/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
marinade til kyllingebryst.
Fra : killgore


Dato : 16-04-02 16:11

Hej!
Jeg har en masse kyllingebryst-filet'er (uden skind) i fryseren. Jeg er
efterhånden lidt træt af bare at spise dem "plain" stegt på panden Er
der ikke nogen der har nogle forslag til en lidt mere spændende (men
let) tilberedning af disse, evt nogle opskrifter på nogle nemme
marinader jeg kan bruge. Må gerne være ud i det eksotiske - jeg er ikke
kræsen.

/killgore



 
 
Flemming (16-04-2002)
Kommentar
Fra : Flemming


Dato : 16-04-02 17:26

Prøv at marinere kødet i yougurt naturel tilsat 3 spsk. Indian Tandoori
sesoning krydderimix.Lad det marinere natten over og grill det eller steg
det i ovnen ved 200 grader.
Server ris og salat til.
Velbekomme
Gitte



Peter Westh (16-04-2002)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 16-04-02 17:24

"killgore" <killgore20@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:a9hett$2p4$1@sunsite.dk...
> Hej!
> Jeg har en masse kyllingebryst-filet'er (uden skind) i fryseren. Jeg er
> efterhånden lidt træt af bare at spise dem "plain" stegt på panden Er
> der ikke nogen der har nogle forslag til en lidt mere spændende (men
> let) tilberedning af disse, evt nogle opskrifter på nogle nemme
> marinader jeg kan bruge. Må gerne være ud i det eksotiske - jeg er ikke
> kræsen.

Du kan prøve at lave en blanding af følgende. Målene er cirkaangivelser. Det
er nærmest en teryiakisauce, som er peppet godt op.

Soyasauce (1 dl)
Puddersukker, mørk sirup elller melasse (eller brug sød soyasauce) (2-3
spsk)
Knust hvidløg (5 fed)
Knust ingefær (et stykke på størrelse med en storetå)
Chili (1-2 friske, afhængig af smag og styrke)
Neutral olie (2 spsk)
Citronsaft (1/2 citron)
Ristede sesamfrø (2 spsk)

Mariner kødet i det så længe du har tid, og steg det på grill eller pande,
gerne på spid.

Man kan variere denne marinade i det uendelige, omkring konstanterne: sødt
(sukker, sirup, honning, ahornsirup, ketchup), stærkt (chili, løg, alle
krydderier), syrligt (citron, eddike, engelsk sauce etc).

MVH

Peter



Peter Westh (16-04-2002)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 16-04-02 18:20

"killgore" <killgore20@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:a9hett$2p4$1@sunsite.dk...
> Hej!
> Jeg har en masse kyllingebryst-filet'er (uden skind) i fryseren. Jeg er
> efterhånden lidt træt af bare at spise dem "plain" stegt på panden Er
> der ikke nogen der har nogle forslag til en lidt mere spændende (men
> let) tilberedning af disse, evt nogle opskrifter på nogle nemme
> marinader jeg kan bruge. Må gerne være ud i det eksotiske - jeg er ikke
> kræsen.

Jeg plejer at lave følgende "shawarma" med lam eller oksekød, men det er
også ganske godt med kylling. Skær kødet i strimler, og mariner med:

Olie (lidt)
Knust hvidløg (meget)
Citronsaft (meget)
Chili (lidt)
Garam masala (ca 1 tsk pr bryst).

Lad det trække fra morgen til aften, og steg på en hed pande i olivenolie.
Server i pitabrød med salat og evt en youughurtdressing.

MVH

Peter



ottesen (17-04-2002)
Kommentar
Fra : ottesen


Dato : 17-04-02 14:42


"Peter Westh" <pwesth@worldonline.dk> wrote in message
news:4%Yu8.32622$iY5.1280154@news010.worldonline.dk...
> "killgore" <killgore20@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
> news:a9hett$2p4$1@sunsite.dk...
> > Hej!
> > Jeg har en masse kyllingebryst-filet'er (uden skind) i fryseren. Jeg
er
> > efterhånden lidt træt af bare at spise dem "plain" stegt på panden
Er
> > der ikke nogen der har nogle forslag til en lidt mere spændende (men
> > let) tilberedning af disse, evt nogle opskrifter på nogle nemme
> > marinader jeg kan bruge. Må gerne være ud i det eksotiske - jeg er
ikke
> > kræsen.
>
> Jeg plejer at lave følgende "shawarma" med lam eller oksekød, men det
er
> også ganske godt med kylling. Skær kødet i strimler, og mariner med:
>
> Olie (lidt)
> Knust hvidløg (meget)
> Citronsaft (meget)
> Chili (lidt)
> Garam masala (ca 1 tsk pr bryst).
>
> Lad det trække fra morgen til aften, og steg på en hed pande i
olivenolie.
> Server i pitabrød med salat og evt en youughurtdressing.
>
> MVH
>
> Peter
>

Lyder lækkert!!! Det skal jeg i hvet fald prøve - jeg ææææælsker
rullekebab/shawarma

/ottesen



sune vuorela (16-04-2002)
Kommentar
Fra : sune vuorela


Dato : 16-04-02 21:21

On Tue, 16 Apr 2002 17:10:56 +0200, "killgore" <killgore20@yahoo.dk>
wrote:

>Hej!
>Jeg har en masse kyllingebryst-filet'er (uden skind) i fryseren. Jeg er
>efterhånden lidt træt af bare at spise dem "plain" stegt på panden Er

Jeg lever næsten ikke af andet end kyllingebrystfileter i weekenderne
når vi ikke har vores madklub på mit kollegiekøkken - så jeg kan et
par tips

En ting jeg også har i fryseren sammen med kyllingefileter er sådan
nogle frosne champignoner i skiver. Koster 6 kroner/(posen i superbest

Alt er ca. angivelser - måler ikke selv af - har det bare liggende i
håndleddet

Opskrifterne minder meget om hinanden - så de er mere og mere groft
skrevet!

************************
Kylling i tomat m. balsamico og basilikum

Hak et løg (groft/fint efter behag)
Svits det i en dyb pande med masser - masser af basilikum. Tilsæt
nogle champignoner og sådan en kyllingefilet og stej lidt. Tilsæt
balsamico - vær forsigtig de første par gange. Hiv en dåse hakkede
tomater derned og et par spsk konc tomatpure. Kog lidt på det.

Server med pasta og parmesanost

Alternativ: Når pastaen er ca. 3/4 del kogt - hældes 90 % af vandet
fra og pasta + resten af vandet hældes i sovsen og koges færdig

Pris: 20-25 kroner


************************
Kylling i hvid sauce med champignoner og herbes provence

Hak løg og svits med herbes de provence.
Champignoner og kylling tilsættes og kylling brunes. Tilsæt nogle dl.
mælk og kog det lidt. Lidt ost kan også gtøre underværker i den ret.

Pasta serveres til

pris: 15-20 kroner


*************************
Risottoinspireret kylling med karry

Skær kyllingen i strimler.
Svits hakket løg med masser af karry
Champignoner + kylling. Steges godt
Ris tilsættes og steges lidt.
Varm 2,5 dl vang og 2,5 dl mælk og en boullinterning i en anden gryde.
Boullion tilsættes stille og roligt et par spsk af gangen til
kyllinh/ris/løg blandingen.

Bliv ved med det i små mængder til risene er som du gerne vil have
dem. Grødris er faktisk rigtig gode!

Pris: 15-20 kr

**************************
Kartofler, kylling og karry

Kylling i strimler
Hakket løg
Skrællede kartofler i fine både
Champignoner
Karry

Svitset / brunes
Mælk tilsættes
Koges under låg til kartoflerne er gode!

Pris 15-20 kr


Det var lige fire hurtige! Alle fire bør laves på en pande



ottesen (16-04-2002)
Kommentar
Fra : ottesen


Dato : 16-04-02 23:13


"sune vuorela" <nospam@vuorela.dk> wrote in message
news:hv0pbu47fdal06rqjngt0mnbu95bti4m0r@4ax.com...
> On Tue, 16 Apr 2002 17:10:56 +0200, "killgore" <killgore20@yahoo.dk>
> wrote:
>
> >Hej!
> >Jeg har en masse kyllingebryst-filet'er (uden skind) i fryseren. Jeg
er
> >efterhånden lidt træt af bare at spise dem "plain" stegt på panden
Er
>
> Jeg lever næsten ikke af andet end kyllingebrystfileter i weekenderne
> når vi ikke har vores madklub på mit kollegiekøkken - så jeg kan et
> par tips
>
> En ting jeg også har i fryseren sammen med kyllingefileter er sådan
> nogle frosne champignoner i skiver. Koster 6 kroner/(posen i superbest
>

Du er en knag Jeg har just lige købt en hulens masse frosne
champignoner på tilbud (sammen med kyllingerne) så dit indlæg kunne ikke
være mere perfekt!

/ottesen



Klaus Alexander Seis~ (17-04-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 17-04-02 05:17

Ottesen skrev:

> Jeg har just lige købt en hulens masse frosne champignoner

Nu bliver jeg nysgerrig: Hvordan er smagen/kvaliteten af frosne
champignoner?


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Peter (17-04-2002)
Kommentar
Fra : Peter


Dato : 17-04-02 07:39

> > Jeg har just lige købt en hulens masse frosne champignoner
>
> Nu bliver jeg nysgerrig: Hvordan er smagen/kvaliteten af frosne
> champignoner?

De slår jo aldrig friske, men de er faktisk helt fine.

Min erfaring er, at smag og konsistens er ganske udmærket til hverdagsbrug.

Det er svært at sige noget generelt, men da de intet koster kan man jo blot
teste dem selv og derefter vurdere.

Hilsen Peter



ottesen (17-04-2002)
Kommentar
Fra : ottesen


Dato : 17-04-02 11:25


"Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> wrote in message
news:jakabov+e1c6d8d3-a747-4097-a4ee-05cce85ce062@news.szn.dk...
> Ottesen skrev:
>
> > Jeg har just lige købt en hulens masse frosne champignoner
>
> Nu bliver jeg nysgerrig: Hvordan er smagen/kvaliteten af frosne
> champignoner?
>
>

som skrevet andetsteds så slår de (selvf.) ikke de friske, men det er
billigere (hvilket jeg som studerende er nødt til at tage højde for) og
kvaliteten er ganske udmærket. Især dem de har på tilbud i Føtex,
Frederiks Allé, Århus til 3 poser for 30 kr.

/jakob



sune vuorela (17-04-2002)
Kommentar
Fra : sune vuorela


Dato : 17-04-02 21:27

On Wed, 17 Apr 2002 06:16:53 +0200, Klaus Alexander Seistrup
<jakabov119@magnetic-ink.dk> wrote:

>Ottesen skrev:
>
>> Jeg har just lige købt en hulens masse frosne champignoner
>
>Nu bliver jeg nysgerrig: Hvordan er smagen/kvaliteten af frosne
>champignoner?
>

Alt taget i betragtning - rigtig godt...
I hvert fald i gryderetter....
Og de er forholdsvis billige - og vigtigst: De er skårede ud - og man
kan nøjes med at tage et par stykker. Når man kun er en - så kan man
ikke altid nå at spuise en hel pakke rigtige champignonger selv....

Men friske er selvfølgelig bedst!

jesper (18-04-2002)
Kommentar
Fra : jesper


Dato : 18-04-02 19:29

"Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> skrev i en
meddelelse
news:<jakabov+e1c6d8d3-a747-4097-a4ee-05cce85ce062@news.szn.dk>...

> Nu bliver jeg nysgerrig: Hvordan er smagen/kvaliteten af frosne

> champignoner?

Dem jeg køber i Føtex smager af så meget, at jeg efter at have brugt dem
første gang, tjekkede varedeklarationen for svampearoma og smagsforstærker!
Svampene var dog clean, men må være af en anden sort end dem de sælger
friske. Til gryderetter o.lign hvor svampene alligevel får en ordentlig tur
på panden, er de fuldt på højde med de friske, men til retter hvor de kun
lige skal svitses, virker de noget slatne i konsistensen.

Nu vi er inde på langtidsholdbare svampe, kommer jeg til at tænke på en
pastasalat jeg engang fik hos en kammarat, hvor alle de lækre champignons
var fisket direkte op fra dåsen. Føj for en omgang!

Jesper



ottesen (18-04-2002)
Kommentar
Fra : ottesen


Dato : 18-04-02 19:50


"jesper" <jnie@privat.dk> wrote in message
news:a9n34b$5s8$1@sunsite.dk...
> "Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> skrev i en
> meddelelse
> news:<jakabov+e1c6d8d3-a747-4097-a4ee-05cce85ce062@news.szn.dk>...
>
> > Nu bliver jeg nysgerrig: Hvordan er smagen/kvaliteten af frosne
>
> > champignoner?
>
> Dem jeg køber i Føtex smager af så meget, at jeg efter at have brugt
dem
> første gang, tjekkede varedeklarationen for svampearoma og
smagsforstærker!
> Svampene var dog clean, men må være af en anden sort end dem de sælger
> friske. Til gryderetter o.lign hvor svampene alligevel får en
ordentlig tur
> på panden, er de fuldt på højde med de friske, men til retter hvor de
kun
> lige skal svitses, virker de noget slatne i konsistensen.
>

Ja jeg fatter heller ikke at de er så kraftige i smagen.... Der MÅ
næsten være tilsat smagsforstærker... Ikke desto mindre virker de
fortrindelige når de skal bruges i en "pande-ret".

> Nu vi er inde på langtidsholdbare svampe, kommer jeg til at tænke på
en
> pastasalat jeg engang fik hos en kammarat, hvor alle de lækre
champignons
> var fisket direkte op fra dåsen. Føj for en omgang!
>
yaiks...

/ottesen



kim rasmussen (17-04-2002)
Kommentar
Fra : kim rasmussen


Dato : 17-04-02 07:57


"killgore" <killgore20@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:a9hett$2p4$1@sunsite.dk...
> Hej!
> Jeg har en masse kyllingebryst-filet'er (uden skind) i fryseren. Jeg er
> efterhånden lidt træt af bare at spise dem "plain" stegt på panden Er
> der ikke nogen der har nogle forslag til en lidt mere spændende (men
> let) tilberedning af disse, evt nogle opskrifter på nogle nemme
> marinader jeg kan bruge. Må gerne være ud i det eksotiske - jeg er ikke
> kræsen.
>
> /killgore
>
> hej
Kinesisk soya ,olivenolie og masser af hvidløg og peber er en god ting, evt
bland marinaden op med creme fraice og varm den igennem til en stærk god
sauce
mvh kim
>



Anne-Christine Chris~ (18-04-2002)
Kommentar
Fra : Anne-Christine Chris~


Dato : 18-04-02 13:48

Hej

Hvis ikke du lige får lavet marinaden, så det kan trække nogle timer, så kan
du bare stege kødet i soya. Det er ikke det samme som hvis det har ligget i
marinade, men det giver en god smag og er et godt alterneativ til kylling
naturel!

Mvh
Stinne



Karina Lund Andersen (23-04-2002)
Kommentar
Fra : Karina Lund Andersen


Dato : 23-04-02 21:35

On Tue, 16 Apr 2002 17:10:56 +0200, "killgore" <killgore20@yahoo.dk>
wrote:

>Hej!
>Jeg har en masse kyllingebryst-filet'er (uden skind) i fryseren. Jeg er
>efterhånden lidt træt af bare at spise dem "plain" stegt på panden Er
>der ikke nogen der har nogle forslag til en lidt mere spændende (men
>let) tilberedning af disse, evt nogle opskrifter på nogle nemme
>marinader jeg kan bruge. Må gerne være ud i det eksotiske - jeg er ikke
>kræsen.

Du kan skære dem i tern og bruge kødet i en kokos karry gryde:

kyllingefilet i tern/strimler
løg/porre
1 ds kokosmælk
karry
spidskommen
champignons
ananas i tern
hønsekødsbouillon, peber
Server m. ris og flütes.

Retten kan varieres i det uendelige. tilsæt evt. andre grøntsager.
Kan du ikke li´ kokosmælk, så brug 1 ds. flåede tomater i stedet og
tilpas krydderierne derefter.

M.v.h. Karina

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste