/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Lage for oliven og feta
Fra : Lars Thomsen Nielsen


Dato : 25-03-02 22:18

Når jeg køber oliven og feta hos grønthandleren får jeg det altid i en pose
næsten uden nogen lage. Hvordan laver man selv sin egen lage til disse to
ting? Og et lille tillægsspørgsmål. Hvor længe kan oliven og feta klare sig
i køleskabet hvis det ligger i ordenlig lage?

mvh

Lars Thomsen Nielsen

********************************************************
This emails is made by 100% recycled electrons
********************************************************



 
 
Henrik (26-03-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 26-03-02 11:46

Saltvand i passende styrke!...smag dig frem.

Både feta og oliven nedlægges i saltlage efter henholdvis ostning og
plukning.

Holdbarheden er vist umulig at gætte på, da forhistorien om lagringen (tid
& temperatur) næppe kendes...

H
"Lars Thomsen Nielsen" <lars@flexcom.dk> wrote in message
news:3c9f92f0$0$87893$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Når jeg køber oliven og feta hos grønthandleren får jeg det altid i en
pose
> næsten uden nogen lage. Hvordan laver man selv sin egen lage til disse to
> ting? Og et lille tillægsspørgsmål. Hvor længe kan oliven og feta klare
sig
> i køleskabet hvis det ligger i ordenlig lage?
>
> mvh
>
> Lars Thomsen Nielsen
>
> ********************************************************
> This emails is made by 100% recycled electrons
> ********************************************************
>
>



Peter Jensen (26-03-2002)
Kommentar
Fra : Peter Jensen


Dato : 26-03-02 21:34

> Saltvand i passende styrke!...smag dig frem.
>
> Både feta og oliven nedlægges i saltlage efter henholdvis ostning og
> plukning.

Personligt mener jeg at friske oliven best bevares i olivenolie tilsat et
par meget groft hakkede citroner (skiver, delt i 4-6 stykker). De holder
pænt længe, og tager ikke afsmag af salt. Jeg mener at det er synd for
oliven hvis de smager for meget af salt. Feta derimod skal i en relativt
kraftig saltlage, da det fremhæver smagen.

--
PeKaJe



Brian Skaarup (08-04-2002)
Kommentar
Fra : Brian Skaarup


Dato : 08-04-02 20:57

On Tue, 26 Mar 2002 21:34:07 +0100, "Peter Jensen"
<pekaje@hotmail.youmightwannaremovethis.com> wrote:

>> Saltvand i passende styrke!...smag dig frem.
>>
>> Både feta og oliven nedlægges i saltlage efter henholdvis ostning og
>> plukning.
Jamie Oliver brugte olivenolie til sin feta:
http://www.dr.dk/barmad/opskrift15.htm

Ake Tegengren (08-04-2002)
Kommentar
Fra : Ake Tegengren


Dato : 08-04-02 10:20

Lars Thomsen Nielsen wrote:


> Hvor længe kan oliven og feta klare sigi køleskabet hvis det ligger i
> ordenlig lagen

Enligt min erfarenhet håller sig dansk feta i lag ett par veckor. Det första
som blir dåligt är lagen själv, och om man kokar om den efter några veckor
förlängs alltså hållbarheten något. Tyvärr blir fetan smulig av djupfrysing.
--

o
Ake Tegengren
aat@pmt.kth.se



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste