/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Tilbehør til lam
Fra : Mette Svangren


Dato : 07-02-02 09:51

Jeg skal om et halvt års tid selv stå for maden til et bryllup med ca. 70
gæster.

Hovedretten kommer til at bestå af lammekøller og -mørbrad/filet farseret
med en blanding af salvie, citronskal, løg, hvidløg, chili, persille, salt
og peber. Dertil vil jeg servere ovnbagte rodfrugter. Men jeg mangler
yderligere ideer til tilbehør. Meget gerne med grøntsager, jeg selv kan gro.

På forhånd tak

Mette



 
 
Svend Andersen (07-02-2002)
Kommentar
Fra : Svend Andersen


Dato : 07-02-02 11:51

svangut@hotmail.com,Ny-Internet writes:
>Dertil vil jeg servere ovnbagte rodfrugter.

Er det nu en god ide´ i juli/august ?


hilsen Svend A
Prins Henrik bør udråbes til Konge


Mette Svangren (07-02-2002)
Kommentar
Fra : Mette Svangren


Dato : 07-02-02 15:45


"Svend Andersen" <svend@enterpol.dk> wrote in message
news:fc.0073fb6b00428a133b9aca00a00ff154.3da1a15@net.dialog.dk...
> svangut@hotmail.com,Ny-Internet writes:
> >Dertil vil jeg servere ovnbagte rodfrugter.
>
> Er det nu en god ide´ i juli/august ?
>
>
> hilsen Svend A
> Prins Henrik bør udråbes til Konge

Tja, jeg elsker selv ovnbagte rodfrugter, og det er en kok, der har givet
mig opskriften på lam og foreslået tilbehøret, netop ud fra "konceptet"
høstbryllup (i august).
Men nogle gode ideer til alternativer kan jeg da bedre bruge, end blot
kritik af menuen

MVH Mette



Fischer & Døssing (07-02-2002)
Kommentar
Fra : Fischer & Døssing


Dato : 07-02-02 14:13


"Mette Svangren" <svangut@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3c623ffa$0$89066$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...

> Hovedretten kommer til at bestå af lammekøller og -mørbrad/filet
farseret
> med en blanding af salvie, citronskal, løg, hvidløg, chili, persille,
salt
> og peber. Dertil vil jeg servere ovnbagte rodfrugter. Men jeg mangler
> yderligere ideer til tilbehør. Meget gerne med grøntsager, jeg selv
kan gro.

"Nye kartofler"...

Venligst
Henriette Døssing


Mette Svangren (07-02-2002)
Kommentar
Fra : Mette Svangren


Dato : 07-02-02 15:42


"Fischer & Døssing" <ptf@REMOVE_THISbigfoot.com> wrote in message
news:3c627ce2$0$89121$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> "Mette Svangren" <svangut@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:3c623ffa$0$89066$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> > Hovedretten kommer til at bestå af lammekøller og -mørbrad/filet
> farseret
> > med en blanding af salvie, citronskal, løg, hvidløg, chili, persille,
> salt
> > og peber. Dertil vil jeg servere ovnbagte rodfrugter. Men jeg mangler
> > yderligere ideer til tilbehør. Meget gerne med grøntsager, jeg selv
> kan gro.
>
> "Nye kartofler"...
>
> Venligst
> Henriette Døssing

Hej Henriette

Ja, nye kartofler ville være lækkert og oplagt på det tidspunkt. Problemet
er blot, at der helst skal kunne forberedes så meget som muligt i god tid.
Vi har ikke så meget hjælp i køkkenet, og selv kan jeg ikke hjælpe på selve
dagen (det er mig selv, der er bruden).
Kan kartoflerne gøres HELT klar, så de blot skal koges, allerede dagen før?

Det, jeg egentlig mest mangler ideer til, er noget "let" tilbehør, som
f.eks. en spændende salat, der godt må være lidt ud over det sædvanlige...

MVH Mette



Lisa (07-02-2002)
Kommentar
Fra : Lisa


Dato : 07-02-02 15:51

Flødestuvet spinat?
ville det ikek være bedst at koge kartoflerne dagen forinden, og evt. varme
dem i ovnen på selve dagen?
Mvh Lisa
"Mette Svangren" <svangut@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3c623ffa$0$89066$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Jeg skal om et halvt års tid selv stå for maden til et bryllup med ca. 70
> gæster.
>
> Hovedretten kommer til at bestå af lammekøller og -mørbrad/filet farseret
> med en blanding af salvie, citronskal, løg, hvidløg, chili, persille,
salt
> og peber. Dertil vil jeg servere ovnbagte rodfrugter. Men jeg mangler
> yderligere ideer til tilbehør. Meget gerne med grøntsager, jeg selv kan
gro.
>
> På forhånd tak
>
> Mette
>
>



my (07-02-2002)
Kommentar
Fra : my


Dato : 07-02-02 21:56

Flødestegte kartofler uhm!


"Lisa" <lisa@paradis.dk> skrev i en meddelelse
news:3c6293fe$0$89095$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Flødestuvet spinat?
> ville det ikek være bedst at koge kartoflerne dagen forinden, og evt.
varme
> dem i ovnen på selve dagen?
> Mvh Lisa
> "Mette Svangren" <svangut@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:3c623ffa$0$89066$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Jeg skal om et halvt års tid selv stå for maden til et bryllup med ca.
70
> > gæster.
> >
> > Hovedretten kommer til at bestå af lammekøller og -mørbrad/filet
farseret
> > med en blanding af salvie, citronskal, løg, hvidløg, chili, persille,
> salt
> > og peber. Dertil vil jeg servere ovnbagte rodfrugter. Men jeg mangler
> > yderligere ideer til tilbehør. Meget gerne med grøntsager, jeg selv kan
> gro.
> >
> > På forhånd tak
> >
> > Mette
> >
> >
>
>



Svend Andersen (07-02-2002)
Kommentar
Fra : Svend Andersen


Dato : 07-02-02 19:00

svangut@hotmail.com,Ny-Internet writes:
>Men nogle gode ideer til alternativer kan jeg da bedre bruge, end blot
>kritik af menuen

Jeg beklager hvis du betragter mit svar som en kritik.
Det var ikke hensigten.
Jeg er nok bare et "vanedyr" der betragter rodfrugterne som typisk
vintertilbehør


hilsen Svend A
Prins Henrik bør udråbes til Konge


Emil (08-02-2002)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 08-02-02 21:20

On Thu, 07 Feb 2002, Svend Andersen wrote:

>Jeg er nok bare et "vanedyr" der betragter rodfrugterne som typisk
>vintertilbehør

Vi er nok nogle stykker.
Hvis vi taler om danske rodfrugter, er det min erfaring at mange
af dem - f.eks. rodselleri - smager mildere (og bedre) sidst på
sommeren end sidst på efteråret, hvor de er fuldt udvoksede og
"modne". Udbyttet er naturligvis mindre, men konsistens og smag
er i top.

Når mange børn og unge ikke bryder sig om smagen af selleri, kan
det være fordi de stakler har fået de kraftigt smagende nedkulede
eksemplarer serveret (dyrefoder).

>Prins Henrik bør udråbes til Konge

Der bliver måske en ledig plads som bykonge i Farum, evt. kun som
jobtræning; spørg hoffets arbejdsformidling.


m.v.h. Emil


Margit & Sv. Aa. Jen~ (07-02-2002)
Kommentar
Fra : Margit & Sv. Aa. Jen~


Dato : 07-02-02 22:12

Hvis du er interesseret i min mening - så synes jeg godt nok, at det er
helt utrolig flot, at du som brud også selv kan stå for mad til alle de
gæster.
Held og lykke med det hele - uanset hvilken menu, du vælger.
For øvrigt synes jeg, det lyder rigtig lækkert.
Hilsen Margit


Mette Svangren <svangut@hotmail.com> skrev i en
nyhedsmeddelelse:3c623ffa$0$89066$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Jeg skal om et halvt års tid selv stå for maden til et bryllup med ca. 70
> gæster.
>
> Hovedretten kommer til at bestå af lammekøller
...............................
> På forhånd tak
>
> Mette
>
>



Emil (07-02-2002)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 07-02-02 22:46

On Thu, 7 Feb 2002, Mette Svangren wrote:

>Men jeg mangler
>yderligere ideer til tilbehør. Meget gerne med grøntsager, jeg selv kan gro.

Det begrænser udvalget en del, hvis det skal være af egen avl.
Ært, radise, gulerod, rabarber, salat, jordskokker, forårsløg,
purløg, persille, kørvel, dild, karse, blommer, brombær, hyben,
ribs, solbær, stikkelsbær, vindrue og æbler er dem jeg lige kan
komme på.

Jeg nævner dem her, for så kan andre måske give dig god
inspiration (nej, ikke Waldorfsalat igen, igen).

Jeg vil nok vælge en variation over franske ærter således:
Forårsløg (eller andre små, milde løg) skives groft [1] og varmes
i smør. Der tilsættes et nip sukker og ituskårne sukkerærter med
bælg [1][2]. Umiddelbart før servering tilsættes rengjorte
salathoveder [1] som er skåret i strimler på tværs. Det hele
lunes en smule og serveres drysset med hakket persille [1] eller
bedre: kørvel og persille.

Det smager også godt hvis der drysses fintskårne jordskogger
eller helt nye gulerødder over, sammen med løgene.

[1] Kan forberedes. Og går dyrkningen i koks, kan det meste af
det købes frosset.
[2] Opskriften er oprindeligt med alm. søde ærter; men det er tæt
på træls at bælge ærter til så mange mennesker.


>På forhånd tak

Velbekomme og god fest.


m.v.h. Emil


Peter W. Bosse (08-02-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 08-02-02 07:08

"Mette Svangren" <svangut@hotmail.com> skrev följande i meddelandet:
>
> Hovedretten kommer til at bestå af lammekøller og -mørbrad/filet
> farseret med en blanding af salvie, citronskal, løg, hvidløg, chili,
> persille, salt og peber. Dertil vil jeg servere ovnbagte rodfrugter.
> Men jeg mangler yderligere ideer til tilbehør. Meget gerne med
> grøntsager, jeg selv kan gro.


Karoline's Køkken nr. 8, "Fest og det der ligner" har en udmærket
opskrift på lammeryg og "salat med flødemarinade", - godt nok kun til
4-6 personer, men så kan du selv gange op.

Her kommer hele opskriften..

Lammeryg og "salat med flødemarinade":

1 dobbelt lammeryg med fedtkant - midterstykket (ca. 1½ kg)
1 tsk groft havsalt
friskkværnet peber
--
Flødemarinade:
¼ liter piskefløde
6 store, pillede fed hvidløg
½ tsk groft havsalt
friskkværnet peber
1 dl friske, hakkede krusemynteblade
--
Salat:
400 g kogte, kolde små nye kartofler
200 g friske grønne asparges i mindre stykker
400 g Karoline's Feta i basilikum- og oreganolage
½ agurk i skiver (ca. 200 g)
100 g rensede, friske små spinatblade
--
Tilbehør: 360 g landbrød
--
Stegetid: ca. 50 min. ved 200°
--
Drikkevarer:
Rødvin -rioja eller chianti riserva

Rids lammeryggens fedtkant. Læg stegen på ovnens rist i bradepanden og
drys med salt og peber. Steg lammeryggen midt i ovnen. Tag stegen ud og
mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca.
70°. Lad lammeryggen hviler tildækket i ca. 20 min.

Flødemarinade: Kom imens fløde, hvidløg, salt og peber i en tykbundet
gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Lad blandingen køle
lidt af og blend den ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Vend
mynteblade i.

Salat: Vend marinade og kartofler sammen. Stil dem tildækket i
køleskabet i mindst ½ time - vend i kartoflerne af og til. Læg
aspargesstykkerne i en sigte, overhæld dem med kogende vand og derefter
med koldt vand. Tag kartoflerne op af marinaden og læg dem lagvis med
asparges, Feta, agurk og spinatblade i et stort, fladt fad.

Ved serveringen: Grill evt. stegen øverst i ovnen i ca. 2 min. Skær
kødet fra benene og skær det i skiver. Husk også mørbraden under stegen.
Server evt. resten af marinaden fra kartoflerne i en skål ved siden af
salaten.


--
Mvh.
Peter W. Bosse

At gifte sig med en mand, bare fordi han ser godt ud,
er som at købe en ost uden at have smagt den.
-Brigitte Bardot



Jakob Bruhns (09-02-2002)
Kommentar
Fra : Jakob Bruhns


Dato : 09-02-02 19:22



Ole & Christina (09-02-2002)
Kommentar
Fra : Ole & Christina


Dato : 09-02-02 21:52


"Jakob Bruhns" <bruhns@diku.dk> skrev i en meddelelse news:Pine.LNX.4.44L0.0202091915050.2390-100000@ask.diku.dk...
>
> On Fri, 8 Feb 2002, Emil wrote:
> > On Thu, 07 Feb 2002, Svend Andersen wrote:
> >
> > >Jeg er nok bare et "vanedyr" der betragter rodfrugterne som typisk
> > >vintertilbehør
> >
> > Vi er nok nogle stykker.
>
> Umiddelbart vil jeg nok erklære mig enig også. Jeg synes måske
> det er lige tungt nok på den årstid. Det samme vil jeg måske
> sige til forslaget om flødestuvet spinat, selvom det er lækkert.
>
> Jeg har tidligere serveret en kold/lun rustik kartoffel salat til
> lam med stor succes.
>
> Nye kartofler, cherry tomater, peberfrugter, bredbladet persille
> samt en olie-eddike dressing. (I andre sammenhænge har jeg også
> brugt smilende æg, men det er jeg ikke sikker på at jeg ville
> gøre her.) Den kan sagtens laves en dags tid i forvejen -- vent
> eventuelt med dressingen.

Nu er en vegetar måske ikke den bedste til at komme med forslag, men jeg kom bare lige til at tænke på min
egen yndlingskartoffelsalat, som måske kunne bruges.

Lige dele kogte kartofler og grønne bønner skæres i tilpas store stykker. Andet tilbehør udvalges efter smag og behag:
Cherrytomater, soltørrede tomater, feta, oliven, rucula, ristede solsikkekerner, forårsløg, røde løg...
Dressingen laves af en god olivenolie og citronsaft, dertil _rigelige_ mængder hvidløg, salt (gerne en urtesalt) og pebber efter
behov.
Salaten er bedst, når den har fået lov til at stå og trække i et døgns tid.

Og held og lykke med forberedelserne, det lyder sejt, at du vil stå for det hele selv!
Christina





Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste