/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Wok eller sautepande ?
Fra : JS


Dato : 19-04-02 02:03


Har overvejet at købe en wok til asiatiske retter, men spørgsmålet er om man
ikke er lige så godt tjent med en sautepande ?
Jeg har et almindeligt elkomfur så det skal være noget med flad bund, og de
wokke jeg har set har en forholdvis lille bund, hvor en sautepande ville
blive ordentligt varm på et større areal. Man kan jo også få låg til en
sautepande så den kan bruges til andre ting som skal simre længe f.eks.

Opnår man noget specielt ved den runde form en wok har, eller er det blot
fordi den oprindeligt blev brugt over åben ild at den har den form ?



mvh/JS




 
 
Thïngmand (19-04-2002)
Kommentar
Fra : Thïngmand


Dato : 19-04-02 08:03

> Opnår man noget specielt ved den runde form en wok har, eller er det blot
> fordi den oprindeligt blev brugt over åben ild at den har den form ?

Jeg er meget glad for min wok og også for min sautepande, men det er for
mig, to vidt forskellige redskaber.

For det første er der størrelsen. Når jeg laver wok mad, er stort set hele
måltidet i wok, hvorfor det kræver en del plads. Formen gør, at det er
muligt at svitse i bunden, mens de øvrigt lag, blot bliver varmet - i en
saute, ville det nok brænde på. Mulighedne for at "svinge" maden rundt og i
det hele taget styre varmen er også en fordel.

Jeg må klart anbefale ScanPans wok
(http://www.scanpan.dk/ergonomicDK.html) - nar man laver det på et alm.
elkompur, dur det ikke med en kinesiske "blik" wok, da den aldrig bliver
varm op ad siderne. Det gør ScanPans derimod, da den er utrolig varmeledene.
Man kan endvidere få låg til den, en god ting, når maden skal simre, som du
selv var inde på...



Peter (19-04-2002)
Kommentar
Fra : Peter


Dato : 19-04-02 09:20

> Har overvejet at købe en wok til asiatiske retter, men spørgsmålet er om
man
> ikke er lige så godt tjent med en sautepande ?

Jeg har købt begge typer.
Til et el-komfur kan jeg _ikke_ anbefale en wok!
En wok har et meget lille bund-areal, hvilket gør, at kun små mængder mad
kan steges i bunden af den.

En saute-pande har et stort areal og har desuden en høj kant, som gør den
ideel til at stege kødsovs og store mængder grøntsager.

Jeg laver mange asiatiske retter og saute-panden er perfekt til dette.

Ydermere har den jo låget, som gør at man kan lade mad stå og simre/holde
sig varmt.

Ydermere er den ekstremt let at gøre ren - en wok skal smøres med olie og må
i mange tilfælde ikke vaskes med sæbe.
En wok fylder ekstremt meget imod en sautepande, som kan stå mellem de andre
pander.

Desuden kan man då en saute-pande med non-stick belægning, som gør, at der
ikke skal steges i fedt, da intet kan brænde på.

Nå nok om det - min pointe må være klar - saute-pande fremfor alt.

Hilsen Peter



Lars (19-04-2002)
Kommentar
Fra : Lars


Dato : 19-04-02 22:20

"Peter" skrev:

> Til et el-komfur kan jeg _ikke_ anbefale en wok!

Hvilken type wok har du prøvet med?

Hvis det er en af de billigere blik-woks, så vil jeg gerne tro der kan være
problemer. Men jeg har svært ved at tro at det ikke skulle kunne give et
fornuftigt resultat med et af de bedre produker på markedet som f.eks. en
støbejernswok fra Le Creuset eller en Scanpan Pyrolux wok. Kender du de
produkter ?

- Lars





Trine Kornum Christi~ (19-04-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 19-04-02 22:52

"Lars" <qwe@rty.uio> writes:

> "Peter" skrev:
>
> > Til et el-komfur kan jeg _ikke_ anbefale en wok!
>
> Hvilken type wok har du prøvet med?
>
> Hvis det er en af de billigere blik-woks, så vil jeg gerne tro der kan være
> problemer. Men jeg har svært ved at tro at det ikke skulle kunne give et
> fornuftigt resultat med et af de bedre produker på markedet som f.eks. en
> støbejernswok fra Le Creuset eller en Scanpan Pyrolux wok. Kender du de
> produkter ?

Jeg har aldrig forstået hvordan man kan bruge støbejern til en
wok. Ideen er jo netop at mange af tingene bare lige skal
svitses. Hvis det står i en støbejernswok bliver det jo kogt/stegt
bare i eftervarmen.

/Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!

Lars (19-04-2002)
Kommentar
Fra : Lars


Dato : 19-04-02 23:14

"Trine Kornum Christiansen" skrev:

> Jeg har aldrig forstået hvordan man kan bruge
> støbejern til en wok. Ideen er jo netop at mange
> af tingene bare lige skal svitses.

Fidusen med en wok et at den skal være meget meget varm i bunden, og mindre
varm op ad siderne. Så man kan flytte det op ad siden som har brug for at
hvile lidt. Det er støbejern ganske velegnet til.

> Hvis det står i en støbejernswok bliver det jo
> kogt/stegt bare i eftervarmen.

Nej, sådan reagerer støbejern slet ikke. Ihvertfald ikke det dyre fra Le
Creuset serien.

I så fald ville vi jo også have det problem med alm. pander og gryder i
støbejern, men også de er ganske fremragende at lave mad i. Jeg taler af
erfaring, vi har stort set kun støbejernsting i køkkenet nu, men inden vi
nåede så langt (det er købt lidt hen over årene) havde vi den sædvanelige
skønsomme blanding af gryder, potter og pander i alskens materialer som
stål, blik, aluminium, titanium, pyrolux, stick og non-stick, og hvad der nu
ellers var i samlingen.

- Lars



Trine Kornum Christi~ (19-04-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 19-04-02 22:55

"Peter" <no_spam@no.where> writes:

> > Har overvejet at købe en wok til asiatiske retter, men spørgsmålet er om
> man
> > ikke er lige så godt tjent med en sautepande ?
>
> Ydermere er den ekstremt let at gøre ren - en wok skal smøres med olie og må
> i mange tilfælde ikke vaskes med sæbe.

Min wok fra Scanpan bliver vasket med sæbe, er utrolig nem at gøre
rent og bliver ikke smurt med olie.

> En wok fylder ekstremt meget imod en sautepande, som kan stå mellem de andre
> pander.

Godt argument.

> Desuden kan man då en saute-pande med non-stick belægning, som gør, at der
> ikke skal steges i fedt, da intet kan brænde på.

Det gælder også for Scanpanwokken

> Nå nok om det - min pointe må være klar - saute-pande fremfor alt.

Jeg brugte en sautepande indtil jeg fik råd til at købe wokken, og jeg
vil under ingen omstændigheder undvære wokken. Den eneste ulempe ved
Scanpan er at det er ret dyrt, men til gengæld er der 10 års garanti
på belægning og bund.

/Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!

JS (19-04-2002)
Kommentar
Fra : JS


Dato : 19-04-02 23:39


"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> wrote in message
news:upu0vqroz.fsf@trinekc.dk...
> "Peter" <no_spam@no.where> writes:
>
> > > Har overvejet at købe en wok til asiatiske retter, men spørgsmålet er
om
> > man
> > > ikke er lige så godt tjent med en sautepande ?
> >
> > Ydermere er den ekstremt let at gøre ren - en wok skal smøres med olie
og må
> > i mange tilfælde ikke vaskes med sæbe.
>
> Min wok fra Scanpan bliver vasket med sæbe, er utrolig nem at gøre
> rent og bliver ikke smurt med olie.
>

Hvor stor er diameter på den flade del i bunden af sådan en scanpan wok ??



mvh/JS



Trine Kornum Christi~ (20-04-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 20-04-02 11:02

"JS" <mr_nobody@nowhere.com> writes:
> Hvor stor er diameter på den flade del i bunden af sådan en scanpan wok ??

Går fluks ud og henter den...

Bunden er 15cm i diameter. Den er 32 cm. i diameter øverst.

Jeg har dårlige hænder pga. gigt, så derfor er jeg specielt meget glad
for at der er to håndtag på den. I den ene side er den som en
kasserolle og i den anden side som en gryde.

Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste