/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hyldeblomstsorbet + vurdering af menu + fo~
Fra : Heidi


Dato : 14-04-02 18:38

Jeg vil til en tre-retters middag på lørdag gerne lave hyldeblomstsorbet
til dessert, og har efter en del søgen på google fundet nedenstående
opskrift på url:http://www.hoi.mobilixnet.dk (Birthes Madside):

---

Hyldeblomstsorbet
6 personer

5 dl brun hyldeblomstdrik
1 spsk citronsaft
3 æggehvider
Pynt:
limeskiver
evt, ristede mandlspitter

Bland drikken med citronsaften og stil den i en metalform i fryseren og
lad det fryse til grødet konsistens. Pisk æggehviderne meget stive og
rør dem i. Kom sorbeten i frysern i mindst 1 time. Server i frosne glas.
Garner med limeskiver og ristede mandelsplitter.

---

Jeg er dog lidt i tvivl om der med 5 dl brun hyldeblomstdrik menes den
ufortyndede saft man kan købe, bl.a. fra Rynkeby - bliver det ikke noget
forfærdelig sødt stads? Og er det strengt nødvendigt at fryse isen i en
metalbeholder? Sådan en ejer jeg nemlig ikke, og vil helst undgå at
skulle ofre penge på en sådan fætter lige nu.

I øvrigt vil jeg gerne lige have en mening eller to om resten af menuen,
dvs. om det hele "passer sammen".

Til forret havde jeg en reje-rissalat i tankerne, med dressing af
mayonnaise og creme fraiche (måske gjort lidt mere slankevenlig),
citronsaft, karry og salt, og fyld af rød peber, porre, æble, ris og rejer, og
så en flute til.

Hovedretten en svinemørbrad med fyld af parmaskinke og ost, og dertil
ris (evt. med vilde ris), sovs lavet af mørbrads-afkog, fløde, bouillon og
hvidvin, og dertil dampede grøntsager (jeg har indtil videre broccoli og
små gulerødder i tankerne).

Og så sorbeten til dessert. Til forret (og evt. hovedret) en hvidvin, som så
også skal bruges i sovsen - og her ville det måske også være rart med
et tip - den må ikke være for dyr, og heller ikke for tør. (Jeg plejer at
købe Liebfraumilch når jeg en sjælden gang selv skal købe hvidvin, da
jeg ved at jeg kan lide den, og at den ikke er for sur - men jeg er absolut
åben for andre forslag
Vinen skal helst kunne købes i feks. Rema1000, Spar, eller til nød
Føtex, A-Z eller OBS.

På forhånd tak for alle forslag og kommentarer.

--
Mvh. Heidi
Her plejer der med store bogstaver at stå, at svar udbedes
i gruppen og ikke pr. mail
"Time is fun when you're having flies" - Kermit


 
 
Trine Kornum Christi~ (15-04-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 15-04-02 22:41

"Heidi" <nospamheidi@adslhome.dk> writes:

> I øvrigt vil jeg gerne lige have en mening eller to om resten af
> menuen, dvs. om det hele "passer sammen".
>
> Til forret havde jeg en reje-rissalat i tankerne, med dressing af
> mayonnaise og creme fraiche (måske gjort lidt mere slankevenlig),
> citronsaft, karry og salt, og fyld af rød peber, porre, æble, ris og
> rejer, og så en flute til.
>
> Hovedretten en svinemørbrad med fyld af parmaskinke og ost, og
> dertil ris (evt. med vilde ris), sovs lavet af mørbrads-afkog,
> fløde, bouillon og hvidvin, og dertil dampede grøntsager (jeg har
> indtil videre broccoli og små gulerødder i tankerne).

Jeg tror der bliver lidt for meget ris. Men hvis du skulle få et
afbud, så må du da godt maile mig. :) Det lyder rigtig lækkert.

/Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!

Heidi (16-04-2002)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 16-04-02 06:37

"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse news:ug01wod13.fsf@trinekc.dk...
> "Heidi" <nospamheidi@adslhome.dk> writes:
>
[snip - menu>

> Jeg tror der bliver lidt for meget ris. Men hvis du skulle få et
> afbud, så må du da godt maile mig. :) Det lyder rigtig lækkert.

Jeg har godt nok selv tænkt tanken - men til forretten skal der ikke
bruges ret meget ris, og til hovedretten havde jeg tænkt mig at bruge
brune ris (hvide til forretten), så mon ikke det går alligevel?

Men tak for responsen - jeg er bange for at der nok ikke bliver nogen
afbud, men jeg skal have dig i tankerne

--
Mvh. Heidi
Her plejer der med store bogstaver at stå, at svar udbedes
i gruppen og ikke pr. mail
"Time is fun when you're having flies" - Kermit


Jan Boegh (16-04-2002)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 16-04-02 17:16

"Heidi" <nospamheidi@adslhome.dk> wrote in message
news:a9ceqn$224db$1@ID-64059.news.dfncis.de...

> Til forret havde jeg en reje-rissalat i tankerne, med dressing af
> mayonnaise og creme fraiche (måske gjort lidt mere slankevenlig),
> citronsaft, karry og salt, og fyld af rød peber, porre, æble, ris og
rejer, og
> så en flute til.

Gewürtzstraminer fra Alsace
Kraftig ikke tør med et blomsterduftagtig præg (er ikke god til
bagsideettiketlyrik).

> Hovedretten en svinemørbrad med fyld af parmaskinke og ost, og dertil
> ris (evt. med vilde ris), sovs lavet af mørbrads-afkog, fløde, bouillon og
> hvidvin, og dertil dampede grøntsager (jeg har indtil videre broccoli og
> små gulerødder i tankerne).

Lettere (oftest = billig) chianti, beaujolais evt. en kraftig hvidvin (f.eks
Gewürtzstramineren)
Undgå de meget udbredte og pt. særdeles populære primitivobaserede
italienere. Mange billige modevine er alt for kraftige til denne ret.
Personligt ville jeg kigge på en bourgogne - men udvalget er som regel
uinteressant i de fleste forretninger. Men havde jeg muligheden ville f.eks.
en Volnay være fin med sin lidt feminine karakter.

> Vinen skal helst kunne købes i feks. Rema1000, Spar, eller til nød
> Føtex, A-Z eller OBS.

Aner ikke hvad Rema1000 har.

vh
Jan


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste