/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Opskrift på sodavandsis samt "små kolde"/"~
Fra : Lasse Pedersen


Dato : 24-04-02 22:08

Er der nogen der kender en god opskrift på sodavandsis der ikke bliver hård?

Hvorledes laver isselskaberne isen så blød og luftig? Er der et bestemt
trick?

Skal i øvrigt bruges til at lave "små kolde"/"slush ice".

Mvh. Lasse



 
 
Rene' Hjorth (25-04-2002)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 25-04-02 12:00

[Lasse Pedersen | Wed, 24 Apr 2002 23:08:10 +0200]

>Hvorledes laver isselskaberne isen så blød og luftig? Er der et bestemt
>trick?

Jeps, luft!

En god fabriksfremstillet (selvimodsigelse?) sodavansis, er lavet ved at
ismassen spiskes under frysning til den er tyktflydende, altså
halvfrossen og indeholdende en vis portion luft.

Herefter hældes den i formene og fryses færdig.

Hvis du vil opnå noget godt i dit eget køkken, kan du fryse en stærk
sorbetmasse, med en del sukker - piske den under frysningen, og når den
er ved at være tyktflydende vender du stiftpiskede æggehvider i, og
fryser den færdig.

Personligt foretrækker jeg dog en sorbert lavet med min avancerede
ismaskine; den er ikke luftig, bestemt ikke, men den er *helt*
imponerende cremet og lækker


René
www.rene.hjorth.com

Peter (25-04-2002)
Kommentar
Fra : Peter


Dato : 25-04-02 13:28

> Personligt foretrækker jeg dog en sorbert lavet med min avancerede
> ismaskine; den er ikke luftig, bestemt ikke, men den er *helt*
> imponerende cremet og lækker

Hvor købes en sådan ismaskine?
Og laver den fedtfattig og stadig lækker sorbet?

Hilsen Peter



Jens (25-04-2002)
Kommentar
Fra : Jens


Dato : 25-04-02 15:12

"Peter" <no_spam@no.where> wrote in news:qDSx8.57$td2.3401@news.get2net.dk:

>> Personligt foretrækker jeg dog en sorbert lavet med min avancerede
>> ismaskine; den er ikke luftig, bestemt ikke, men den er *helt*
>> imponerende cremet og lækker
>
> Hvor købes en sådan ismaskine?
> Og laver den fedtfattig og stadig lækker sorbet?
>
> Hilsen Peter
>
>
>

Jeg købte min Krups ved en elektriker med lampe/hvidevare forretning. Jeg
kan ikke huske hvad det er for en kæde han er med i, men det er vidst noget
med El- et eller andet. De sender et par gange om året en reklame ud. Ind
imellem er Krups'en på tilbud og man sparer 100 kr. Min kollega har den
samme og han faldt for Krups'en idet skålen er godt stor og den ser ret
robust ud. En ulempe er at man kun kan lave 1 portion is i døgnet idet der
kun er 1 skål. (Skålen er dobbeltvægget med indbygget "frostvæske") Nogle
ismaskiner kan man få en ekstra skål til hvis man har brug for det.

Efter min overbevisning laver ismaskiner al slags is/sorbet lækker.

/Jens

Rene' Hjorth (27-04-2002)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 27-04-02 15:45

[Peter | Thu, 25 Apr 2002 14:28:03 +0200]

>> Personligt foretrækker jeg dog en sorbert lavet med min avancerede
>> ismaskine; den er ikke luftig, bestemt ikke, men den er *helt*
>> imponerende cremet og lækker
>
>Hvor købes en sådan ismaskine?

Den er desværre svær at finde i Danmark, da dette marked domineres af
små "hjemmemaskiner", der slet ikke kan give et professionelt resultat.

Men en god ismaskine, altså en der har en kraftig fryser indbygget så
den fryser kraftigt mend den konstant "vender" isen, koster kr. 2.500
til 4.500 og kan vist købes i de større "køkken-isenkræmmere" (jeg købte
min i Metro).

>Og laver den fedtfattig og stadig lækker sorbet?

Naturligvis - især da en sorbet oftest laves helt uden fløde Der er
dog stadig massere af kalorier i, da der er en masse sukker i. Det er
især på grund af det høje indhold af sukker, du får en is (af enhver
art) cremet og rigtig lækker.


René
www.rene.hjorth.com

Fru Hof (25-04-2002)
Kommentar
Fra : Fru Hof


Dato : 25-04-02 15:54


> Personligt foretrækker jeg dog en sorbert lavet med min avancerede
> ismaskine; den er ikke luftig, bestemt ikke, men den er *helt*
> imponerende cremet og lækker
>
>
> René
> www.rene.hjorth.com

Må vi ikke få den opskrift?

mvh
Tove



Charlotte & Jesper (26-04-2002)
Kommentar
Fra : Charlotte & Jesper


Dato : 26-04-02 09:15

Forleden morgen i morgen-tv lavede de sorbetis og opskrifterne er stadig på
ttv side 353.
Vi lavede annanassorbeten i går aftes og MUMS!!!
Vi har købt vores ismaskine i Bilka for nogle hundrede kroner. Der kan også
købes ekstra skåle til.
VH
Jesper
"Fru Hof" <p.hoffmann@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:3cc8188b$0$3769$ba624c82@nntp01.dk.telia.net...
>
> > Personligt foretrækker jeg dog en sorbert lavet med min avancerede
> > ismaskine; den er ikke luftig, bestemt ikke, men den er *helt*
> > imponerende cremet og lækker
> >
> >
> > René
> > www.rene.hjorth.com
>
> Må vi ikke få den opskrift?
>
> mvh
> Tove
>
>



Rene' Hjorth (27-04-2002)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 27-04-02 15:52

[Fru Hof | Thu, 25 Apr 2002 16:53:42 +0200]

>> Personligt foretrækker jeg dog en sorbert lavet med min avancerede
>> ismaskine; den er ikke luftig, bestemt ikke, men den er *helt*
>> imponerende cremet og lækker

>Må vi ikke få den opskrift?

Naturligvis, men... ehm, jeg bruger aldrig opskrift så jeg har ikke
rigtigt noget at give ud

Grundreglen for en god sorbet er 1/3 frugtpulp, 1/3 sukker og 1/3 vand -
så hvis du f.eks. tager frugtkødet ud af 6 passionsfrugter og 1 frisk
fersken (uden skin og sten) (som moses) og vejer....

Derefter tager du tilsvarende mængde sukker og vand og giver det et kort
opkog og tilsætter det derefter frugtpulpen - den står en stund og
trækker og gnides derefter gennem en sigte så kun den rene
frugt/vand/sukker er tilbage.

Du køler den helt af og kører den til en lækket cremet sorbet i en
ordentlig ismaskine - dette tager ca. 15 minutter.

Hvis det er en kraftigt smagende frugt som du ønsker at afbalancere, kan
du tilsætte ca. 10% piskefløde - det er stadig en fedtfattig sobert, men
smagen har fået en mere cremet og rundere tilstand.


René
www.rene.hjorth.com

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste