/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Simpel opskrift på syltede rødbeder
Fra : Susanne Munkebo Chri~


Dato : 10-03-02 12:47

Hej!!!

Jeg står med nogle rødbeder og kunne godt tænke mig at sylte dem.

Jeg skal ikke lave en særlig stor portion, og regner derfor med at de bliver
spist med det samme. Skal man så putte konserveringsmidler i? Og hvor lang
tid skal rødbederne stå i lage??

Jeg håber meget I kan hjælpe mig - på forhånd tak

Med venlig hilsen
Susanne



 
 
Peter W. Bosse (11-03-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 11-03-02 06:07

"Susanne Munkebo Christiansen" <munkebo@post6.tele.dk> skrev följande i
meddelandet...
> Jeg står med nogle rødbeder og kunne godt tænke mig at sylte dem.
>
> Jeg skal ikke lave en særlig stor portion, og regner derfor med at de
> bliver spist med det samme. Skal man så putte konserveringsmidler i?
> Og hvor lang tid skal rødbederne stå i lage??

Jeg ville komme konservering i. Man spiser altid rask til de første par
dage og så står resten måske -hvor længe?

Enhver husmoder's drøm..
"Den Grønne Syltebog" udgivet af Tørsleffs Husmoder Service er din ven.

Her er en opskrift..

Rødbeder, syltede (standard):
(ca. 1½ liter)

1 kg rødbeder
¾ liter eddike
375-500 g sukker
½ tsk Atamon- pulver eller 1 tsk flydende Atamon

De vaskede rødbeder koges i letsaltet vand.
1 spsk salt pr. liter vand, ½-1 time alt efter størrelsen.
Det kogende vand hældes fra. Gryden stilles straks under rindende, koldt
vand indtil rødbederne er kolde. Ved denne bratte temperaturforandring
får rødbederne et "chok", hvorved cellerne sprænges, og rødbederne
bliver møre. De flås, skæres i skiver og lægges i atamonskyllede glas.
Eddike og sukker gives et opkog, tilsættes Atamon og hældes kogende over
rødbedeskiverne. Glassene lukkes straks.

Endvidere findes opskrifter på.. syltede rødbeder m. løg, - med
balsamico, løg og dild, ..mfl.

Se evt. http://www.toersleff.dk/

--
Mvh.
Peter W. Bosse

-Women like silent men. They think they're listening.
(Marcel Archard)



Susanne Munkebo Chri~ (11-03-2002)
Kommentar
Fra : Susanne Munkebo Chri~


Dato : 11-03-02 16:13

Tak for svaret

mvh
Susanne


"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> wrote in message
news:b%Wi8.2948$8A5.105420@news000.worldonline.dk...
> "Susanne Munkebo Christiansen" <munkebo@post6.tele.dk> skrev följande i
> meddelandet...
> > Jeg står med nogle rødbeder og kunne godt tænke mig at sylte dem.
> >
> > Jeg skal ikke lave en særlig stor portion, og regner derfor med at de
> > bliver spist med det samme. Skal man så putte konserveringsmidler i?
> > Og hvor lang tid skal rødbederne stå i lage??
>
> Jeg ville komme konservering i. Man spiser altid rask til de første par
> dage og så står resten måske -hvor længe?
>
> Enhver husmoder's drøm..
> "Den Grønne Syltebog" udgivet af Tørsleffs Husmoder Service er din ven.
>
> Her er en opskrift..
>
> Rødbeder, syltede (standard):
> (ca. 1½ liter)
>
> 1 kg rødbeder
> ¾ liter eddike
> 375-500 g sukker
> ½ tsk Atamon- pulver eller 1 tsk flydende Atamon
>
> De vaskede rødbeder koges i letsaltet vand.
> 1 spsk salt pr. liter vand, ½-1 time alt efter størrelsen.
> Det kogende vand hældes fra. Gryden stilles straks under rindende, koldt
> vand indtil rødbederne er kolde. Ved denne bratte temperaturforandring
> får rødbederne et "chok", hvorved cellerne sprænges, og rødbederne
> bliver møre. De flås, skæres i skiver og lægges i atamonskyllede glas.
> Eddike og sukker gives et opkog, tilsættes Atamon og hældes kogende over
> rødbedeskiverne. Glassene lukkes straks.
>
> Endvidere findes opskrifter på.. syltede rødbeder m. løg, - med
> balsamico, løg og dild, ..mfl.
>
> Se evt. http://www.toersleff.dk/
>
> --
> Mvh.
> Peter W. Bosse
>
> -Women like silent men. They think they're listening.
> (Marcel Archard)
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste