/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Pandekager
Fra : Henrik A


Dato : 11-03-02 19:29

Hej gruppe!

Er der nogen, der har en simpel opskrift på ganske almindelige pandekager?
Meget gerne med angivelse af antal.

Tak!

Mvh Henrik



 
 
Peter W. Bosse (12-03-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 12-03-02 07:07

"Henrik A" <andersen@bankmand.dk> skrev följande i meddelandet...
> Er der nogen, der har en simpel opskrift på ganske almindelige
> pandekager?
> Meget gerne med angivelse af antal.

Du kan selv vælge hvilken der mest almindelig

Her er grundopskrifter til pandekager..

Opskrift 1:
(ca. 40 stk.)

125 g mel
8 æg
200 g kogende smør
¾ liter mælk
citronskal
vanille
lidt salt og sukker

Melet piskes med æggene, så der ikke er klumper i. Derefter tilsættes
det kogende smør, efter det mælken, og til sidst tilsmages med reven
citronskal, vanille, salt og sukker. Der kan eventuelt tilsættes dejen
lidt gul farve, hvis det ønskes, for at give pandekagerne lidt mere
gylden farve.
NB: Det er vigtigt at blande dejen i den nævnte rækkefølge, for hvis det
kogende smør tilsættes til til sidst, vil dejen skille og derved være
vanskelig at arbejde med. Denne dej har den egenskab, at man kun behøver
at komme fedtstof på panden til den første pandekage, man bager,
derefter slipper pandekagerne af sig selv, fordi der tilsættes fedtstof
i dejen.
Denne opskrift er den bedste at anvende til Crêpe Suzette.
--

Opskrift 2:

250 g mel
3 æg
½ dl olie
1 centiliter cognac
4½ dl mælk
salt
sukker - vanille

Mel udpiskes med æg og olie samt cognac, til dejen er fri for klumper.
Derefter tilsættes mælken. Dejen smages til med salt, sukker og vanille.
--

Opskrift 3:

250 g mel
6 æg
6 dl mælk
3 dl øl
salt - sukker - vanille - appelsinskal

Alle ingredienser piskes sammen.
Fremgangsmåde som ved foranstående opskrift.
--

Opskrift 4:

250 g mel
4 æg
150 g kogende smør
¼ liter mælk
5 dl øl
salt, sukker

Fremgangsmåde som ved pandekagedej 1.

*Pandekager, der ikke skal serveres med sødt tilbehør, bages altid uden
sukker og med lidt salt; der kan dog også tilsættes andre krydderier,
som passer til fyldet.

Go' fornøjelse!

--
Mvh.
og tanker til Mester Conditor Gert Sørensen

Peter W. Bosse

ÅRETS KAGE hos Bojesen på Værnedamsvej - Take Away & Spisested.
Vinderen af Årets Kage 2002 blev Anette Lund fra Bojesen.
Smag på det fornemme resultat til en introduktionspris på kun 15,00
kr. - tag den med hjem eller nyd den på stedet sammen med en god kop
kaffe eller the. www.bojesen.dk/Takeaway/butik_fra.htm



Kåre Weng Madsen (12-03-2002)
Kommentar
Fra : Kåre Weng Madsen


Dato : 12-03-02 08:51


"Peter W. Bosse" skrev i en meddelelse

> citronskal

Hov, du kom ved en fejl til at skrive at der skal citronskal i...det var
sikkert ikke med vilje, men lad det ikke ske igen. Nå godt ord igen - nu er
fejlen rettet, så folk ikke pludselig får pandekager med citron smag....

Kåre
- der heller ikke kan lide kombinationen appelsin og chokolade...



Peter Makholm (12-03-2002)
Kommentar
Fra : Peter Makholm


Dato : 12-03-02 09:16

"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> writes:

> 3 dl øl

Når der nu bare står 'øl' i en opskrift, skal det så bare være øl og
man kan bruge noget normalt pilsnersjask eller ved man at der egentlig
menes for eksempel porter?

--
Emacs er det eneste moderne styresystem der ikke er multitrådet.

Peter W. Bosse (13-03-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 13-03-02 08:18

"Peter Makholm" <peter@makholm.net> skrev följande i meddelandet ...
> "Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> writes:
>
> > 3 dl øl
>
> Når der nu bare står 'øl' i en opskrift, skal det så bare være øl og
> man kan bruge noget normalt pilsnersjask eller ved man at der egentlig
> menes for eksempel porter?

Whatever you like! - fx lyst øl el. mørkt hvidtøl vil være et godt
alternativt.

--
Mvh.
Peter W. Bosse

NETTO- tilbud denne uge:
BonBon pose (sidste chance!): Kloakslam, Hundeprutter
Mågeklatter, Store Babser, Tissebleer & Væltet Lokum
50 g kun 4,00 kr.

Calypso Havsalt (Greek Sea Salt), vælg mellem groft el. medium
500 g kun 6,00 kr.

ISO: Strandvejen 64 A, 2900 Hellerup
IGEN!.. "Maldon Sea Salt" på lager
500 g kun 69,90 kr.



Henrik Vest (13-03-2002)
Kommentar
Fra : Henrik Vest


Dato : 13-03-02 15:09

> Bojesen på Værnedamsvej - Take Away & Spisested.

Som nok bør få et ordentlig hak i tuden og en nedadvendt smiley, fordi de sælger
nogle af deres varer selvom de har overskredet sidste salgsdato
--
mvh
Henrik V. hallo_derude@hotmail.com



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste