/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
mislykket risengød!
Fra : Elin Poulsen


Dato : 20-01-02 13:27

Hej Gruppe!
For en stykke tid siden var der et indlæg med, hvordan man laver risengrød i mikroovn.
Det ville jeg så prøve i dag til middag, men ak og ve det kogte over,så der blev ingen risengrød idag.
Hvad har jeg gjordt galt?
Jeg kom mælk,vand og risengryn i en rummelig skål og puttede låg på og efter en par minutter tog jeg skålen ud og rørte rundt og ind igen og så gik det galt. Håber på nogle gode svar.
Elin.


 
 
Jette Mogensen (20-01-2002)
Kommentar
Fra : Jette Mogensen


Dato : 20-01-02 14:27

Hej Elin

For at sige hvor det gik galt, må du fortælle ved hvilken effekt du kogte
grøden og i hvor lang tid.

m.v.h. Jette

"Elin Poulsen" <evp@12mail.dk> skrev i en meddelelse
news:aLy28.1979$Eu2.319534@news010.worldonline.dk...
Hej Gruppe!
For en stykke tid siden var der et indlæg med, hvordan man laver risengrød i
mikroovn.
Det ville jeg så prøve i dag til middag, men ak og ve det kogte over,så der
blev ingen risengrød idag.
Hvad har jeg gjordt galt?
Jeg kom mælk,vand og risengryn i en rummelig skål og puttede låg på og efter
en par minutter tog jeg skålen ud og rørte rundt og ind igen og så gik det
galt. Håber på nogle gode svar.
Elin.




Elin Poulsen (20-01-2002)
Kommentar
Fra : Elin Poulsen


Dato : 20-01-02 17:26

Jeg brugte følgende opskrift
6dl. mælk
4dl. vand
2dl. ris
1/2 tsk salt
5min. ved 700w
5min ved 280w
4 min. ved 700w
30 min. ved 210w.
Jeg prøvede med fuld effekt i 5 min.Det er jo nok det der var forkert. Men når jeg studere de tider kan jeg jo godt se at de ikke rigtig kan passe.

Elin



Jette Mogensen <jette.mogensen@os.dk> skrev i en nyhedsmeddelelse:3c4ac598$0$249$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej Elin
>
> For at sige hvor det gik galt, må du fortælle ved hvilken effekt du kogte
> grøden og i hvor lang tid.
>
> m.v.h. Jette
>
> "Elin Poulsen" <evp@12mail.dk> skrev i en meddelelse
> news:aLy28.1979$Eu2.319534@news010.worldonline.dk...
> Hej Gruppe!
> For en stykke tid siden var der et indlæg med, hvordan man laver risengrød i
> mikroovn.
> Det ville jeg så prøve i dag til middag, men ak og ve det kogte over,så der
> blev ingen risengrød idag.
> Hvad har jeg gjordt galt?
> Jeg kom mælk,vand og risengryn i en rummelig skål og puttede låg på og efter
> en par minutter tog jeg skålen ud og rørte rundt og ind igen og så gik det
> galt. Håber på nogle gode svar.
> Elin.
>
>
>


Webwoman (20-01-2002)
Kommentar
Fra : Webwoman


Dato : 20-01-02 14:56

"Elin Poulsen" <evp@12mail.dk> skrev i en meddelelse
news:aLy28.1979$Eu2.319534@news010.worldonline.dk...

> For en stykke tid siden var der et indlæg med, hvordan man laver risengrød
i mikroovn.
> Det ville jeg så prøve i dag til middag, men ak og ve det kogte over,så
der blev ingen risengrød idag.

Efter min mening (og erfaring) er der INTET vundet ved at lave risengrød i
mikrobølgeovn. Tvært imod synes jeg det går ud over konsistensen. Risene
bliver ødelagt efter min mening.

Jeg bruger den energivenlige høkassemetode......

Putter grødrisene i en gryde og hælder vand ved, så der står cirka 1-2 cm
over med vand.
Kog under hyppig omrøring til vandet er absorberet.
Tilsæt mælk (tag opskriftens væskemængde og træk den anvendte mængde vand
fra)
Lad ris, vand, mælk koge op under omrøring.
Tilsæt en smule salt og rør rundt.
Sluk for gryden.
Sæt den straks i en avis i sengen og dæk med en dyne, der trykkes godt ned
om den avisindpakkede gryde.

Efter en times tid i "høkassen" er der risengrød.

Personligt tilsætter jeg altid mere ris, end opskrifterne angiver. Kan godt
lide, at man kan se og smage risene - at grøden er "klumpet" af risene og
altså ikke for udkogt. Men det er jo smag og behag. Og der kan altid
tilsættes mere mælk under omrøring og langsom opvarmning, hvis grøden er
blevet for tyk efter at have stået i sengevarmen.

Mvh. Lisbeth




Hanne Christensen (20-01-2002)
Kommentar
Fra : Hanne Christensen


Dato : 20-01-02 16:37


"Webwoman" <webwoman @ pc.dk> skrev i en meddelelse news:a2eico$pgk$1@sunsite.dk...
> Jeg bruger den energivenlige høkassemetode......
>
Det har jeg også tidligere gjort. Jeg stoppede, da jeg læste om en videnskabelig undersøgelse, der frarådede metoden. Høkassemetoden skulle kunne fremelske bakterier p.g.a. temperaturen.
Hanne


Webwoman (20-01-2002)
Kommentar
Fra : Webwoman


Dato : 20-01-02 22:58

"Hanne Christensen" <poulc@ofir.dk> skrev i en meddelelse
news:a2eoe4$d59$1@sunsite.dk...

> Det har jeg også tidligere gjort. Jeg stoppede, da jeg læste om en
videnskabelig undersøgelse,
> der frarådede metoden. Høkassemetoden skulle kunne fremelske bakterier
p.g.a. temperaturen.

Jeg lader det ikke stå i flere timer, så det med bakterievæksten er vist
begrænset.
Og jeg tror iøvrigt ikke der er så forfærdelig mange bakterier efter at
risen er kogt i vandet og mælken tillige er bragt til kogepunktet.

Jeg løber i hvert fald RIS-ikoen *G*

Mvh. Lisbeth



Finn (20-01-2002)
Kommentar
Fra : Finn


Dato : 20-01-02 18:30


"Elin Poulsen" <evp@12mail.dk> skrev i en meddelelse
news:aLy28.1979$Eu2.319534@news010.worldonline.dk...
Hej Gruppe!
For en stykke tid siden var der et indlæg med, hvordan man laver risengrød i
mikroovn.
Det ville jeg så prøve i dag til middag, men ak og ve det kogte over,så der
blev ingen risengrød idag.
Hvad har jeg gjordt galt?
Jeg kom mælk,vand og risengryn i en rummelig skål og puttede låg på og efter
en par minutter tog jeg skålen ud og rørte rundt og ind igen og så gik det
galt. Håber på nogle gode svar.
Elin.

Hej Elin

Hvis du har brugt denne opskrift:

6 dl. mælk
4 dl. vand
2 dl. ris
1/2 tsk. salt

5 min ved 700 w.
5 min ved 280 w.
4 min ved 700 w.
30 min ved 210 w.

Røres undervejs.

Så kan den kun mislykkes hvis man glemmer at sænke effekten (har selv
prøvet, Træls)

Mvh. Finn



Bettina Madsen (20-01-2002)
Kommentar
Fra : Bettina Madsen


Dato : 20-01-02 19:17

En god ide når man laver risengrød på komfuret, er at koge mælken
op i en anden gryden først. Når mælken er meget varm/koger
hældes den over i gryden med ris+kogende vand.
Så kan man bare straks skrue helt ned for varmen på pladen
og grøden brænder ikke på.

Bare et lille tips

Bettina



Casper (21-01-2002)
Kommentar
Fra : Casper


Dato : 21-01-02 00:17

Risengrød
Skal det virkelig være en stor videnskab at lave risengrød? Varm
sødmælken i en tykbundet gryde, når den koger tilsættes risen, der
skrues ned på laveste blus, man våger lidt over det, så det ikke koger
over de første fem minutter. Det koger med låg ca. 50 minutter. De
første 25 minutter passer det sig selv, de sidste 25 minutter rører
man i det ca. hver femte minut. Til sidst tilsættes salt. Jeg har
ALDRIG oplevet, at det er brændt den mindste smule på.
Mvh
Casper

"Bettina Madsen" <bettina@cyberdude.dk> wrote in message news:<3c4b09a1$0$95347$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk>...
> En god ide når man laver risengrød på komfuret, er at koge mælken
> op i en anden gryden først. Når mælken er meget varm/koger
> hældes den over i gryden med ris+kogende vand.
> Så kan man bare straks skrue helt ned for varmen på pladen
> og grøden brænder ikke på.
>
> Bare et lille tips
>
> Bettina

Webwoman (20-01-2002)
Kommentar
Fra : Webwoman


Dato : 20-01-02 22:59

"Finn" <cartman@hansen.dk> skrev i en meddelelse
news:3c4afeac$0$237$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...

> 5 min ved 700 w.
> 5 min ved 280 w.
> 4 min ved 700 w.
> 30 min ved 210 w.

44 minutter ialt

Jeg kan lave det på samme tid på kogepladen på lavt blus.

Mvh. Lisbeth



Finn (21-01-2002)
Kommentar
Fra : Finn


Dato : 21-01-02 05:17


"Webwoman" <webwoman @ pc.dk> skrev i en meddelelse
news:a2fepk$qlf$2@sunsite.dk...
> "Finn" <cartman@hansen.dk> skrev i en meddelelse
> news:3c4afeac$0$237$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
>
> > 5 min ved 700 w.
> > 5 min ved 280 w.
> > 4 min ved 700 w.
> > 30 min ved 210 w.
>
> 44 minutter ialt
>
> Jeg kan lave det på samme tid på kogepladen på lavt blus.
>
> Mvh. Lisbeth

Man kan heller ikke få opløst risene hurtigere i mikroovnen, men
man er fri for at det brænder på, hvis man ikke lige får rørt på det
rigtige tidspunkt.

Finn



Elin Poulsen (21-01-2002)
Kommentar
Fra : Elin Poulsen


Dato : 21-01-02 18:41


Finn <cartman@hansen.dk> skrev i en nyhedsmeddelelse:3c4afeac$0$237$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
>
> "Elin Poulsen" <evp@12mail.dk> skrev i en meddelelse
> news:aLy28.1979$Eu2.319534@news010.worldonline.dk...
> Hej Gruppe!
> For en stykke tid siden var der et indlæg med, hvordan man laver risengrød i
> mikroovn.
> Det ville jeg så prøve i dag til middag, men ak og ve det kogte over,så der
> blev ingen risengrød idag.
> Hvad har jeg gjordt galt?
> Jeg kom mælk,vand og risengryn i en rummelig skål og puttede låg på og efter
> en par minutter tog jeg skålen ud og rørte rundt og ind igen og så gik det
> galt. Håber på nogle gode svar.
> Elin.
>
> Hej Elin
>
> Hvis du har brugt denne opskrift:
>
> 6 dl. mælk
> 4 dl. vand
> 2 dl. ris
> 1/2 tsk. salt
>
> 5 min ved 700 w.
> 5 min ved 280 w.
> 4 min ved 700 w.
> 30 min ved 210 w.
>
> Røres undervejs.
>
> Så kan den kun mislykkes hvis man glemmer at sænke effekten (har selv
> prøvet, Træls)
Det var nemlig sådan jeg gjorde.
Elin
>
> Mvh. Finn
>
>


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste