/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kødmængde til fest
Fra : Mette Svangren


Dato : 03-03-02 09:22

Jeg skal have beregnet, hvor meget lammekød jeg skal bruge til en stor fest.
Til daglig regner jeg med ca. 100 g kød pr. person, men hvor meget er det
nu, man beregner til fest? Det foresvæver mig at være noget med 200-250
g...men bør jeg mon have endnu mere, blot for at være på den sikre side?

MVH Mette



 
 
Stig1 (03-03-2002)
Kommentar
Fra : Stig1


Dato : 03-03-02 11:15

"Mette Svangren" skrev d. 03-03-02 09:22 dette indlæg :
> Jeg skal have beregnet, hvor meget lammekød jeg skal bruge til en stor
fest.
> Til daglig regner jeg med ca. 100 g kød pr. person, men hvor meget er
det
> nu, man beregner til fest? Det foresvæver mig at være noget med
200-250
> g...men bør jeg mon have endnu mere, blot for at være på den sikre
side?
>
> MVH Mette
>
>

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Lars (03-03-2002)
Kommentar
Fra : Lars


Dato : 03-03-02 16:26

"Mette Svangren" skrev:

> Til daglig regner jeg med ca. 100 g kød pr. person,
> men hvor meget er det nu, man beregner til fest?

Jeg syntes det også afhænger meget af hvad der ellers er af f.eks. forret,
tilbehør og dessert.

Er der kun en hovedret ville jeg tage 250g kød, men med forret ville jeg kun
regne 200g.

Er der meget tilbehør bliver der måske kun spist 150g per person, men jeg
her ville jeg dog altid lægge lidt oveni - og runde op til 200g for en
sikkerheds skyld.

- Lars




Mette Svangren (03-03-2002)
Kommentar
Fra : Mette Svangren


Dato : 03-03-02 16:54


Lars skrev bl.a.

> Er der kun en hovedret ville jeg tage 250g kød, men med forret ville jeg
kun
> regne 200g.
>
> Er der meget tilbehør bliver der måske kun spist 150g per person, men jeg
> her ville jeg dog altid lægge lidt oveni - og runde op til 200g for en
> sikkerheds skyld.


Det er også, hvad jeg er blevet enig med min kødleverandør (svigerfars
hobbyfåreavl) om. Der er både forret, hovedret, dessert, kaffe og kage og
natmad! Så mon ikke folk kan overleve på 200 g.

Men så kom vi til at snakke om, hvor meget fisk (til ørredterrine) vi mon
skal beregne pr. person...Her blev vi også enige om 200 g, men her "rå"
fisk, og så mene at det går op, når de er fileterede. Lyder det helt hen i
vejret?

Tak for hjælpen
Mette



Lars (03-03-2002)
Kommentar
Fra : Lars


Dato : 03-03-02 17:08

"Mette Svangren" skrev:

> 200 g, men her "rå" fisk, og så mene at det går
> op, når de er fileterede. Lyder det helt hen i
> vejret?

Det lyder fornuftigt i mine ører

- Lars



Claus Lerbech Jensen (03-03-2002)
Kommentar
Fra : Claus Lerbech Jensen


Dato : 03-03-02 17:19


"Mette Svangren" <svangut@hotmail.com> wrote in message
news:3c824731$0$17228$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> Lars skrev bl.a.
>
> > Er der kun en hovedret ville jeg tage 250g kød, men med forret ville jeg
> kun
> > regne 200g.
> >
> > Er der meget tilbehør bliver der måske kun spist 150g per person, men
jeg
> > her ville jeg dog altid lægge lidt oveni - og runde op til 200g for en
> > sikkerheds skyld.
>
>
> Det er også, hvad jeg er blevet enig med min kødleverandør (svigerfars
> hobbyfåreavl) om. Der er både forret, hovedret, dessert, kaffe og kage og
> natmad! Så mon ikke folk kan overleve på 200 g.
>
> Men så kom vi til at snakke om, hvor meget fisk (til ørredterrine) vi mon
> skal beregne pr. person...Her blev vi også enige om 200 g, men her "rå"
> fisk, og så mene at det går op, når de er fileterede. Lyder det helt hen i
> vejret?
>
> Tak for hjælpen
> Mette
>
>

200 g rå fisk til forret og 200 g lam til hovedret er ret meget, og det er
for meget fisk 100 g er mere passende
hvis der skal være plads til dessert, tilbehør, kartofler, kaffe, kage,
natmad, eller ender det med at du står med mange
rester og at folk kan "trille hjem". Selfølgelig skal folk blive mætte, men
de skal jo heller ikke forspise sig, gode
grønsager og en lækker kartoffel er bedre end meget kød



Mette Svangren (03-03-2002)
Kommentar
Fra : Mette Svangren


Dato : 03-03-02 18:04

Claus skrev bl.a.

> 200 g rå fisk til forret og 200 g lam til hovedret er ret meget, og det er
> for meget fisk 100 g er mere passende

Men når jeg skriver "rå" fisk, mener jeg hele fisk (idet jeg får dem direkte
fra dambruget). Der skal altså skæres hoved og hale af, fileteres og så
videre. Egentlig ville jeg så netop forvente at ende på i omegnen af netto
100 g fisk pr. person. Sådan at jeg, når jeg nu skal lave terrine til 70
mennesker, skal bestille 14 kg fisk, som så nok er reduceret til ca. 7 kg
rent kød.

MVH Mette



Sebastian Loeck (05-03-2002)
Kommentar
Fra : Sebastian Loeck


Dato : 05-03-02 23:13

Claus Lerbech Jensen <claus@lerbech.dk> wrote:

>
> 200 g rå fisk til forret og 200 g lam til hovedret er ret meget, og det er
> for meget fisk 100 g er mere passende
> hvis der skal være plads til dessert, tilbehør, kartofler, kaffe, kage,
> natmad, eller ender det med at du står med mange
> rester og at folk kan "trille hjem". Selfølgelig skal folk blive mætte, men
> de skal jo heller ikke forspise sig, gode
> grønsager og en lækker kartoffel er bedre end meget kød
Nemlig.

Jeg plejer at regne med
75-125 gr til fisk til forretten
150-200 gr kød til hovedretten
250 gr grøntsager
150 - 200 gr tør kulhydrat (brød, kartoffel, ris, pasta....)

Når jeg spiser det og drikker lidt vin (0,5 l) og rigelig vand (1 l)
SKAL jeg ud og danse for at komme af med vægten.

hilsen
Sebastian

Sebastian Loeck (05-03-2002)
Kommentar
Fra : Sebastian Loeck


Dato : 05-03-02 23:13

Lars <ab@cd.de> wrote:

> "Mette Svangren" skrev:
>
> > Til daglig regner jeg med ca. 100 g kød pr. person,
> > men hvor meget er det nu, man beregner til fest?
>
> Jeg syntes det også afhænger meget af hvad der ellers er af f.eks. forret,
> tilbehør og dessert.
>
> Er der kun en hovedret ville jeg tage 250g kød, men med forret ville jeg kun
> regne 200g. (...)

Du er vist fra Jylland, eller har du familiære forbindelser til
slagteribranchen ? - et halv pund kød per person til folk der normalt
spiser 100 - 150 gr ?

Skriv lidt mere om menuen Mette.
mvh
Sebastian

Mette Svangren (06-03-2002)
Kommentar
Fra : Mette Svangren


Dato : 06-03-02 10:00


"Sebastian Loeck" <sebalo@worldonline.dk> wrote in message
news:1f8jga9.v00rnnh6spiuN%sebalo@worldonline.dk...
(kLIP)

> Du er vist fra Jylland, eller har du familiære forbindelser til
> slagteribranchen ? - et halv pund kød per person til folk der normalt
> spiser 100 - 150 gr ?
>
> Skriv lidt mere om menuen Mette.
> mvh
> Sebastian

Jovist er jeg fra Jylland, men hvad langt "værre" er, er en del af gæsterne
fra Færøerne, og de er virkelig store kødspisere! *G*
Slagteriforbindelser har jeg ikke, og dog. Kødet (lammekøller, -fileter
og -mørbrad) kommer fra svigerfars hobbyfåreavl, så det er ganske gratis.

Menuen består af ørredterrine til forret, lam farseret m. chili, hvidløg,
salvie m.m. med kartoffelsalat med flødedressing (tak for ideen, Peter
Bosse), og endelig bryllupskage til dessert (så siger det jo sig selv, hvad
anledningen er). Til natmad noget så eksotisk som pølser med brød.

MVH Mette



Gitte Sørensen (17-03-2002)
Kommentar
Fra : Gitte Sørensen


Dato : 17-03-02 08:01

Wed, 6 Mar 2002 10:00:23 +0100, skrev "Mette Svangren"
<svangut@hotmail.com> :

>[...] lam farseret m. chili, hvidløg, salvie m.m.

Lyder spændende - hvordan laver du det mere præcist ??
Normalt "spækker" jeg selv lam med f.eks. persille og hvidløg, men det
med chilien lyder da absolut interessant


--
Gitte.....hvis livet giver dig citroner, så lav limonade
Webshop med kosmetik & undertøj: http://kosmetik-tak.dk
Få mere trafik: http://www.fastfreeway.dk?ref=11800

Helle Skoett (04-03-2002)
Kommentar
Fra : Helle Skoett


Dato : 04-03-02 00:58

Hej Mette
Tørsleffs husmoderservice har en side, hvor du kan få hjælp til beregning og
gode råd i øvrigt

http://www.toersleff.dk/4_husmoder/gaester-fester.htm

vh
helle s

"Mette Svangren" <svangut@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3c81dd1e$0$17254$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Jeg skal have beregnet, hvor meget lammekød jeg skal bruge til en stor
fest.
> Til daglig regner jeg med ca. 100 g kød pr. person, men hvor meget er det
> nu, man beregner til fest? Det foresvæver mig at være noget med 200-250
> g...men bør jeg mon have endnu mere, blot for at være på den sikre side?
>
> MVH Mette
>
>



Mette Svangren (04-03-2002)
Kommentar
Fra : Mette Svangren


Dato : 04-03-02 08:28


"Helle Skoett" <Helle.Skoettvaek@bt.dk> wrote in message
news:3c82b886$0$10687$4d4eb98e@news.dk.uu.net...
> Hej Mette
> Tørsleffs husmoderservice har en side, hvor du kan få hjælp til beregning
og
> gode råd i øvrigt
>
> http://www.toersleff.dk/4_husmoder/gaester-fester.htm
>
> vh
> helle s

Tusind tak, Helle. Det er en meget informativ side, lige noget jeg kunne
bruge!

MVH Mette



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste