ud over kagen til sidst. Bag vidunderet ved 190 grader i 15 min.
Skru ned til 180 grader og bag i 30 min. Prøv med en strikkepind at stikke
den i kagen og den skal kommer ren ud af kagen. Køl af og vend ud.

Surdejen skal straks gives videre. Den er bedst indenfor en uge.

Kagen kendes også som Amish friendship cake.

Venlig hilsen

--
Kim Juul
----------------
bager-kim@mail.dk
Besøg min side om bager og konditorfaget
www.bager-kim.dk



Gitte J (03-05-2002)
Kommentar
Fra : Gitte J


Dato : 03-05-02 15:28

"Annika Galsklint" <galsklint@yahoo.dk> wrote in message
news:4df68e10f8ed3769dae00fa5cf083214.81104@mygate.mailgate.org...
> Hejsa,
> jeg er lige kommet i tanke om en kage, min familie prøvede at lave da
> jeg var mindre. Jeg mener den hed Olsen. Jeg kan huske at man for at
> kunne lave kagen, skal have et stykke dej fra en anden kage. Jeg kan
> også huske, at kagen tager flere dage at lave. Hver dag skal man røre
> lidt i den og komme en ingrediens mere i.
> Nu kunne jeg godt tænke mig at lave den sammen med mine børn, men har
> ikke opskrift eller dej. Er der mon nogen der kender til denne kage, har
> en opskrift eller endnu bedre, selv er igang med at lave den.
> Venligst Annika

Jeg fandt den inde på www.bager-kim.dk under sandkager Inkl.
surdejsopskrift osv.
-Gitte



Peter W. Bosse (04-05-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 04-05-02 08:19

"Annika Galsklint" <galsklint@yahoo.dk> skrev följande i meddelandet...

> jeg er lige kommet i tanke om en kage, min familie prøvede at lave da
> jeg var mindre. Jeg mener den hed Olsen. Jeg kan huske at man for at
> kunne lave kagen, skal have et stykke dej fra en anden kage. Jeg kan
> også huske, at kagen tager flere dage at lave. Hver dag skal man røre
> lidt i den og komme en ingrediens mere i.

Han hedder Hermann!, HERMAN!!...

To learn more..
Læs evt. også de oplysende artikler om 'Herman' i tråden omkring 8-10.
nov. 2001. *(man behøver ikke at læse mit indlæg, for den er helt hen i
vejret).
Emne: "Special kage..."

Tryk her og en ny verden åbner sig:
http://makeashorterlink.com/?X33E23EC

NB: Se specielt indlægget og opskriften den 10. nov. Det virker som om
Bager-Kim har hentet opskriften fra Jette Mogensen eller er det
omvendt, -jeg er forvirret!

Rigtig god weekend, og husk 'Magasin' har åben søndag 10-16!

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Tøv ikke..
med at skrive til vores lille nyhedsgruppe dk.kultur.mad+drikke.
Vi har masser af super-intelligente tiptop specialuddannede hhv. aktive
/ tidligere kokke, bagere, konditorer, kogekoner, økonomaer,
skolelærere, videnskabs- og koagulerings-eksperter samt dygtige
velfungerende kundskabsrige energiske studerende m.fl. - til at svare
lynhurtigt og korrekt på dit og dat, også de specifikke, fx .. guf,
kærnemælkskoldskål, skum, Coca Cola-sovs, hestekød, salt, koge æg,
peberbøsser, Kylling i Cola, koge vand, spejle æg, pizza, pasta, chili
chokolade-sovs, fedtfattigt mad, McDonalds opskrifter, pommes
frites-sovs, majonæse og det sidste nye!.. en mormon morder, samt meget,
meget andet...



Kim Juul (04-05-2002)
Kommentar
Fra : Kim Juul


Dato : 04-05-02 14:34



> NB: Se specielt indlægget og opskriften den 10. nov. Det virker som om
> Bager-Kim har hentet opskriften fra Jette Mogensen eller er det
> omvendt, -jeg er forvirret!
>

Nu skal du ikke være så forvirret mere.

Opskriften er hentet på en amerikansk side. Den minder meget om de andre jeg
har liggende og som jeg fik en portion af i 1978 af min arbejdsskivers
hustru som en kædebrev kage der hed "Vennekage"

Den armerikanske side, som jeg ikke kan finde lige nu, indeholdt mange
forskellige opskrifter.
Ikke kun på vennekager, men flere hundrede opskrifter. Det største arbejde
ved den side, var at oversætte opskrifterne til dansk.

Venlig hilsen

--
Kim Juul
----------------
bager-kim@mail.dk
Besøg min side om bager og konditorfaget
www.bager-kim.dk



Peter W. Bosse (05-05-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 05-05-02 05:06

"Kim Juul" <kim-juul@mail.dk> skrev följande i meddelandet...
> > NB: Se specielt indlægget og opskriften den 10. nov. Det virker som
> > om Bager-Kim har hentet opskriften fra Jette Mogensen eller er det
> > omvendt, -jeg er forvirret!
>
> Nu skal du ikke være så forvirret mere.

NU.. er jeg ikke forvirret mere!

> Opskriften er hentet på en amerikansk side.. .. [klip] ..

Tak for beretningen Kim!

--
Mvh.
Peter W. Bosse



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408954
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste