/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Chili con carne
Fra : Peter Løhde Svarre


Dato : 07-02-02 20:20

Hejsa

Er der nogen som kan anbefale mig en opskrift på ovenstående?

Mange hilsener
Peter



 
 
Jesper (07-02-2002)
Kommentar
Fra : Jesper


Dato : 07-02-02 21:38


Her kan du finde lidt forskellige variationer.

http://www.capsicum.dk/

Mvh
Jesper

P.s. der er nogle af dem der bliver meget stærke hvis du ikke passer på.....



Jan Bundgaard (07-02-2002)
Kommentar
Fra : Jan Bundgaard


Dato : 07-02-02 22:00

Se genudsendelsen af Jamie Oliver på lørdag , nem og god chilli!
Selvfølgelig er der masser af meget avancerede CC opskrifter , hver
mand/kvinde sin Chilli.
MVH JanB




Peter Makholm (07-02-2002)
Kommentar
Fra : Peter Makholm


Dato : 07-02-02 22:17

"Peter Løhde Svarre" <svarre69@mail.tele.dk> writes:

> Er der nogen som kan anbefale mig en opskrift på ovenstående?

Nu vi er ved Chilli con Carne...

I familien havde vi engang en bestemt opskrift på Chilli con
Carne. Det var en opskriftkortsamling hvor kortene var ca. A6-størelse
med en gul opskriftside og et billed på den anden side.

Ingredienserne var blandt andet bladselleri og hvide bønner, der
skulle ligge i blød et døgn i forvejen.


Nogen der kender den opskrift jeg tænker på?

--
Når folk spørger mig, om jeg er nørd, bliver jeg altid ilde til mode
og svarer lidt undskyldende: "Nej, jeg bruger RedHat".
-- Allan Olesen på dk.edb.system.unix

Kasper Damkjær (13-02-2002)
Kommentar
Fra : Kasper Damkjær


Dato : 13-02-02 23:21

Peter Løhde Svarre skrev: (messageID: <news:3c62d365$0$240
$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk>)

> Hejsa
>
> Er der nogen som kan anbefale mig en opskrift på ovenstående?

Den her bliver god:

*** Chili Con Carne ***

4 (store) portioner.

ca. 250 g brune bønner
1 liter tynd suppe
1. spk. svinefedt
20 g. smør
4-500 g kalv eller oksekød (gullashkød)
1 løg
salt/peber
2-3 stk. chili (Gerne habanero), finthakket
1 spk. paprika
ca 250 g flådede tomater
1 stor peperfrugt skåret i ringe

Kødet skæres i terninger. Brunes i fedt og smør i en gryde. Når kødet er
brunt tilsættes det hakkede løg, der ristes yderligere et par minutter.

Drys med salt/peber og paprika. Hæld suppe på til det lige dækker og tilsæt
den hakkede chili.

Småkoger i ca ½ time. Tilsæt bønnerne og peberinge samt de flådede tomater.

Det hele kogner nu svagt til alt er mørt (Gerne 2 timer). Spædes evt. med
mere suppe, og jævnes hvis den er for tynd.

Serveres med brød, salat og øl (Sol eller Corona med limeskiver er godt).
Evt. kan du servere retten med ris:

ca. 200 g ris
lidt smør el. olie
1 løg.
ca. dobbelt mål vand eller suppe
lidt rød peber i tynde strimler
lidt tomatconcasse
lidt grøn agurk i tern

Løgene sauteres i fedtstoffet, tilsæt risene og grønsagerne, omrør og hæld
suppen ved.

Dampes ved svag varme til risene har opslugt væden. Risene slåes løse med en
gaffel. Smages til.



--
Kasper Damkjær
http://www.damkjaer.net

Kåre Weng Madsen (14-02-2002)
Kommentar
Fra : Kåre Weng Madsen


Dato : 14-02-02 07:41


"Kasper Damkjær" skrev i en meddelelse

> > Er der nogen som kan anbefale mig en opskrift på ovenstående?


> Den her bliver god:

> ca. 250 g brune bønner
> 1 liter tynd suppe
> 1. spk. svinefedt
> 20 g. smør
> 4-500 g kalv eller oksekød (gullashkød)
> 1 løg
> salt/peber
> 2-3 stk. chili (Gerne habanero), finthakket
> 1 spk. paprika
> ca 250 g flådede tomater
> 1 stor peperfrugt skåret i ringe

Selv om der er mange opskrifter på chili, så synes jeg nu alligevel der er
4, i hvert fald 3 ingredienser, der nødvendigvis må gå igen: Hvidløg,
spidskommen, chili og oregano - den sidste kan vi diskutere....

En anden ting er, at jeg plejer at bruge en kop stærk kaffe og en god
kraftig, staæk øl - under inspiration fra den legendariske Chili John. Hvis
det bliver lavet dagen før er det altså noget af det bedste....

Kåre



Mick FTW (14-02-2002)
Kommentar
Fra : Mick FTW


Dato : 14-02-02 11:25

Var det ikke ogsaa nogen med chokolade
>
> En anden ting er, at jeg plejer at bruge en kop stærk kaffe og en god
> kraftig, staæk øl - under inspiration fra den legendariske Chili John.
Hvis
> det bliver lavet dagen før er det altså noget af det bedste....
>
> Kåre
>
>



Anne-Christine Chris~ (14-02-2002)
Kommentar
Fra : Anne-Christine Chris~


Dato : 14-02-02 15:12

Både mørk chokolade og som en anden skriver spidskommen er absolut et must
for at lave en ordentlig omgang chili con carne, hvad man ellers putter i af
grønsager osv. er jo nok mere en smagssag.

Mvh
Stinne



rasmus carlsen (15-04-2002)
Kommentar
Fra : rasmus carlsen


Dato : 15-04-02 10:12


"Peter Løhde Svarre" <svarre69@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:3c62d365$0$240$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hejsa
>
> Er der nogen som kan anbefale mig en opskrift på ovenstående?
>
> Mange hilsener
> Peter
>


her er et par tips:

i mangel af bedre kan chili con carne laves af alm. hakket oksekød - men
bedst bliver resultatet hvis man bruger fast kød ... ex. oksetykkam i tern
(husk at skære noget af fedtet fra).
Nuvel; hemmeligheden bag en god chili er løg (masser af løg), øl og kaffe
....

svits kød og løg (til et kilo kød bruges gerne et ½ kilo løg) og hvidløg
(efter smag og behov)
hæld grøntsagsfond eller vand (mindst en liter) i gryden sammen med hakkede
og flåede tomater
salt, pebber (også cayenne) og chili (sambal olek, pulver eller friske - men
vær forsigtg med de friske - man aner aldrig hvor stærke de er) hældes i og
gryden småkoger i et par timer
resultatet bliver bedst hvis du nu stiller gryden i køleskabet (eller i
udhuset) til næste dag og så fortsætter, men har du ikke tid fortsætter du
bare sådan her:
½øl (gerne en mørk ex. rød tuborg) og en kop kaffe hældes i sammen med røde
bønner (som har stået i blød i mindst en time, kogt i en lille time i nyt
vand). Gryden koger videre og så skulle kødet (hvis det altså er fast kød)
gerne være blevet godt trevlet. Inden servering hældes grøntsager i efter
smag, behag og muligheder ...

serveres som den er med brød og creme fraiche og kolde øl til. Hvis du vil
have den til at holde lidt længere eller skal lave til mange, kan du koge en
spand ris til ...

som du kan se er der ingen præcise mængdeangivelser - det nytter ikke - der
er kun en vej frem; forsøg dig frem til du finder den blanding, der smager
dig bedst.

Men hvis du bruger øl og kaffe kan det aldrig gå helt galt.

god appetit
rasmus



rasmus carlsen (15-04-2002)
Kommentar
Fra : rasmus carlsen


Dato : 15-04-02 14:26


"rasmus carlsen" <rasmus.carlsen@tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:3cba9967$0$26613$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> "Peter Løhde Svarre" <svarre69@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse
> news:3c62d365$0$240$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Hejsa
> >
> > Er der nogen som kan anbefale mig en opskrift på ovenstående?
> >
> > Mange hilsener
> > Peter
> >
>
>
> her er et par tips:
>
> i mangel af bedre kan chili con carne laves af alm. hakket oksekød - men
> bedst bliver resultatet hvis man bruger fast kød ... ex. oksetykkam i tern
> (husk at skære noget af fedtet fra).
> Nuvel; hemmeligheden bag en god chili er løg (masser af løg), øl og kaffe
> ...
>
> svits kød og løg (til et kilo kød bruges gerne et ½ kilo løg) og hvidløg
> (efter smag og behov)
> hæld grøntsagsfond eller vand (mindst en liter) i gryden sammen med
hakkede
> og flåede tomater
> salt, pebber (også cayenne) og chili (sambal olek, pulver eller friske -
men
> vær forsigtg med de friske - man aner aldrig hvor stærke de er) hældes i
og
> gryden småkoger i et par timer
> resultatet bliver bedst hvis du nu stiller gryden i køleskabet (eller i
> udhuset) til næste dag og så fortsætter, men har du ikke tid fortsætter du
> bare sådan her:
> ½øl (gerne en mørk ex. rød tuborg) og en kop kaffe hældes i sammen med
røde
> bønner (som har stået i blød i mindst en time, kogt i en lille time i nyt
> vand). Gryden koger videre og så skulle kødet (hvis det altså er fast kød)
> gerne være blevet godt trevlet. Inden servering hældes grøntsager i efter
> smag, behag og muligheder ...
>
> serveres som den er med brød og creme fraiche og kolde øl til. Hvis du vil
> have den til at holde lidt længere eller skal lave til mange, kan du koge
en
> spand ris til ...
>
> som du kan se er der ingen præcise mængdeangivelser - det nytter ikke -
der
> er kun en vej frem; forsøg dig frem til du finder den blanding, der smager
> dig bedst.
>
> Men hvis du bruger øl og kaffe kan det aldrig gå helt galt.
>
> god appetit
> rasmus
>
og jeg glemte en vigtig detalje; oregano ...



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste