/ Forside / Interesser / Dyr / Hunde / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Hunde
#NavnPoint
Birgitta 19198
Nordsted1 6865
bevi54 6505
Jernladyen 4457
dova 4371
qfha 3911
knh15 3385
k.j.k 3376
ans 3077
10  vaxen 2670
hjemmelavet godbidder
Fra : Bolette Nielsen


Dato : 08-02-02 15:35

Hejsa.

Jeg ved det ikke er så forfærdelig længe siden emnet var på banen, men jeg
kan ikke finde svar/spørgsmål mere.
Så nu vil jeg høre om nogen har en opskrift på hjemmelavet godbidder til
vovsen.

med venlig hilsen

Bolette



 
 
ulla (08-02-2002)
Kommentar
Fra : ulla


Dato : 08-02-02 16:01

> Så nu vil jeg høre om nogen har en opskrift på hjemmelavet
godbidder til
> vovsen.

Ja, så gerne.
Jeg gemte dem dengang, og her er både de nye, og min egen
"gamle"!

Hilsen
Sannie


Hundekiks

4 æg
2 breve drikkebouillon
1 kop mel
1 kop knækkede rugkerner
havregryn, så meget det kan tage

Æg, mel, rugkerner og havregryn blandes med bouillonen. Rulles
derefter i fingertykke pølser der skæres ud som pebernødder.
Bages ved 175o i en time, hvorefter kiksen står yderligere en
time i slukket ovn.

Det er en herlig småbid til hunden, uden fedt og sukker – kiksene
er også gode hvis tobenede skal have noget mættende der ikke
feder.

Fra dyrevennen nr. 6 1984
-----------------------------------------------------------------



Når jeg laver disse (ovenstående) hundekiks, plejer jeg også at
tilsætte revne
gulerødder, hakket persille m/stilk, lidt ost og lidt
olivenolie, så syntes mine hunde at de er ekstra gode. Jeg plejer
bare at rulle dem ud til en stor plade og ridse i dem så det
bliver til terninger, så brækker jeg dem ud når de er
bagt. Persille skulle (siger de kloge) hjælpe på dårlig
ånde........

-----------------------------------------------------------------

Her er så "opskriften" på tørret leverstykker.

Jeg skærer lever i passende firkanter (alt efter hundens
størrelse, det er godt de er små og hurtige at spise, hvis de
skal bruges til træning).
Derefter bruner jeg dem godt i olie i en stegegryde, hælder vand
på jog lader dem simre i 20 min (alt efter størrelsen). De tages
op af vandet placeres i
bradepanden udbredt på bagepapir og bages ved 200 grader i 20
minutter eller til de er tørre. De bliver helt tørre og sprøde
og er nemme at have i
lommen uden de sviner og lugter alt for grimt

Men pas på med udelukkende at bruge disse til godbidder, da
hunden så vil få for meget protein.
Leverstykkerne ( jeg bruger både svine og kalvelever) bliver
knas-tørre og kan holde meget længe, hvor lang tid ved jeg ikke
præcist, for de er som regel væk i løbet af ihvertfald 14 dage
her i huset. Jeg opbevarer dem blot
i en pose eller en lufttæt dåse.

Vores lille schæferhvalp er helt vild med dem og de er ihvertfald
uden tilsætningsstoffer. Lige nu hvor vi er igang med at lære
sporarbejdet, bruger jeg kogevandet til at pensle under skoene,
når jeg går sporet........det hjælper hende meget.

God fornøjelse Gitte og Tammi (der er træt efter alt det
snudearbejde)
-----------------------------------------------------------------


Kyllingepølser:

Køb en pakke kyllingepølser, skær dem i tynde skiver, fordel dem
på en bageplade bag dem v/ 180° i 1 time og så plejer jeg at
efterlade dem i slukket ovn 1 time mere.
Kyllingestykkerne "hæver" til dobbelt størrelse og hundene er
vilde med dem.
Mvh Carina

Lever kan også bruges, det behøver ikke at blive kogt først, bare
små rå terninger ind i mikroovnen, prøv med et par minutter ad
gangen.



Jeg koger først leveren i ca. 1½ time. Så skærer jeg den ud i små
terninger.
Så kommer den i ovnen v. ca. 100 g. til de føles HELT hårde når
man trykker
på dem. Dette tager faktisk ret lang tid...Nogle timer :c(
Så er de færdige og kan holde sig læææææææænge, med mindre man
har en
utrolig dygtig hund, for så er de jo hurtigt brugt som
træningsgodbidder
:c) Susanne









Dorthe Prip Lahrmann (08-02-2002)
Kommentar
Fra : Dorthe Prip Lahrmann


Dato : 08-02-02 19:25

Hejsa
Jeg er faldet over denne hjemmeside for nogen tid siden. Her er masser
af gode opskrifter: http://www.hunde-info.dk/kager.shtml
Hilsen Dorthe


ulla skriver:

> > Så nu vil jeg høre om nogen har en opskrift på hjemmelavet
> godbidder til
> > vovsen.
>
> Ja, så gerne.
> Jeg gemte dem dengang, og her er både de nye, og min egen
> "gamle"!
>
> Hilsen
> Sannie
>
> Hundekiks
>
> 4 æg
> 2 breve drikkebouillon
> 1 kop mel
> 1 kop knækkede rugkerner
> havregryn, så meget det kan tage
>
> Æg, mel, rugkerner og havregryn blandes med bouillonen. Rulles
> derefter i fingertykke pølser der skæres ud som pebernødder.
> Bages ved 175o i en time, hvorefter kiksen står yderligere en
> time i slukket ovn.
>
> Det er en herlig småbid til hunden, uden fedt og sukker – kiksene
> er også gode hvis tobenede skal have noget mættende der ikke
> feder.
>
> Fra dyrevennen nr. 6 1984
> -----------------------------------------------------------------
>
> Når jeg laver disse (ovenstående) hundekiks, plejer jeg også at
> tilsætte revne
> gulerødder, hakket persille m/stilk, lidt ost og lidt
> olivenolie, så syntes mine hunde at de er ekstra gode. Jeg plejer
> bare at rulle dem ud til en stor plade og ridse i dem så det
> bliver til terninger, så brækker jeg dem ud når de er
> bagt. Persille skulle (siger de kloge) hjælpe på dårlig
> ånde........
>
> -----------------------------------------------------------------
>
> Her er så "opskriften" på tørret leverstykker.
>
> Jeg skærer lever i passende firkanter (alt efter hundens
> størrelse, det er godt de er små og hurtige at spise, hvis de
> skal bruges til træning).
> Derefter bruner jeg dem godt i olie i en stegegryde, hælder vand
> på jog lader dem simre i 20 min (alt efter størrelsen). De tages
> op af vandet placeres i
> bradepanden udbredt på bagepapir og bages ved 200 grader i 20
> minutter eller til de er tørre. De bliver helt tørre og sprøde
> og er nemme at have i
> lommen uden de sviner og lugter alt for grimt
>
> Men pas på med udelukkende at bruge disse til godbidder, da
> hunden så vil få for meget protein.
> Leverstykkerne ( jeg bruger både svine og kalvelever) bliver
> knas-tørre og kan holde meget længe, hvor lang tid ved jeg ikke
> præcist, for de er som regel væk i løbet af ihvertfald 14 dage
> her i huset. Jeg opbevarer dem blot
> i en pose eller en lufttæt dåse.
>
> Vores lille schæferhvalp er helt vild med dem og de er ihvertfald
> uden tilsætningsstoffer. Lige nu hvor vi er igang med at lære
> sporarbejdet, bruger jeg kogevandet til at pensle under skoene,
> når jeg går sporet........det hjælper hende meget.
>
> God fornøjelse Gitte og Tammi (der er træt efter alt det
> snudearbejde)
> -----------------------------------------------------------------
>
> Kyllingepølser:
>
> Køb en pakke kyllingepølser, skær dem i tynde skiver, fordel dem
> på en bageplade bag dem v/ 180° i 1 time og så plejer jeg at
> efterlade dem i slukket ovn 1 time mere.
> Kyllingestykkerne "hæver" til dobbelt størrelse og hundene er
> vilde med dem.
> Mvh Carina
>
> Lever kan også bruges, det behøver ikke at blive kogt først, bare
> små rå terninger ind i mikroovnen, prøv med et par minutter ad
> gangen.
>
> Jeg koger først leveren i ca. 1½ time. Så skærer jeg den ud i små
> terninger.
> Så kommer den i ovnen v. ca. 100 g. til de føles HELT hårde når
> man trykker
> på dem. Dette tager faktisk ret lang tid...Nogle timer :c(
> Så er de færdige og kan holde sig læææææææænge, med mindre man
> har en
> utrolig dygtig hund, for så er de jo hurtigt brugt som
> træningsgodbidder
> :c) Susanne


Bolette Nielsen (08-02-2002)
Kommentar
Fra : Bolette Nielsen


Dato : 08-02-02 22:43

Hej Dorthe og Sannie

> Jeg er faldet over denne hjemmeside for nogen tid siden. Her er masser
> af gode opskrifter: http://www.hunde-info.dk/kager.shtml
> Hilsen Dorthe
>
>
> >
> > Ja, så gerne.
> > Jeg gemte dem dengang, og her er både de nye, og min egen
> > "gamle"!
> >
> > Hilsen
> > Sannie
> >
> >
> > Her er så "opskriften" på tørret leverstykker.
> >
> > Jeg skærer lever i passende firkanter (alt efter hundens
> > størrelse, det er godt de er små og hurtige at spise, hvis de
> > skal bruges til træning).
> > Derefter bruner jeg dem godt i olie i en stegegryde, hælder vand
> > på jog lader dem simre i 20 min (alt efter størrelsen). De tages
> > op af vandet placeres i
> > bradepanden udbredt på bagepapir og bages ved 200 grader i 20
> > minutter eller til de er tørre. De bliver helt tørre og sprøde
> > og er nemme at have i
> > lommen uden de sviner og lugter alt for grimt
> >
> > Men pas på med udelukkende at bruge disse til godbidder, da
> > hunden så vil få for meget protein.
> > Leverstykkerne ( jeg bruger både svine og kalvelever) bliver
> > knas-tørre og kan holde meget længe, hvor lang tid ved jeg ikke
> > præcist, for de er som regel væk i løbet af ihvertfald 14 dage
> > her i huset. Jeg opbevarer dem blot
> > i en pose eller en lufttæt dåse.
> >
> > Vores lille schæferhvalp er helt vild med dem og de er ihvertfald
> > uden tilsætningsstoffer. Lige nu hvor vi er igang med at lære
> > sporarbejdet, bruger jeg kogevandet til at pensle under skoene,
> > når jeg går sporet........det hjælper hende meget.

Tusinde tak for hjælpen, nu ved jeg hvad weekenden skal stå på, jeg skal da
klart afprøve nogen af de mange opskrifter. Har faktisk afprøvet den med
tørret leverstykker her i eftermiddags, både for at afprøve den, men også
fordi jeg skal bruge levervandet til sportræning her lørdag/søndag. Det
bliver spændende at prøve sportræning, det er første gang vi skal prøve det


Endnu engang tak for hjælpen

Mange hilsner fra
Bolette

PS de tørrede leverstykker var en succes, Nicki elsker dem, og kan varmt
anbefales



ulla (09-02-2002)
Kommentar
Fra : ulla


Dato : 09-02-02 10:39


"Bolette Nielsen" <Bobo@kimj.dk> skrev i en meddelelse
> Endnu engang tak for hjælpen


Hej Bolette.

Det er altid en fornøjelse at kunne hjælpe.
Hilsen
Sannie



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste