/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
mikrobølgepopcorn....
Fra : Henrik


Dato : 16-02-02 21:02

Synspunkter udbedes til fremstilling af mikrobølgepopcorn....

Jeg synes at popnings %'en er ringe og at der samtidig er mange brændte
poppede...altså at mange får for meget og flere får for lidt.....er det
nogen experter i NG på dette felt, derkan fortælle om kvalitet på udbudte
mærker af mikropopcorn, effektvalg m.m.

jeg lytter!

H



 
 
Rene' Hjorth (16-02-2002)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 16-02-02 21:35

Sat, 16 Feb 2002 21:02:11 +0100 -> "Henrik" <henrikc@spam.dk>

Hej Henrik,

>Synspunkter udbedes til fremstilling af mikrobølgepopcorn....

Et lidt farvet synspunkt: don't...

Microbølgepopcorn anvender de ringeste kerner og det ringeste fedtstof;
prøv en dag at åbne en upoppet pose og se hvor mange halve kerner,
dårlige skalddele og smag evt. på fedtstoffet.

Popcorn laves optimalt i en gammeldags (amerikansk) popcornsmaskine,
altså én der kontrollerer temperaturen til den optimale 390°F og omrører
popcornene imens - anvendt med gode popcorn og gode fedtstoffer.

Hvis du *ønsker* micropop, så find en effekt hvor den samlede pose
popper på 3 minutter, hvis der skal 4-5-6 minutter til, er effekten for
svag.


René
www.rene.hjorth.com

Henrik (17-02-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 17-02-02 00:42



> Popcorn laves optimalt i en gammeldags (amerikansk) popcornsmaskine,
> altså én der kontrollerer temperaturen til den optimale 390°F og omrører
> popcornene imens - anvendt med gode popcorn og gode fedtstoffer.


OK, kalkuleret til grader C: 199, men hvad mener du med gammeldaws
amerikansk....har søgt på nettet, og finder kun 110V maskiner...og
tilsyneladende er de ikke termostatstyret, (jvf. bruger-anmeldelse
af...Buttermatic 8-quart Stir Crazy® Corn Popper)
Er i øvrigt på linie med dig i betragtningen om at synet af indholdet af en
mikopop-pose ikke er indbydende...alt for meget hærdet fedt bl.a., men hvis
resultatet så enda var godt.....



Rene' Hjorth (17-02-2002)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 17-02-02 12:22

Sun, 17 Feb 2002 00:41:51 +0100 -> "Henrik" <henrikc@spam.dk>

Hej Henrik,

>OK, kalkuleret til grader C: 199, men hvad mener du med gammeldaws
>amerikansk....har søgt på nettet, og finder kun 110V maskiner...og
>tilsyneladende er de ikke termostatstyret, (jvf. bruger-anmeldelse
>af...Buttermatic 8-quart Stir Crazy® Corn Popper)

Jeg bruger selv en 10q Stir Crazy, og det er korrekt nok at den ikke er
termostatstyret, men den er dimensioneret efter en glødetråd der vil
skabe den rette temperatur - det vigtigeste er dog at den bliver varm
nok rimeligt hurtigt, men især at popcornkernerne hele tiden bliver
omrørt.

Min kører 110v, og så har jeg et skrummel af en omformer (1600wat kræver
en del), det er min maskine nummer 2 og jeg er meget glad for den - de
pare varmluftblæsere jeg ellers har, er spild af penge...

En anden meget vigtig ting er kvalliteten og sorten af kernerne, samt at
de er tørret hos en producent der har forståelse for den rette fugtughed
i kernen til et optimale popperesultat.

Og ... så er sorten naturligvis også interessant; ligesomn der findes en
del æblesorter med stærkt varierende smag, gør det samme naturligvis sig
for majs, hvor du også har en stor variation i smag, størrelse og farve!

Så, for en popcorn fanatiker som mig, er micropop noget ganske inferiøst



René
www.rene.hjorth.com

Morten Wartou (17-02-2002)
Kommentar
Fra : Morten Wartou


Dato : 17-02-02 16:07

> Jeg bruger selv en 10q Stir Crazy, og det er korrekt nok at den ikke er
> termostatstyret, men den er dimensioneret efter en glødetråd der vil
> skabe den rette temperatur - det vigtigeste er dog at den bliver varm
> nok rimeligt hurtigt, men især at popcornkernerne hele tiden bliver
> omrørt.
Det er nemlig korrekt - Stir Crazy maskinerne er en fornøjelse. Har selv en
8 qt.

> Min kører 110v, og så har jeg et skrummel af en omformer (1600wat kræver
> en del), det er min maskine nummer 2 og jeg er meget glad for den - de
> pare varmluftblæsere jeg ellers har, er spild af penge...
Jeg har ikke bare et skrummel af en omformer - jeg har omformeren fra
Danmarks første supercomputer! :) Se, det er da popcorn med historie.

> En anden meget vigtig ting er kvalliteten og sorten af kernerne, samt at
> de er tørret hos en producent der har forståelse for den rette fugtughed
> i kernen til et optimale popperesultat.
> Og ... så er sorten naturligvis også interessant; ligesomn der findes en
> del æblesorter med stærkt varierende smag, gør det samme naturligvis sig
> for majs, hvor du også har en stor variation i smag, størrelse og farve!
Jeg købte engang en pose Blomberg - de var pragtfulde. Har du et andet mærke
du hellere vil anbefale?

> Så, for en popcorn fanatiker som mig, er micropop noget ganske inferiøst
Dejligt at jeg ikke er alene. :)


Med venlig hilsen,

Morten Wartou



Rene' Hjorth (17-02-2002)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 17-02-02 17:06

Sun, 17 Feb 2002 16:07:21 +0100 -> "Morten Wartou"
<donteventryspammingme@lokum.nu>

Hej Morten,

Skiftede lige emnet...

>Jeg har ikke bare et skrummel af en omformer - jeg har omformeren fra
>Danmarks første supercomputer! :) Se, det er da popcorn med historie.

Orv, jeg er misundelig

>Jeg købte engang en pose Blomberg - de var pragtfulde. Har du et andet mærke
>du hellere vil anbefale?

Blomberg's store sække, altså 22.6 kg. er rigtigt gode, men jeg har dem
"mistænkt" for at bruge en lidt lavere kvallitet i de små poser. Blandt
de andre store sække er "USA Popcorn" der nu har erstattet de store
poser i Metro, men næsten samme kvallitet som de originale Blomberg
sække.

Hvis du går efter specielle kvalliteter/sorter kan du nok ikke finde
nogen i Danmark, men jeg vil på det kraftigeste anbefale dig at kigge på
"Fireworks Popcorn". De er økologisk dyrkede og ikke-genmodificeret, de
er mindre end de popcorn vi er vandt, til der er fremavlet til stor
størrelse, og langt mere varieret i smag, form og farve.

Kig mere på http://popcornlovers.com/why.html - de sender gerne til DK,
men husk på at der både kommer forsendelse, dansk ekstratold på ca. 7%
og dansk moms (jeg købte hele dynen dér). Skriv evt. til deres
slagsdirektør, Kathy Rassel, og hils fra mig

>> Så, for en popcorn fanatiker som mig, er micropop noget ganske inferiøst
>Dejligt at jeg ikke er alene. :)

Ditto!

Nå, nu vil jeg poppe nogen; jeg vil varme noget kokosolie i min Stir
Crazy, poppe nogle traditionelle store gule kerner, kombineret med små
røde kerner, og smage til med en popcornsalt bestående af rent salt i 3
forskellige formalingsgrader der bedst fordeler smagen...


René
www.rene.hjorth.com

Morten Wartou (17-02-2002)
Kommentar
Fra : Morten Wartou


Dato : 17-02-02 20:44

Hej igen!

> Skiftede lige emnet...
Ah-ja, ordet "mikrobølge" og "kvalitet" går ikke godt sammen.

> >Jeg har ikke bare et skrummel af en omformer - jeg har omformeren fra
> >Danmarks første supercomputer! :) Se, det er da popcorn med historie.
> Orv, jeg er misundelig
Det har du også rigelig grund til. :) Et skrummel er den, men meget sjov.

> >Jeg købte engang en pose Blomberg - de var pragtfulde. Har du et andet
mærke
> >du hellere vil anbefale?
> Blomberg's store sække, altså 22.6 kg. er rigtigt gode, men jeg har dem
> "mistænkt" for at bruge en lidt lavere kvallitet i de små poser. Blandt
> de andre store sække er "USA Popcorn" der nu har erstattet de store
> poser i Metro, men næsten samme kvallitet som de originale Blomberg
> sække.
22,6 KG popcorn synes jeg er så voldsomt igen - jeg bor i en lille lejlighed
uden kælder/loftrum. :) Men hvis det er den bedste må det jo være den jeg
skal have.

> Hvis du går efter specielle kvalliteter/sorter kan du nok ikke finde
> nogen i Danmark, men jeg vil på det kraftigeste anbefale dig at kigge på
> "Fireworks Popcorn". De er økologisk dyrkede og ikke-genmodificeret, de
> er mindre end de popcorn vi er vandt, til der er fremavlet til stor
> størrelse, og langt mere varieret i smag, form og farve.
> Kig mere på http://popcornlovers.com/why.html - de sender gerne til DK,
> men husk på at der både kommer forsendelse, dansk ekstratold på ca. 7%
> og dansk moms (jeg købte hele dynen dér). Skriv evt. til deres
> slagsdirektør, Kathy Rassel, og hils fra mig
Hold da op en side! Jeg sidder jo her og bliver helt lækkersulten! De må
prøves. Måske vi skulle lave noget fælleskøb engang imellem - det koster vel
en formue i forsendelse?

> Nå, nu vil jeg poppe nogen; jeg vil varme noget kokosolie i min Stir
> Crazy, poppe nogle traditionelle store gule kerner, kombineret med små
> røde kerner, og smage til med en popcornsalt bestående af rent salt i 3
> forskellige formalingsgrader der bedst fordeler smagen...
Kokosolie? Nu kommer du nok efter mig, men jeg bruger alm. rapsolie. Kan
kokos anbefales? Varmer du olien før du putter kornene i? Det salt lyder
smånørdet. :) Har du prøvet nogen af deres krydderier? Umiddelbart kan jeg
slet ikke forestille mig krydderier på popcorn, men det er vel nok også mest
for amerikanerne.



Med venlig hilsen,

Morten Wartou



Rene' Hjorth (18-02-2002)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 18-02-02 21:56

[Morten Wartou | Sun, 17 Feb 2002 20:44:05 +0100]

>Ah-ja, ordet "mikrobølge" og "kvalitet" går ikke godt sammen.

Well, jeg må da indrømme at jeg sætter pris på bagte kartofler fra
mikrobølgeovnen, og også nyder den til kogning af ris og dampning af
nogle grøntsager.

>22,6 KG popcorn synes jeg er så voldsomt igen - jeg bor i en lille lejlighed
>uden kælder/loftrum. :) Men hvis det er den bedste må det jo være den jeg
>skal have.

Som sagt er det "USA Popcorn" for tiden, og dermed en anelse ringere
kvallitet (lidt mindre smag, lidt anderledes sprødhed).

>Hold da op en side! Jeg sidder jo her og bliver helt lækkersulten! De må
>prøves. Måske vi skulle lave noget fælleskøb engang imellem - det koster vel
>en formue i forsendelse?

Må indrømme at jeg vel har ca. 10 kg. og med min nuværende kur er det
kun noget jeg spiser når jeg bryder kuyren, så der er nok år til jeg
skal bestille igen.

Det var dyrt, men ikke urimeligt; og hvis du er forhippet på at købe kan
du får et estimat på fragtpriser af dem - husk at konkretisere at det
skal være den billigeste/langsommeste måde

>Kokosolie? Nu kommer du nok efter mig, men jeg bruger alm. rapsolie. Kan
>kokos anbefales?

Jeps, nu kommer jeg efter dig - når rapsolie når en høj temperatur
forandres smagen en hel del, til en smag jeg ikke mener er særlig
behagelig; rapsolie har mange fordele, men når den er meget varm får den
en grim smag.

Kokosolie er en god diskret smag, og den lette smag mener jeg passer ret
godt til popcorn; måske også derfor den er den mest populære hos diverse
popcronproducenter?

>Varmer du olien før du putter kornene i?

Ja, afgjort.

>Det salt lyder smånørdet. :)

Det er det også; en del er helt fint som mel der skulle samle sig i
krogene i popcornet, en del har samme finhedsgrad som vores almindelige
fine salt, og den sidste del er lidt grovere, der skulle falde mere til
bunds og give helhedsindtryk til de kerner der ikke får salt i første og
anden omgang

>Har du prøvet nogen af deres krydderier? Umiddelbart kan jeg
>slet ikke forestille mig krydderier på popcorn, men det er vel nok også mest
>for amerikanerne.

Ja, der findes en del "almindelige" krydderblandinger der kan være ok
til variation, men jeg har også flere osteblandinger der er gode - en
canadisk hvid cheddar mener jeg passer godt til popcorn, og variationen
med gul cheddar og jalapenõs (taco-smag) er også ret spændende.

Det er en sjov variation på samme måde som f.sk. en Borgia kassedrik
(kaffe smagsat med lidt varm chokolademælk) - en interessant variation,
der dog ikke kan erstatte den ægte vare.


René
www.rene.hjorth.com

Jens (18-02-2002)
Kommentar
Fra : Jens


Dato : 18-02-02 09:02

Rene' Hjorth <rhjorth@spamcop.net> wrote in
news:sekv6u4n8fnm1nsg55crao4i9lrhngs2a7@4ax.com:

<snip
>
> Blomberg's store sække, altså 22.6 kg. er rigtigt gode, men jeg har dem
> "mistænkt" for at bruge en lidt lavere kvallitet i de små poser. Blandt
> de andre store sække er "USA Popcorn" der nu har erstattet de store
> poser i Metro, men næsten samme kvallitet som de originale Blomberg
> sække.

Hvad koster en sækfuld i Metro ?

/Jens


Rene' Hjorth (18-02-2002)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 18-02-02 20:42

Mon, 18 Feb 2002 08:01:42 GMT -> Jens <a.b.renner@gmx.de>

Hej Jens,

>> Blomberg's store sække, altså 22.6 kg. er rigtigt gode, men jeg har dem
>> "mistænkt" for at bruge en lidt lavere kvallitet i de små poser. Blandt
>> de andre store sække er "USA Popcorn" der nu har erstattet de store
>> poser i Metro, men næsten samme kvallitet som de originale Blomberg
>> sække.
>
>Hvad koster en sækfuld i Metro ?

Øhh, huske-huske; jeg *mener* at de koster ca. kr. 350, incl. moms.


René
www.rene.hjorth.com

Lars Spicker Olesen (17-02-2002)
Kommentar
Fra : Lars Spicker Olesen


Dato : 17-02-02 09:41


> Et lidt farvet synspunkt: don't...
>
> Microbølgepopcorn anvender de ringeste kerner og det ringeste fedtstof;
> prøv en dag at åbne en upoppet pose og se hvor mange halve kerner,
> dårlige skalddele og smag evt. på fedtstoffet.

Man kan efter sigende også købe hele kerner og så lave sine
mikroovnsposer selv af papirsbagerposetypen... Dette har jeg dog ikke
selv prøvet endnu, men ideen lyder fin.

Grydepopcorn er nu engang gode - og så kan man lave alle trick'ene med
at komme chili eller karry eller ...? i olien for at bryde vanen lidt.


Spicker

Mogens (17-02-2002)
Kommentar
Fra : Mogens


Dato : 17-02-02 10:17

On Sat, 16 Feb 2002 21:02:11 +0100, "Henrik" <henrikc@spam.dk> wrote:

>Synspunkter udbedes til fremstilling af mikrobølgepopcorn....
>
>Jeg synes at popnings %'en er ringe og at der samtidig er mange brændte
>poppede...altså at mange får for meget og flere får for lidt.....er det
>nogen experter i NG på dette felt, derkan fortælle om kvalitet på udbudte
>mærker af mikropopcorn, effektvalg m.m.
>
Jeg vil også gerne høre om der er andre i gruppen som kender
micro-popcorn i en god kvalitet.

Vedr. spørgsmålene, så tror jeg at du giver dem for lang tid. I hvert
fald må de ikke være brændte, men uanset hvad så tror jeg ikke man
undgår en vis mængde u-poppede korn.
Jeg bruger en 850W ovn og giver dem præcist 2:30 min, og bare 5-10
sekunder længere medfører at nogle af popcornene begynder at blive
sorte. Måske har det noget at gøre med at du kører ved for lav effekt
?

Efter min opfattelse er popcornene for pap-agtige. Men vi køber ofte i
Netto, og det er formodentlig ikke den bedste kvalitet ?

Mogens


lcj@wanadoo.dk (17-02-2002)
Kommentar
Fra : lcj@wanadoo.dk


Dato : 17-02-02 12:19

On Sun, 17 Feb 2002 09:16:52 GMT, m_lunde@post8.tele.dk (Mogens)
wrote:


>
>Efter min opfattelse er popcornene for pap-agtige. Men vi køber ofte i
>Netto, og det er formodentlig ikke den bedste kvalitet ?
>
Netto havde nogle ret gode mikro-popkorn indtil pres fra en
forbrugergruppe (og negativ presseomtale) fik dem til at droppe salget
af deres (gode) gensplejsede majs. Produktet var desuden meget
ensartet, så havde man først en gang fundet ud af styrke og tid, gik
det glat hver gang. Der var ganske vist nogle enkelte majs tilbage i
posen, men det er jo umuligt at undgå.

Nu minder deres mikro-popkorn om de elendige, man kan få i
rød-blå-hvide pakker fra Blomberg (dem der også laver noget usmageligt
gløgg). De brænder let på og stinker værre end brændt mælk, når det
sker.

Jeg har købt en mikro-popper (en stor plastikskål med en bund af
noget metal eller lignende - og majs i løs vægt. Vi spiser bare ikke
så mange popkorn længere, så der går lidt tid inden den er tjent ind,
selv om majs i løsvægt er betragteligt billiligere.


Lars

Fischer & Døssing (17-02-2002)
Kommentar
Fra : Fischer & Døssing


Dato : 17-02-02 17:10


<lcj@wanadoo.dk> skrev i en meddelelse
news:ht3v6us5dfi5v1drc64ei45i4i9vo0708i@4ax.com...

> Jeg har købt en mikro-popper (en stor plastikskål med en bund af
> noget metal eller lignende.

Hvor har du købt den ?

Venligt
Henriette Døssing



lcj@wanadoo.dk (17-02-2002)
Kommentar
Fra : lcj@wanadoo.dk


Dato : 17-02-02 19:47

On Sun, 17 Feb 2002 17:10:19 +0100, "Fischer & Døssing"
<ptf@REMOVE_THISbigfoot.com> wrote:


>Hvor har du købt den ?
>
I et byggemarked udenfor Malmø (som sælger alt mellem himmel og jord),
jeg kan desværre ikke komme i tanke om navnet lige nu.
Skålen hedder Presto Powerpop og kostede 150 kr.


Lars


Ulrik Wentzel (17-02-2002)
Kommentar
Fra : Ulrik Wentzel


Dato : 17-02-02 14:36

Uha, fedtstoffet i mikropop indeholder store mængder transfedtsyre, og er
man afhængig, kommer man meget nemt over den anbefalede max indtagelse på 2
gram/dag. Se mere her http://www.dadlnet.dk/ufl/ufl0117/v_p/36518.htm

Brug hellere en gode store kerner, rapsolie og en gryde.

Hilsen Ulrik Wentzel



"Henrik" <henrikc@spam.dk> skrev i en meddelelse
news:3c6ebac1$0$22352$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Synspunkter udbedes til fremstilling af mikrobølgepopcorn....
>
> Jeg synes at popnings %'en er ringe og at der samtidig er mange brændte
> poppede...altså at mange får for meget og flere får for lidt.....er det
> nogen experter i NG på dette felt, derkan fortælle om kvalitet på udbudte
> mærker af mikropopcorn, effektvalg m.m.
>
> jeg lytter!
>
> H
>
>



Jesper Haaber Gyllin~ (18-02-2002)
Kommentar
Fra : Jesper Haaber Gyllin~


Dato : 18-02-02 00:14

Henrik <henrikc@spam.dk> wrote:

> Synspunkter udbedes til fremstilling af mikrobølgepopcorn....
>
> Jeg synes at popnings %'en er ringe og at der samtidig er mange brændte
> poppede...altså at mange får for meget og flere får for lidt.....er det
> nogen experter i NG på dette felt, derkan fortælle om kvalitet på udbudte
> mærker af mikropopcorn, effektvalg m.m.
>
> jeg lytter!

Jeg har netop købt en storpakke i Netto med 10 stks (uge tilbud) vist
nok og de skal have præcist 2.14 i min 1100 watts microovn. De brænder
ikke på og der er vel 20 upoppede korn tilbage. Balancen mellem salt og
fedt er ok.

Blombergs fra Netto er en skandale.

--
Med venlig hilsen Jesper )

http://www.gylling.net/

Rune Zedeler (05-03-2002)
Kommentar
Fra : Rune Zedeler


Dato : 05-03-02 19:43

Henrik wrote:

> Synspunkter udbedes til fremstilling af mikrobølgepopcorn....

Jeg synes generelt godt om resultatet af mikropop (kan ikke huske navnet
på mit mærke).
Ovnen skal dog helst være sidebestrålet - da det gælder om at
mikrobølgerne primært rammer bunden af posen.
Læg posen på en omvendt dyb tallerken, så bunden af posen er lige under
bestråleren (det vil typisk sige: hæv posen så meget som du kan uden at
den skraber på toppen af ovnen).


-Rune

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408954
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste