/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvad er mandelmel ?
Fra : Jesper Haaber Gyllin~


Dato : 26-03-02 20:01

Skal lave en chocolade kage og i den indgår mandelmel - er det bare
mandler der har været en tur gennem hakkeren ?

Skal de være smuttede eller er det ligemeget ?

--
Med venlig hilsen Jesper )
http://www.gylling.net/

 
 
Rene' Hjorth (26-03-2002)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 26-03-02 22:12

[Jesper Haaber Gylling | Tue, 26 Mar 2002 20:00:35 +0100]

>Skal lave en chocolade kage og i den indgår mandelmel - er det bare
>mandler der har været en tur gennem hakkeren ?

Ja, men meget fint - nærmest som fint rasp.

>Skal de være smuttede eller er det ligemeget ?

De skal smuttes først, og tørres let og derefter males fint -
alternativt kan mandelmel købes færdigt.

Og for at også tage dét i opløbet: hvis du anvender ikke-smuttede
mandler, er det en slags "mandelfuldkornsmel" idet selve skaldelen når
den anvendes for sig selv, kaldes for mandelklid...


René
www.rene.hjorth.com

Jesper Haaber Gyllin~ (26-03-2002)
Kommentar
Fra : Jesper Haaber Gyllin~


Dato : 26-03-02 22:28

Rene' Hjorth <rhjorth@spamcop.net> wrote:

> [Jesper Haaber Gylling | Tue, 26 Mar 2002 20:00:35 +0100]
>
> >Skal lave en chocolade kage og i den indgår mandelmel - er det bare
> >mandler der har været en tur gennem hakkeren ?
>
> Ja, men meget fint - nærmest som fint rasp.
>
> >Skal de være smuttede eller er det ligemeget ?
>
> De skal smuttes først, og tørres let og derefter males fint -
> alternativt kan mandelmel købes færdigt.
>
> Og for at også tage dét i opløbet: hvis du anvender ikke-smuttede
> mandler, er det en slags "mandelfuldkornsmel" idet selve skaldelen når
> den anvendes for sig selv, kaldes for mandelklid...
>
>
> René
> www.rene.hjorth.com

Kanon

--
Med venlig hilsen Jesper )
http://www.gylling.net/

Sebastian Adorján Dy~ (30-03-2002)
Kommentar
Fra : Sebastian Adorján Dy~


Dato : 30-03-02 20:21

Hej Jesper,

Vil du poste/maile opskriften, det lyder da spændende.

/Sebastian

[snip]

--
Sebastian Adorján Dyhr -- sadyhr@mail.tele.dk
Jettesvej 3, 2. TH -- http://home6.inet.tele.dk/sadyhr
DK-8220 Brabrand - +45 86 25 10 50 -- sadyhr@yahoo.com

[2900] Birgitte Behr~ (04-04-2002)
Kommentar
Fra : [2900] Birgitte Behr~


Dato : 04-04-02 13:08

Sebastian Adorján Dyhr <sadyhr@yahoo.com> wrote:

Hej Sebastian

Den kommer her:

Chokoladekage med hindbær:

185 g smør
185 g mørk chokolade, hakket
3 æg
1/2 tsk vanilleekstrakt
3 3/4 dl sukker
4 dl mel
2 tsk bagepulver
1 1/4 dl mandelmel
2 1/2 dl hindbær

Kom smør og chokolade i en gryde og stil den over svag varme. Rør rundt,
indtil smør og chokolade er smeltet. Lad det køle lidt af.
Kom æg, vanilleekstrakt og sukker i en skål, og pisk det godt til
blandingen er let og cremet. Vend forsigtigt mel, mandelmel, bagepulver
og halvdelen af hindbærrene i. Dernæst det afkølede smør og chokolade.
Hæld dejen op i en rund kageform (ca. 20 cm i diameter) beklædt med
bagepapir. Drys resten af hindbærrene oven på dejen, og stil kagen i en
forvarmet ovn ved 180 grader i 35 min, eller indtil den øverste del af
kagen føles fast.
Lad kagen køle af før du skærer du ud. Server stærk espresso til kagen,
pynt med ekstra hindbær og en klat letpiske flødeskum. Giver 8-10
skiver.

> Hej Jesper,
>
> Vil du poste/maile opskriften, det lyder da spændende.
>
> /Sebastian
>
> [snip]


--
Mvh Birgitte
http://www.behrendt.dk/
ftp://80.197.181.14/ - kører ikke altid.

Calusen (31-03-2002)
Kommentar
Fra : Calusen


Dato : 31-03-02 12:34

...yes, det er helt fintmalede mandler, der dog først er ovntørrede, hvis det
skal være helt rigtigt. Til en mørk kage vil jeg foretrække ikke at smutte
mandlerne, men i en lys kage/creme eller lign. er det måske at foretrække...
Hvis kagen er uden andre hævemidler end æg er det vigtigt at mandlerne males
helt fint - minihakker er ofte bedre end foodprocessor, men ellers er en
kryddermølle et godt alternativ. Endelig kan en gammeldags persillekværn
bruges, hvis man skulle være landet i et knap så velassorteret sommerhus i
påskedagene...
God fornøjelse og bon appetit
Louise
"Jesper Haaber Gylling" <jesper@gylling.net> skrev i en meddelelse
news:1f9o4um.c1lc58onu4mkN%jesper@gylling.net...
> Skal lave en chocolade kage og i den indgår mandelmel - er det bare
> mandler der har været en tur gennem hakkeren ?
>
> Skal de være smuttede eller er det ligemeget ?
>
> --
> Med venlig hilsen Jesper )
> http://www.gylling.net/



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408954
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste