/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hjemmelavede fedtfattige Pommes Frites ?
Fra : Stig Mogensen


Dato : 15-02-02 16:34

Subj, må da kunne lade sig gøre..

Jeg spekulerer på om man kunne skrælle kartoflerne, og skære dem ud i
"stænger". Derefter smides de i en skål, hvori der vendes olivenolie og
salt. Derefter skal de i ovnen ved ca. 200 grader, indtil de er
gyldenbrune........

Er der noget jeg har overset??

Mvh

Stig



 
 
Kristina Søndergaard (15-02-2002)
Kommentar
Fra : Kristina Søndergaard


Dato : 15-02-02 16:42


"Stig Mogensen" <norman_bates@forum.dk> wrote in message
news:a4j9pp$jsc$1@sunsite.dk...
> Subj, må da kunne lade sig gøre..
>
> Jeg spekulerer på om man kunne skrælle kartoflerne, og skære dem ud i
> "stænger". Derefter smides de i en skål, hvori der vendes olivenolie og
> salt. Derefter skal de i ovnen ved ca. 200 grader, indtil de er
> gyldenbrune........
>
> Er der noget jeg har overset??

hej stig,
hvis du vil spare ekstra på fedtet, kan du komme dine kartoffelstykker i en
frostpose, hælde ca en spsk olie ved (alt afhængig af kartoffelmængden) og
så ryste posen, indtil olien er jævnt fordelt.

mvh. kristina



Fru Hof (15-02-2002)
Kommentar
Fra : Fru Hof


Dato : 15-02-02 17:32


"Kristina Søndergaard" <Kristina_sondergaard@hotmail.com> skrev i en
meddelelse news:a4ja7d$8kt$1@news.cybercity.dk...
>
> "Stig Mogensen" <norman_bates@forum.dk> wrote in message
> news:a4j9pp$jsc$1@sunsite.dk...
> > Subj, må da kunne lade sig gøre..
> >
> > Jeg spekulerer på om man kunne skrælle kartoflerne, og skære dem ud i
> > "stænger". Derefter smides de i en skål, hvori der vendes olivenolie og
> > salt. Derefter skal de i ovnen ved ca. 200 grader, indtil de er
> > gyldenbrune........
> >
> > Er der noget jeg har overset??
>
> hej stig,
> hvis du vil spare ekstra på fedtet, kan du komme dine kartoffelstykker i
en
> frostpose, hælde ca en spsk olie ved (alt afhængig af kartoffelmængden) og
> så ryste posen, indtil olien er jævnt fordelt.
>
> mvh. kristina

nemlig og hvis man så også lægger dem på bagepapir, hænger de ikke fast på
bradepanden/fadet

mvh
Tove
>
>



Klaus Alexander Seis~ (15-02-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 15-02-02 17:12

Stig Mogensen skrev:

> Er der noget jeg har overset?

Næh, det er sådan jeg laver pommes frites. Jeg bruger sådan en fryse-
box med låg til at ryste kartoflerne med en spiseskefuld olie - det er
billigere i længden end hvis man bruger frostposer.

Nogle gange kommer jeg osse krydderier i. Et presset fed hvidløg, eller
et drys paprika eller barbecuekrydderi, eller rosmarin, eller...

Det er hurtigt og let at lave pommes frites på den måde.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Stig Mogensen (15-02-2002)
Kommentar
Fra : Stig Mogensen


Dato : 15-02-02 17:27

Tak for tippene.........glimerende idé med krydderierne.....

/Stig

"Klaus Alexander Seistrup" <spamtrap@magnetic-ink.dk> wrote in message
news:slrn+d2dd9e3a-6f2f-4e82-a284-ef2214a0cdcb@hq.szn.dk...
> Stig Mogensen skrev:
>
> > Er der noget jeg har overset?
>
> Næh, det er sådan jeg laver pommes frites. Jeg bruger sådan en fryse-
> box med låg til at ryste kartoflerne med en spiseskefuld olie - det er
> billigere i længden end hvis man bruger frostposer.
>
> Nogle gange kommer jeg osse krydderier i. Et presset fed hvidløg, eller
> et drys paprika eller barbecuekrydderi, eller rosmarin, eller...
>
> Det er hurtigt og let at lave pommes frites på den måde.
>
>
> // Klaus
>
> --
> ><> vandag, môre, altyd saam



Emil (16-02-2002)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 16-02-02 17:20

On Fri, 15 Feb 2002, Klaus Alexander Seistrup wrote:

>Næh, det er sådan jeg laver pommes frites. Jeg bruger sådan en fryse-
>box med låg til at ryste kartoflerne med en spiseskefuld olie - det er
>billigere i længden end hvis man bruger frostposer.

En koge-/frysepose koster mellem 8 og 10 øre (4 liter - kan
genbruges hvis man tilbereder store portioner).

Det er tvivlsomt om du kan vaske en frysebox op for det beløb,
medmindre den alligevel får plads i en opvaskemaskine. Tiden?

Nå, det var lidt lørdagsflueknebberi - god week-end.


m.v.h. Emil


Klaus Alexander Seis~ (16-02-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 16-02-02 18:20

Emil skrev:

> En koge-/frysepose koster mellem 8 og 10 øre (4 liter - kan
> genbruges hvis man tilbereder store portioner).
>
> Det er tvivlsomt om du kan vaske en frysebox op for det beløb,
> medmindre den alligevel får plads i en opvaskemaskine. Tiden?

Det tror jeg nu nok jeg kan. Jeg har en flaske opvaskemiddel i ca.
et år. Hvis sådan en, slag på tasken, koster 15 kr, så vasker jeg
op for 4 øre om dagen - og det er for al min opvask.

Og okay, min frysebox er ikke en frysebox - det sagde jeg for nem-
heds skyld - men en glasskål med tætsluttende plastlåg, som jeg
har haft siden jeg flyttede hjemmefra i 1981. Den er alle tiders
at ryste kartofler i, og kan formodentlig klare mange år endnu.

Alt i alt vil jeg tro at jeg har sparet penge på at bruge en skål
med låg fremfor fryseposer. Men det er ikke så meget pga. pengene
jeg bruger den metode - jeg ville ha' det temmelig dårligt over at
skulle smide så mange plastposer ud med renoveringen; der ryger
emballage nok ud i forvejen.

> god week-end.

I ganske lige måde.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Peter Westh (15-02-2002)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 15-02-02 17:42

"Stig Mogensen" <norman_bates@forum.dk> skrev i en meddelelse
news:a4j9pp$jsc$1@sunsite.dk...
> Subj, må da kunne lade sig gøre..
>
> Jeg spekulerer på om man kunne skrælle kartoflerne, og skære dem ud i
> "stænger". Derefter smides de i en skål, hvori der vendes olivenolie og
> salt. Derefter skal de i ovnen ved ca. 200 grader, indtil de er
> gyldenbrune........

Skal det være rigtig-rigtig Anne-Larsen-agtigt kan du faktisk udelade olien
helt, og bare kompensere med flere krydderier. F.eks. Paprika, hvidløg og en
smule citronsaft. Læg i så fald kartoflerne på bagepapir, og steg dem
temmelig mørke. Men det er nu bedre med bare en smule olivenolie.

Det kan også anbefales at blande løgskiver og/eller stænger af knoldselleri
i.

/P



Gitte J (15-02-2002)
Kommentar
Fra : Gitte J


Dato : 15-02-02 19:20

Men, medmindre man har behov for at holde vægten nede, eller ligefrem tabe
sig, er der vel egentlig ikke nogen grund til at spare så meget på olien,
sålænge man bruger en af de gode olier (raps- eller olivenolie fx)... Jeg
forstår godt at man er fedtforskrækket ang. de usunde sager som smør og den
slags, hvis man fx har kolesterolproblemer, men fedt som sådan er jo ikke
dårligt, sålænge det er det gode fedt.
-Gitte

"Peter Westh" <pwesth@worldonline.dk> wrote in message
news:LSab8.13838$B43.928562@news000.worldonline.dk...
> "Stig Mogensen" <norman_bates@forum.dk> skrev i en meddelelse
> news:a4j9pp$jsc$1@sunsite.dk...
> > Subj, må da kunne lade sig gøre..
> >
> > Jeg spekulerer på om man kunne skrælle kartoflerne, og skære dem ud i
> > "stænger". Derefter smides de i en skål, hvori der vendes olivenolie og
> > salt. Derefter skal de i ovnen ved ca. 200 grader, indtil de er
> > gyldenbrune........
>
> Skal det være rigtig-rigtig Anne-Larsen-agtigt kan du faktisk udelade
olien
> helt, og bare kompensere med flere krydderier. F.eks. Paprika, hvidløg og
en
> smule citronsaft. Læg i så fald kartoflerne på bagepapir, og steg dem
> temmelig mørke. Men det er nu bedre med bare en smule olivenolie.
>
> Det kan også anbefales at blande løgskiver og/eller stænger af
knoldselleri
> i.
>
> /P
>
>



Peter Westh (15-02-2002)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 15-02-02 19:35

"Gitte J" <gjlo98@hum.auc.dk> skrev i en meddelelse
news:a4jjbd$kb5$1@sunsite.dk...
> Men, medmindre man har behov for at holde vægten nede, eller ligefrem tabe
> sig, er der vel egentlig ikke nogen grund til at spare så meget på olien,

Nej, just.

/P



lcj@wanadoo.dk (15-02-2002)
Kommentar
Fra : lcj@wanadoo.dk


Dato : 15-02-02 21:38

On Fri, 15 Feb 2002 17:41:40 +0100, "Peter Westh"
<pwesth@worldonline.dk> wrote:


>Skal det være rigtig-rigtig Anne-Larsen-agtigt kan du faktisk udelade olien
>helt, og bare kompensere med flere krydderier. F.eks. Paprika, hvidløg og en
>smule citronsaft. Læg i så fald kartoflerne på bagepapir, og steg dem
>temmelig mørke. Men det er nu bedre med bare en smule olivenolie.
>
>Det kan også anbefales at blande løgskiver og/eller stænger af knoldselleri
>i.
>
Og skal det være rigtig-rigtig-rigtig fedtfattigt ser du et Anne
Larsen madprogram efter at have indtaget pomfritterne - så skal det
meste nok komme op igen, inden det sætter sig på sidebenene


Lars.


Svend Andersen (15-02-2002)
Kommentar
Fra : Svend Andersen


Dato : 15-02-02 17:29

norman_bates@forum.dk,Ny-Internet writes:
>Er der noget jeg har overset??

Pommes frites, fedtfattige !
(Anna Larsen)

Ingredienser 2 personer:

4 bagekartofler
1 tsk god olivenolie
1 tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Kartoflerne skrælles og skæres i stave. Stavene puttes i en alm. frysepose
sammen med salt og olie.
Rystes godt indtil olie og salt er blandet godt med fritterne. Bred det
hele ud på bagepapir.
Bag dem i 25 min ved 225 grader. (varmluft)
Server ! (skal ikke saltes yderligere).



hilsen Svend A
Prins Henrik bør udråbes til Konge


Trine Kornum Christi~ (15-02-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 15-02-02 18:25

Svend Andersen wrote:
>
> norman_bates@forum.dk,Ny-Internet writes:
> >Er der noget jeg har overset??
>
> Pommes frites, fedtfattige !
> (Anna Larsen)
>
> Ingredienser 2 personer:
>
> 4 bagekartofler
> 1 tsk god olivenolie
> 1 tsk groft salt
>
> Fremgangsmåde:
>
> Kartoflerne skrælles og skæres i stave. Stavene puttes i en alm. frysepose
> sammen med salt og olie.
> Rystes godt indtil olie og salt er blandet godt med fritterne. Bred det
> hele ud på bagepapir.
> Bag dem i 25 min ved 225 grader. (varmluft)
> Server ! (skal ikke saltes yderligere).

Jeg har altid undret mig over de mængder kartofler der bliver angivet.
Hvis jeg lavede den ovenstående portion til min mand og mig selv ville
vi da gå sultne fra bordet. Og vi er endda begge boglige studerende.

Sidst vi havde nogle venner på besøg lavede jeg 10 kg kartofler i ovnen
og det var kunlige nok sammen med grøntsager og salat, og vi var 11!

Kan I andre virkelig få det til at slå til?

/Trine

Klaus Alexander Seis~ (15-02-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 15-02-02 18:37

Trine Kornum Christiansen skrev:

>> Ingredienser 2 personer:
>>
>> 4 bagekartofler
>
> Kan I andre virkelig få det til at slå til?

Nu kan bagekartofler jo fås i flere størrelser, men ellers deler jeg
din forundring - jeg plejer osse selv at lave en stor portion.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Thïngmand (16-02-2002)
Kommentar
Fra : Thïngmand


Dato : 16-02-02 12:44

> Bag dem i 25 min ved 225 grader. (varmluft)
> Server ! (skal ikke saltes yderligere).

Jeg plejer at slutte af med 5-8 min. grill - så får de den dejlige sprøde
overflade...

- er det i øvrigt kun når de skal i friture at de skal udvandes (for
stivelse)?



Torben Abildgaard (18-02-2002)
Kommentar
Fra : Torben Abildgaard


Dato : 18-02-02 11:55

Melede bagekartofler til sprøde pomfritter?????

--
vh ¸.·´¯)
><> ´ Torben
Svend Andersen skrev
i meddelelsen ...
>Pommes frites, fedtfattige !
>(Anna Larsen)
>
>Ingredienser 2 personer:
>
>4 bagekartofler
>1 tsk god olivenolie
>1 tsk groft salt




Emil (16-02-2002)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 16-02-02 17:20

On Fri, 15 Feb 2002, Stig Mogensen wrote:

>Jeg spekulerer på om man kunne skrælle kartoflerne, og skære dem ud i
>"stænger". Derefter smides de i en skål, hvori der vendes olivenolie og
>salt. Derefter skal de i ovnen ved ca. 200 grader, indtil de er
>gyldenbrune........
>
>Er der noget jeg har overset??

Måske ikke; resultatet bliver lækkert. Men kald det noget andet.
Pommes Frites *er* altså friturestegte kartoffelstænger (Pont
Neuf).

Din metode er ganske fremragende. Tilsæt halvdelen af
krydderierne sammen med lidt salt og olie. Den sidste halvdel
tilsættes ved serveringen; så kan man bedre smage delikatesserne,
for krydderierne mister meget smag i varmen.


m.v.h. Emil


Annika (23-04-2002)
Kommentar
Fra : Annika


Dato : 23-04-02 19:34

Stig Mogensen wrote:
> Subj, må da kunne lade sig gøre..
>
> Jeg spekulerer på om man kunne skrælle kartoflerne, og skære dem ud i
> "stænger". Derefter smides de i en skål, hvori der vendes olivenolie
> og salt. Derefter skal de i ovnen ved ca. 200 grader, indtil de er
> gyldenbrune........
>
> Er der noget jeg har overset??
>
> Mvh
>
> Stig

Omend det er længe siden det er blevet spurgt om, tillader jeg mig som ny at
komme med den måde der bruges i min familie.
Klargør kartoflerne og læg dem i vand... Udskiftes tit, og de skal gerne
ligge i ca 24 timer
Derefter tørres de hurtigt og laves...
De I familien der gør dette har alle friturestegte, mens jeg er på
ovnstegte - har ikke testet om de duer til ovnen endnu...

Annika



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste