/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Påskefrokost
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 17-03-02 16:10

Jeg sad lige og tænkte på hvad man serverer, for at en påskefrokost ikke
blot kommer til at ligne en julefrokost?

Altså, jeg regner stadig med servere nogle gode sild først (altså:
"fisk" - når det er gode råvarer der er blevet behandlet godt
(f.eks. P.Lykkeberg), så sætter jeg stor pris på dem.

Noget med æg hører sig også til; evt. lavet med rejer og en mild
karrydressing og nogle andre frugter/grøntsager (abrikos/æble & agurk
f.eks.)

Noget varmt skal der også til - små lammefrikadeller ville være en
mulighed; og da den ældre generation skal med kunne man overveje en
enkel kartoffelsalat til, lavet at nye (udenlandske) kartofler.

Godt ost hører sig også til - gerne økologisk fra Osteriet Hinge da de
er smagsmæssigt forsømte - og så selv at bage nogle gode kiks eller
knækbrød til. Rygeost hører sig også til.

Til sidst kunne jeg finde på noget klassisk: frugtsalat, hvor gode
frugter har ligget og trække i noget dessertvin og bliver vendt sammen
med flødeskum med massere af vanille, hakkede ristede hasselnøddet og
lidt god chokolade.

(ovenstående er dog for lidt)


Men hvad gør i andre? Hvad er det typiske ting til JERES påskefrokost?



René
www.rene.hjorth.com

 
 
Flemming (17-03-2002)
Kommentar
Fra : Flemming


Dato : 17-03-02 19:53

Hej Rene
Tja vi får også ofte røget lammekølle med æggestand og flødestuvet spinat +
noget godt brød selvfølgelig. Desuden får vi nogle gange en dejlig krydret
agurkerand med rejer eller hummerhaler til og en krydderurtedressing - Min
nu afdøde farmor har også i sin tid givet sit indslag til den legendariske
påskefrokost nemlig hjemmelavet hønsesalat. Sild er et "must" ostebord
ligeledes men vi får ud over godt brød og kiks også kommenkringler til.
Med venlig hilsen og glædelig påske
Gitte Jahns



Peter W. Bosse (18-03-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 18-03-02 07:07

"Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> skrev i meddelandet...

> Men hvad gør i andre? Hvad er det typiske ting til JERES
> påskefrokost?

I vores familie er der tradition for IKKE at lave en pind, hverken
jule-, pinse- eller påskefrokoster;-( -så Vi har ikke noget at prale af
i den retning.
Derimod holder vi meget gerne af middage, fx påskemiddag med lammekølle
incl. hele tjavset. - Altså *nul* frokoster, kun MIDDAGE hos os

På snarlig God Påske!

--
Mvh.
Peter W. Bosse

På afdelingen for kulinarisk misbrug af computerhardware,
ser vi nærmere på hvordan man tilbereder æg på sin pc:
www.tekforums.co.uk/posts.php?threadId=8414



Jette-Kirsten Havn L~ (20-03-2002)
Kommentar
Fra : Jette-Kirsten Havn L~


Dato : 20-03-02 17:37

Hvad med *skidne æg* hører det slet ikke med til påskefrokosten mere ???? I
sennepssovs UHMMMM, har desværre ikke selv en opskrift. Så hvis en venlig
sjæl vil være behjælpelig, vil jeg være meget glad...
På forhånd tak !!

Venlig hilsen

Jette-Kirsten Larsen





Peter W. Bosse (21-03-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 21-03-02 06:06

"Jette-Kirsten Havn Larsen" <jette_larsen@post.cybercity.dk> skrev i
meddelandet...
> Hvad med *skidne æg* hører det slet ikke med til påskefrokosten mere
> ???? I sennepssovs UHMMMM, har desværre ikke selv en opskrift. Så
> hvis en venlig sjæl vil være behjælpelig, vil jeg være meget glad...

Fra min post af 1. maj 2001 07:27

Den er Ski'.. go'!
Her en ægte gammeldags dansk opskrift..

Skidne æg/ Æg & sennepssovs:

6 æg
-
Sennepssovs:
7½ dl mælk
1 lille, finthakket løg
2-3 kryddernelliker
4-5 peberkorn, sorte el. hvide
75 g smør
1 dl mel
2 spsk stærkt sennep (dijon- el. fiskesennep)
ca. 1 tsk salt

Kog æggene i en kasserolle ca. 6 min. til de er "smilende". Pil løgene
og snit dem groft.
Kog mælken med løg. Kryddernellikerne og peberkornene i ca. et kvarter
ved lav varme og under stadig omrøring, så mælken ikke brænder på. Si
derefter mælken.
Smelt smørret i en anden gryde. Pisk melet i og lad det bage igennem.
Hæld langsomt den kogte, varme mælk i under piskning. Lad det koge i ca.
10 min. ved svag varme, så sovsen ikke brænder på. Pisk el. rør hele
tiden. Smag til med sennep og salt.
Skær æggene igennem og anret dem i et fad, der ikke er for dybt. Hæld
derefter sennepssovsen forsigtigt over eller hæld først sennepssovsen i
fadet og læg æggebådene med de gennemskårne blommer opad.

NB: "Smilende æg" er hårdkogte æg med blød blomme, (en mellemting, af et
hårdkogt og et blødkogt).

Håber det kan bruges!

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Ny rapport om kostvaner hos indvandrere og flygtninge.
Baggrundsviden om den mad, der spises i de kulturer, som de forskellige
grupper af indvandrere og flygtninge i Danmark stammer fra.
http://www.fvm.dk/nyheder_extern.asppage_id=299&catogoryselected=Ekstern
t%20forum&mode=viewartikel&artikelid=1322



Jette-Kirsten Havn L~ (21-03-2002)
Kommentar
Fra : Jette-Kirsten Havn L~


Dato : 21-03-02 07:57


"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:I9em8.11855$ZI6.460096@news000.worldonline.dk...
> "Jette-Kirsten Havn Larsen" <jette_larsen@post.cybercity.dk> skrev i
> meddelandet...
> > Hvad med *skidne æg* hører det slet ikke med til påskefrokosten mere
> > ???? I sennepssovs UHMMMM, har desværre ikke selv en opskrift. Så
> > hvis en venlig sjæl vil være behjælpelig, vil jeg være meget glad...
>
> Fra min post af 1. maj 2001 07:27
>
> Den er Ski'.. go'!
> Her en ægte gammeldags dansk opskrift..
>
> Håber det kan bruges!

Tusind tak, jeg er HELT sikker på den kan bruges.
Glæder mig allerede til at prøve !!!


Jette-Kirsten



Rene' Hjorth (21-03-2002)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 21-03-02 22:01

[Jette-Kirsten Havn Larsen | Wed, 20 Mar 2002 17:37:05 +0100]

>Hvad med *skidne æg* hører det slet ikke med til påskefrokosten mere ????

Jo, DET kan du tro - det serverede jeg også sidst, men havde selv glemt
det - tak.

>har desværre ikke selv en opskrift.

Nemt: du koger nogle æg, smilende (jeg gidder ikke at porchere æg) og
halverer dem eventuelt. Dernæst laver en hvid opbagt sovs og smager den
til med en god grovkornet sennep (vigtigt) og kommer over ægene.

Dernæst kan du, hvis du ænsker, også drysse ristede bacontern og massere
af purløg over; det gør jeg.


René
www.rene.hjorth.com

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste