/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hurtig hjælp. Boller i karry
Fra : Thomas Hjort


Dato : 23-04-02 12:11

Jeg har lavet bollerne. Men hvordan laver man sovsen så den bliver rigtig
perfekt 'boller i karry' agtig?
PS kogevandet fra bollerne er brugt .


Mvh Thomas



 
 
rasmus carlsen (23-04-2002)
Kommentar
Fra : rasmus carlsen


Dato : 23-04-02 12:56


"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercityFJERN.dk> skrev i en meddelelse
news:aa3ffk$14uk$1@news.cybercity.dk...
> Jeg har lavet bollerne. Men hvordan laver man sovsen så den bliver rigtig
> perfekt 'boller i karry' agtig?
> PS kogevandet fra bollerne er brugt .

- se det afhænger vel i høj grad af hvad du mener med "perfekt boller i
karry" agtig!
ras



Mirian (23-04-2002)
Kommentar
Fra : Mirian


Dato : 23-04-02 13:16


"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercityFJERN.dk> skrev i en meddelelse
news:aa3ffk$14uk$1@news.cybercity.dk...
> Jeg har lavet bollerne. Men hvordan laver man sovsen så den bliver rigtig
> perfekt 'boller i karry' agtig?
> PS kogevandet fra bollerne er brugt .
>
>
> Mvh Thomas

Du laver en opbagt sovs.
Start med at svitse karry i smør herefter fylder du mel i mens du rører
rundt til det bliver en lille melbolle og så begynder du at hælde mælk i
mens du stadig røre så det ikke klumper og derefter bruger du så vandet fra
kødbollerne til at lave sovsen smagfuldt med, men det havde du vist
brugt!!!!
Bon appetit
MVH Mirian



Thomas Hjort (23-04-2002)
Kommentar
Fra : Thomas Hjort


Dato : 23-04-02 13:17


"Mirian" <Mirian@post.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:aa3j8r$18kj$1@news.cybercity.dk...
>

>
> Du laver en opbagt sovs.
> Start med at svitse karry i smør herefter fylder du mel i mens du rører
> rundt til det bliver en lille melbolle og så begynder du at hælde mælk i
> mens du stadig røre så det ikke klumper og derefter bruger du så vandet
fra
> kødbollerne til at lave sovsen smagfuldt med, men det havde du vist
> brugt!!!!
> Bon appetit
> MVH Mirian

Tak for det !





Anne Lise Kirk Jense~ (23-04-2002)
Kommentar
Fra : Anne Lise Kirk Jense~


Dato : 23-04-02 13:48


Hej,

*jeg* gør som følger:

snitter noget porre og et æble fint og steger det af i margarine med karry.
Herefter drysser jeg noget mel på, og spæder op med boller-i-karry-vand.

Det synes vi er godt - men lav endelig rigeligt!!

mvh
anne lise




Heidi (23-04-2002)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 23-04-02 17:13

Thomas Hjort <dsl54291@vip.cybercityFJERN.dk> skrev:

> Jeg har lavet bollerne. Men hvordan laver man sovsen så den bliver
> rigtig perfekt 'boller i karry' agtig?
> PS kogevandet fra bollerne er brugt .

Og den fedtfattige version, hvis det skulle have interesse (selvom det
nok er lidt for sent til at kunne bruges denne gang):

Jeg hakker et løg og et æble meget fint, og steger det i en sauterpande,
og "brænder" karryen af i dette, helt uden fedtstof.
Der tilsættes så mælk, kogevand og hønsebouillonpulver, og det jævnes
med majsstivelse rørt ud i vand eller mælk. Til sidst smages til med salt
og evt. peber.
Den bliver godt nok ikke lige som "vor mor" (eller i hvert fald _min_ mor)
laver den, men den kan sagtens bruges hvis man gerne vil tænke lidt
over hvor mange kalorier man putter i munden.

--
Mvh. Heidi
Her plejer der med store bogstaver at stå, at svar udbedes
i gruppen og ikke pr. mail
"Time is fun when you're having flies" - Kermit


Thomas Hjort (23-04-2002)
Kommentar
Fra : Thomas Hjort


Dato : 23-04-02 17:46


"Heidi" <nospamheidi@adslhome.dk> skrev i en meddelelse
news:aa416m$77t8l$1@ID-64059.news.dfncis.de...
> Thomas Hjort <dsl54291@vip.cybercityFJERN.dk> skrev:

> Og den fedtfattige version, hvis det skulle have interesse (selvom det
> nok er lidt for sent til at kunne bruges denne gang):
>
> Jeg hakker et løg og et æble meget fint, og steger det i en sauterpande,
> og "brænder" karryen af i dette, helt uden fedtstof.
> Der tilsættes så mælk, kogevand og hønsebouillonpulver, og det jævnes
> med majsstivelse rørt ud i vand eller mælk. Til sidst smages til med salt
> og evt. peber.
> Den bliver godt nok ikke lige som "vor mor" (eller i hvert fald _min_ mor)
> laver den, men den kan sagtens bruges hvis man gerne vil tænke lidt
> over hvor mange kalorier man putter i munden.

Tak for alle opskrifterne. Men hvad er ideén med at 'brænde karry'en af'?
Hvorfor ikke bare hælde det i?

Mvh Thomas



Mark Thomas Gazel (23-04-2002)
Kommentar
Fra : Mark Thomas Gazel


Dato : 23-04-02 18:18

> Tak for alle opskrifterne. Men hvad er ideén med at 'brænde karry'en af'?
> Hvorfor ikke bare hælde det i?

Afbrændingen fremhæver karrysmagen og gør den kraftigere, end
hvis du bare hælder den i.


--
Med venlig hilsen

Mark
www.MandeZonen.dk - Når du er træt af Tidens Kvinder
Vi kan altid bruge en ny skribent.



Emil (23-04-2002)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 23-04-02 19:34

On Tue, 23 Apr 2002 18:45:40 +0200, Thomas Hjort wrote:

> hvad er ideén med at 'brænde karry'en af'?
>Hvorfor ikke bare hælde det i?

Nogle kraftigere smagsstoffer kommer frem ved varmebehandlingen,
og andre fine nuancer forsvinder.
Tænk på hvad der sker med et stykke franskbrød som ristes.

Du får et anderledes fyldigt resultat ved kun at brænde en del af
karryen af, og tilsætte resten sammen med vædsken eller under
tilsmagningen.


m.v.h. Emil


otn (24-04-2002)
Kommentar
Fra : otn


Dato : 24-04-02 05:44

Emil <emilsen@image.dk> wrote:

> On Tue, 23 Apr 2002 18:45:40 +0200, Thomas Hjort wrote:
>
> > hvad er ideén med at 'brænde karry'en af'?
> >Hvorfor ikke bare hælde det i?
>
> Nogle kraftigere smagsstoffer kommer frem ved varmebehandlingen,
> og andre fine nuancer forsvinder.
> Tænk på hvad der sker med et stykke franskbrød som ristes.
>
> Du får et anderledes fyldigt resultat ved kun at brænde en del af
> karryen af, og tilsætte resten sammen med vædsken eller under
> tilsmagningen.
>
>
> m.v.h. Emil

Hvis du har problemer med at få karrysmagen rigtig frem - kan en
karrypasta også bruges. Til boller i karry skal den nok ikke være for
eksotisk ;0). Jeg bruger selv ofte karrypasta og det er en herlig ting
efter min mening.

MVH

OTN

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408954
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste