/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Er der robusta i Expresso kaffe ???
Fra : Mogens Egan


Dato : 28-04-02 12:23



Just hjemkommet fra en herlig forårstur til Rom, har jeg et spørgsmål:

En af vores rejsevenner mener at den 'bitre' smag i italiensk
expressokaffe skyldes at det er 'billig' kaffe spædet godt op med
'robusta'. Og som han lidt ironisk bemærkede: Efter krigen var der vel
også folk der mente at kaffe skulle spædes op med tilsætning (Richs ?)
for at smage af kaffe.

Er postulatet om robusta og expressokaffe korrekt ?

Jeg må ærligt indrømme, at i min egen expressomaskine herhjemme bruger
jeg meget sjældent det der sælges som 'expresso'kaffepulver. Derimod
bruger jeg 'rene' kaffer, som jeg køber i specialbutikker.

Det har efter min mening en 'rundere smag', så måske har min rejsekollega
ret !

Venlig hilsen

Mogens

PS De har et herligt forårsklima i Rom


--
Mogens Egan
Denmark
Mailto: Mogens@Egan.dk

 
 
Henrik (28-04-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 28-04-02 12:38

Der kan meget vel være robusta i espressokaffeblandingen, da robustaen især
bidrager med en flot crema.

Arabicaen er normalt betydelig mere aromatisk end robustaen.
Robustaen er traditionelt er billigere, og den kan anvendes til at gøre
blandingerne billigere.

Den hårde Italienske ristning nok mere ansvarlig for den bitre/brændte smag
end robustaen, der faktisk kan give en udmærket espresso i ren form, hvis
kvaliteten er god.

H.



Ben Knudsen (28-04-2002)
Kommentar
Fra : Ben Knudsen


Dato : 28-04-02 16:18

mogens@egan.dk writes:
>Er postulatet om robusta og expressokaffe korrekt ?

Jeps, der SKAL lidt robusta i expressokaffe - både for smagen og fordi den
sikrer at "skummet" på en expresso får den rigtige konsistens.
Men derfor kan du jo godt være løbet ind i en expresso, hvor
blandingsforholdet har været forkert - eller smag&behag kan være
forskelligt.
Du kan få et uddybende svar på Amokkas kafferisteri (jeg har fået det, men
har også lykkelig glemt detaljerne)

Ben


Henrik (28-04-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 28-04-02 21:15

Jeg er helt uenig i at der SKAL robusta i.....

Hvis kaffen er friskristet, er cremadannelsen på en korrekt tilberedt kop
espresso helt fin, også uden robustaen.

Prøv f.ex. en Indonesisk Kalosi kaffe, ristet godt ind i "andet knæk"...det
er en fornem kop kaffe med flot orange crema.

H.


> Jeps, der SKAL lidt robusta i expressokaffe - både for smagen og fordi den
> sikrer at "skummet" på en expresso får den rigtige konsistens.
> Men derfor kan du jo godt være løbet ind i en expresso, hvor
> blandingsforholdet har været forkert - eller smag&behag kan være
> forskelligt.
> Du kan få et uddybende svar på Amokkas kafferisteri (jeg har fået det, men
> har også lykkelig glemt detaljerne)
>
> Ben
>



Mrs Krabappel (29-04-2002)
Kommentar
Fra : Mrs Krabappel


Dato : 29-04-02 13:56

"Henrik" <henrik@spam.dk> wrote in message
news:3ccc5850$0$97277$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Jeg er helt uenig i at der SKAL robusta i.....
>
> Hvis kaffen er friskristet, er cremadannelsen på en korrekt tilberedt kop
> espresso helt fin, også uden robustaen.
>
Enig - jeg bruger en 100% arabica som regel, og det er også ok med robusta
når kvaliten er i orden...

Sandra
PS fik du male-dimsen?



Henrik (29-04-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 29-04-02 21:12

Yes,
kværnen kom med Italiensk moms ugen efter bestilling hos www.gemme.it ,
super kvalitet helt i rustfri kvalitet og til under 1300,-!

Enrico.
> Sandra
> PS fik du male-dimsen?
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste