/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Krabbeklør haves - ideer mangles
Fra : Thomas


Dato : 18-04-02 17:47

Fiskemanden kom forbi, og jeg købte 2 kg. krabbeklør, da de så flotte ud

Hvad gør jeg med dem? Jeg fikm at vide at de skulle lægges i kolt vand i en
gryde, koge op, koge i 10 - 15 min. og så stå i vandet indtil det blev
koldt. Man kunne evt. komme noget dild o g salt i vandet ved kogning.

Er det måden at få lækre krabbeklør på, eller sidder nogen med bedre ideer?

--
MVH

Thomas
http://www.jogt.com - webcam og undervandsbilleder fra Rødehavet
http://users.cybercity.dk/~bkb3175/ - en dansk Flash tutorial
http://www.fastfreeway.dk/?ref=11242 - får du trafik nok på din hjemmeside
....?!?



 
 
Thomas Hjort (18-04-2002)
Kommentar
Fra : Thomas Hjort


Dato : 18-04-02 21:35


"Thomas" <flash4@it.dk> skrev i en meddelelse
news:3cbefb71$0$78762$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Fiskemanden kom forbi, og jeg købte 2 kg. krabbeklør, da de så flotte ud

>
> Hvad gør jeg med dem? Jeg fikm at vide at de skulle lægges i kolt vand i
en
> gryde, koge op, koge i 10 - 15 min. og så stå i vandet indtil det blev
> koldt. Man kunne evt. komme noget dild o g salt i vandet ved kogning.
>
> Er det måden at få lækre krabbeklør på, eller sidder nogen med bedre
ideer?
>

Ja, frys dem og gem dem til det bliver sommer.
Giv dem et let gok med en hammer, så meget at skallen kan pilles af med
fingrene efter tilberedning.
Mariner 24 timer i:
citronsaft
olivenoile
hvidløg
chili
og peber.
(læg dem sammen med marinaden i en lukket pose i køleskabet).

Grill dem over glødende kul og server dem rygene varme med nye kartofler,
salat, flute, kold øl og dild snaps.

Velbekommen !!!

Mvh Thomas



Trine Kornum Christi~ (19-04-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 19-04-02 22:49

"Thomas" <flash4@it.dk> writes:

> Fiskemanden kom forbi, og jeg købte 2 kg. krabbeklør, da de så flotte ud
>
> Hvad gør jeg med dem? Jeg fikm at vide at de skulle lægges i kolt vand i en
> gryde, koge op, koge i 10 - 15 min. og så stå i vandet indtil det blev
> koldt. Man kunne evt. komme noget dild o g salt i vandet ved kogning.
>
> Er det måden at få lækre krabbeklør på, eller sidder nogen med bedre ideer?

Jeg bryder mig ikke selv om skaldyr, men ude hvor mine forældre kommer
fra er der kun en måde at spise klør på.

Koge dem i 10-20 minutter alt efter størrelsen. Når de er kolde knuses
de let med en hammer. Der efter spises de med franskbrød, citron og
mayonnaise.

Velbekomme.

/Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!

Jan Boegh (21-04-2002)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 21-04-02 17:50

"Thomas" <flash4@it.dk> wrote in message
news:3cbefb71$0$78762$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...

> Fiskemanden kom forbi, og jeg købte 2 kg. krabbeklør, da de så flotte ud


Dårligt tegn. Krabber og hummer skifter skal, når de vokser, og en ny flot
skal indikerer at der har været skiftet for nylig. Herved er en masse af den
gode næring i dyret blevet brugt til skalskifte. En møgbeskidt overflade
groet til i rurer og tang indikerer et fremragende indhold.

> Hvad gør jeg med dem? Jeg fikm at vide at de skulle lægges i kolt vand i
en
> gryde, koge op, koge i 10 - 15 min. og så stå i vandet indtil det blev
> koldt. Man kunne evt. komme noget dild o g salt i vandet ved kogning.
>
> Er det måden at få lækre krabbeklør på, eller sidder nogen med bedre
ideer?

Krabbeklør smager fra naturens side så fremragende at simplest mulige
tilberedning er den bedste.
Men som en anden foreslår, så er det allerbedste at nyde dem en sommeraften
udendørs (spiseriet sviner noget) med godt brød og koldt smør og citron -
samt, hvad der er vigtigt, en flaske kold chablis.

vh
Jan


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste