/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Romkugler - som dem fra bageren ?
Fra : Morten Simonsen


Dato : 28-04-02 15:05

Hejsa
Når jeg gang på gang går forbi det lækkert oplyste bagervindue falder øjnene
på de pyramide-stablet romkugler som efter min mening smager utrolig godt!
Dem jeg snakker om er de brune, cholokade-agtige som man kan få hos langt de
fleste bagere. Jeg har hørt at de hos bageren, faktisk blander en masse
rester i, og det skulle efter sigende ikke være helt lækkert, men ikke
destimindre synes jeg smagen er ligeså god stadigvæk.

Mig spørgsmål går på om det er muligt at lave nogle selv, magen til dem fra
bageren, og om nogle evt. har en opskrift liggende ?

Venlig Hilsen Morten



 
 
Klaus Alexander Seis~ (28-04-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 28-04-02 16:25

Morten Simonsen skrev:

> de pyramide-stablet romkugler som efter min mening smager utrolig
> godt!

Så har du vel besøgt Jespers "Dansk Romkugleservice", som bor på
<http://home.worldonline.dk/jesniel/romkugle.htm>? Under "ulækkert"
kan man finde en simpel opskrift på romkugler, men jeg har ikke
prøvet den.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Trine Kornum Christi~ (28-04-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 28-04-02 16:30

"Morten Simonsen" <post@simonsen.mail.dk> writes:

> Hejsa
> Når jeg gang på gang går forbi det lækkert oplyste bagervindue falder øjnene
> på de pyramide-stablet romkugler som efter min mening smager utrolig godt!
> Dem jeg snakker om er de brune, cholokade-agtige som man kan få hos langt de
> fleste bagere. Jeg har hørt at de hos bageren, faktisk blander en masse
> rester i, og det skulle efter sigende ikke være helt lækkert, men ikke
> destimindre synes jeg smagen er ligeså god stadigvæk.
>
> Mig spørgsmål går på om det er muligt at lave nogle selv, magen til dem fra
> bageren, og om nogle evt. har en opskrift liggende ?

Så vidt jeg huske fra min efterskoletid var det bare kagerester
blandet med lidt marmelade, kakaopulver, sukker og romessens. Kageresterne blev
blendet og der kom resten i til det smager godt.

/Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!

Morten Simonsen (28-04-2002)
Kommentar
Fra : Morten Simonsen


Dato : 28-04-02 18:03

"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> wrote in message
news:uit6bn8mo.fsf@trinekc.dk...
>
> Så vidt jeg huske fra min efterskoletid var det bare kagerester
> blandet med lidt marmelade, kakaopulver, sukker og romessens. Kageresterne
blev
> blendet og der kom resten i til det smager godt.

Lyder fornuftigt, men problemet er så at jeg kun yderst sjældent har nogle
kagerester. Men vil det kunne anbefales at købe en færdiglavet mazarin kage
og bruge, hvis det jeg går efter er at få den smag de har hos bageren ? ...
og hvis ikke: Hvilken kage vil så være bedst at bage til formålet ?

Venlig Hilsen Morten




Trine Kornum Christi~ (29-04-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 29-04-02 10:05

"Morten Simonsen" <post@simonsen.mail.dk> writes:

> "Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> wrote in message
> news:uit6bn8mo.fsf@trinekc.dk...
> >
> > Så vidt jeg huske fra min efterskoletid var det bare kagerester
> > blandet med lidt marmelade, kakaopulver, sukker og romessens. Kageresterne
> blev
> > blendet og der kom resten i til det smager godt.
>
> Lyder fornuftigt, men problemet er så at jeg kun yderst sjældent har nogle
> kagerester. Men vil det kunne anbefales at købe en færdiglavet mazarin kage
> og bruge, hvis det jeg går efter er at få den smag de har hos bageren ? ...
> og hvis ikke: Hvilken kage vil så være bedst at bage til formålet ?

Jeg ville gå ned til bageren og købe kagerester. De er da sikkert ikke
nybagte, men det er jo også lige meget i dette tilfælde. Hos vores
bager kan man i hvert fald købe gammelt brød, så mon ikke også man kan
købe kagerester?

/Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!

Poul Andersen (29-04-2002)
Kommentar
Fra : Poul Andersen


Dato : 29-04-02 17:10

>> Lyder fornuftigt, men problemet er så at jeg kun yderst sjældent har
nogle
> kagerester. Men vil det kunne anbefales at købe en færdiglavet mazarin
kage
> og bruge, hvis det jeg går efter er at få den smag de har hos bageren ?
....
> og hvis ikke: Hvilken kage vil så være bedst at bage til formålet ?
>
> Venlig Hilsen Morten


Sig mig Morten,- køber du også skært oksekød hos slagteren for at lave
biksemad?
Køb dog dine romkugler hos bageren.
SÅ stor en delikatesse, er det vel heller ikke

Venligst
Poul
>





Klaus Alexander Seis~ (29-04-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 29-04-02 17:54

Poul Andersen skrev:

> Køb dog dine romkugler hos bageren.
> SÅ stor en delikatesse, er det vel heller ikke

Nogle steder laver de ganske gode romkugler, og hvis man selv kan
bage brød og småkager, hvorfor så ikke forsøge sig med romkugler?
Så kan man i det mindste få dem som man vil have dem.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Hugo (30-04-2002)
Kommentar
Fra : Hugo


Dato : 30-04-02 00:33

Jeg skriver fra en vens computer.

På min arbejdsplads laver vi romkugler på følgende måde:

Wienerbrød fra dagen før, men altid uden creme.
Cremen gør at romkuglerne kan bliver sure efter nogle dage og cremen kan
indeholde baktuser.

Hindbærmarmelade til massen bliver lind og nem at arbejde med.
Derefter Kakao og romessens til passende smag og brun farve.

Trilles runde og dybbes i varm chokolade og trilles i krymmel, Enten brun
eller de farvede.

Jeg har 2 opskrifter på romkugler liggende på min hjemmeside. En afdem
indeholder æblemarmelade i stedet
for hindbær. Men det er smag og behag.

Hilsen

Kim

www.bager-kim.dk



"Morten Simonsen" <post@simonsen.mail.dk> skrev i en meddelelse
news:aagvo4$1ht$1@sunsite.dk...
> Hejsa
> Når jeg gang på gang går forbi det lækkert oplyste bagervindue falder
øjnene
> på de pyramide-stablet romkugler som efter min mening smager utrolig godt!
> Dem jeg snakker om er de brune, cholokade-agtige som man kan få hos langt
de
> fleste bagere. Jeg har hørt at de hos bageren, faktisk blander en masse
> rester i, og det skulle efter sigende ikke være helt lækkert, men ikke
> destimindre synes jeg smagen er ligeså god stadigvæk.
>
> Mig spørgsmål går på om det er muligt at lave nogle selv, magen til dem
fra
> bageren, og om nogle evt. har en opskrift liggende ?
>




jesper (30-04-2002)
Kommentar
Fra : jesper


Dato : 30-04-02 10:02

"Hugo" <no@way.no> skrev i en meddelelse
news:3ccdd834$0$49093$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> På min arbejdsplads laver vi romkugler på følgende måde:
>
> Wienerbrød fra dagen før, men altid uden creme.
> Cremen gør at romkuglerne kan bliver sure efter nogle dage og cremen kan
> indeholde baktuser.
>
> Hindbærmarmelade til massen bliver lind og nem at arbejde med.
> Derefter Kakao og romessens til passende smag og brun farve.

Inspireret af den senere tids debatter herinde, er jeg simpelthen nødt til
at at spørge: Kan de fryses?


Jesper



Peter W. Bosse (30-04-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 30-04-02 06:07

"Morten Simonsen" <post@simonsen.mail.dk> skrev följande i meddelandet:

> Mig spørgsmål går på om det er muligt at lave nogle selv, magen til
> dem fra bageren, og om nogle evt. har en opskrift liggende ?

Se evt. tråden omkring den 15-07-00, "Hjemmelavede romkugler????".

http://makeashorterlink.com/?F369317C

Når dette er læst, kan man kan sagtens forestille sig, hvorfra 'Dansk
Romkugleservice' har hentet sin store inspiration

Desuden tror jeg næppe det kan betale for sig for en almindelig åndelig
at lave dem selv. Især ikke, hvis man først skal ud og købe
wienerbrød&kager, for bagefter af ødelægge og køre det op til romkugler.

Hvis du bor i Storstaden København, kender jeg én som sælger nogle
aldeles glimrende romkugler
http://www.aok.dk/E/V/CPHDK/0001/01/03/cs1.html

--
Mvh.
Peter W. Bosse

SELVPÅFØRT FODSVAMP
Kan man overleve at drikke 40 kopper kaffe på en dag? Kan kvinder
virkelig bedst li' mænd, der opfører sig som svin? Og hvordan er det at
have fodsvamp? Nettet rummer beretninger og dokumentation af sære
eksperimenter om hvad som helst...
http://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=210676



Ole & Christina (03-05-2002)
Kommentar
Fra : Ole & Christina


Dato : 03-05-02 22:59


"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> skrev i en meddelelse news:nGpz8.7412$HZ2.639334@news000.worldonline.dk...
> Hvis du bor i Storstaden København, kender jeg én som sælger nogle
> aldeles glimrende romkugler
> http://www.aok.dk/E/V/CPHDK/0001/01/03/cs1.html

Peter, du burde forbydes!
Jeg har nu tygget mig igennem tre stk, og den sidste kan jeg bare ikke klemme ned.
Det er dog ikke det største problem.
Det er værre endnu, at jeg nu er nødt til at cykle hele vejen fra Amager til Østerbro MINDST en gang om dagen for at hente nye
forsyninger

Tak for smagsprøven. De med choko-krymmel er helt klart de bedste

--
Ole S



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste