/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kødboller mere kogefaste?
Fra : Thomas Hjort


Dato : 14-04-02 16:36

Når jeg laver boller og karry, ville jeg gerne at de boller jeg laver bliver
mere faste end de bliver.
Jeg bruger (ca) 400 gram svinekød, 2 æg, lidt mælk, hvedemel, 1 løg
(finthakket) og salt og peber. Jeg koger i ca. 10 minutter.
Hvad kan jeg tilsætte for at gøre dem mere kogefaste?

Mvh Thomas



 
 
Rene' Hjorth (14-04-2002)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 14-04-02 17:43

[Thomas Hjort | Sun, 14 Apr 2002 17:36:09 +0200]

>Når jeg laver boller og karry, ville jeg gerne at de boller jeg laver bliver
>mere faste end de bliver.

Ah, sådan har min kæreste det også :)

>Jeg bruger (ca) 400 gram svinekød, 2 æg, lidt mælk, hvedemel, 1 løg
>(finthakket) og salt og peber. Jeg koger i ca. 10 minutter.

Jeg ville nok bruge kalv/flæsk istedet for rent svinekød, og nøjes med
ét æg og evt. holde tilbage med mælken og evt. tilsætte lidt mere mel -
afhængig af hvor vådt kødet er.

>Hvad kan jeg tilsætte for at gøre dem mere kogefaste?

Ovenstående - og heller ikke at koge dem ved alt for kraftig kogning; de
skal stivne ved en stille boblen :)


René
www.rene.hjorth.com

Svend Andersen (14-04-2002)
Kommentar
Fra : Svend Andersen


Dato : 14-04-02 18:45

dsl54291@vip.cybercityfjern.dk writes:
>Når jeg laver boller og karry, ville jeg gerne at de boller jeg laver
>bliver
>mere faste end de bliver.
>Jeg bruger (ca) 400 gram svinekød, 2 æg, lidt mælk, hvedemel, 1 løg
>(finthakket) og salt og peber. Jeg koger i ca. 10 minutter.
>Hvad kan jeg tilsætte for at gøre dem mere kogefaste?

Væk med mælken, riv løget i stedet for at hakke det.
Lad farsen hvile en time i køleskab.

Hilsen Svend A



Claus Lerbech Jensen (19-04-2002)
Kommentar
Fra : Claus Lerbech Jensen


Dato : 19-04-02 08:06

Nej nej nej..... det rigtige svar er et gammelt huske råd Kartoffelmel.....
det giver stivelse i dine kødboller.... du skal lave dine kødboller som du
plejer og når du normalt er færdig skal du bare tilsætte lidt
kartoffelmel..... og så bliver dine boller faste......



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste