/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvidkål - fryseegnet ?
Fra : Helga


Dato : 16-01-02 18:03

Jeg kan godt lide hvidkål i visse retter, men jeg er bestemt ikke SÅ fjollet
med det, at jeg kan nå at få spist et helt hoved inden det bliver for
kedeligt.
Kan man godt skære det i strimler og fryse ned, så man kan tage mindre
portioner op til de retter man nu kan bruge det i ?

Helga



 
 
Jens (17-01-2002)
Kommentar
Fra : Jens


Dato : 17-01-02 09:36

"Helga" <heldigehelga@hotmail.com> wrote in
news:lni18.787$Eu2.60383@news010.worldonline.dk:

<snip>
> Kan man godt skære det i strimler og fryse ned, så man kan tage mindre
> portioner op til de retter man nu kan bruge det i ?
>
> Helga
>
Jeg plejer at koge, hakke og fryse det. Så kan man altid tage en pakke op
og lave gl.dags hvidkål. (UHMMM)

/Jens

Emil (17-01-2002)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 17-01-02 23:06

On Wed, 16 Jan 2002 18:03:17 +0100, Helga wrote:

>Jeg kan godt lide hvidkål i visse retter, men jeg er bestemt ikke SÅ fjollet
>med det, at jeg kan nå at få spist et helt hoved inden det bliver for
>kedeligt.

Prøv at lave sauerkraut (surkål). Det er fint tilbehør til mange
retter.
Eller snit det fint og bland med appelsinstykker (eller anden
syrlig frugt) evt. også nødder til en rå salat.

>Kan man godt skære det i strimler og fryse ned, så man kan tage mindre
>portioner op til de retter man nu kan bruge det i ?

Normalt skæres det i kvarter, blanceres i 5 min i letsaltet vand
og nedfryses.
Hvis du snitter det fint skal det kun blanceres i et par min.
Tiden regnes fra vandet igen kommer i kog, og blanceringen
afsluttes med afkøling i koldt vand.


Jeg vil nok foretrække at lave retten næsten helt færdig før
nedfrysningen (kålrouletter, forårsruller, brunkål, o.s.v.) hvis
den da er fryseegnet.


m.v.h. Emil


Hans Paulin (18-01-2002)
Kommentar
Fra : Hans Paulin


Dato : 18-01-02 00:09


"Helga" <heldigehelga@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:lni18.787$Eu2.60383@news010.worldonline.dk...
> Jeg kan godt lide hvidkål i visse retter, men jeg er bestemt ikke SÅ
fjollet
> med det, at jeg kan nå at få spist et helt hoved inden det bliver for
> kedeligt.
> Kan man godt skære det i strimler og fryse ned, så man kan tage mindre
> portioner op til de retter man nu kan bruge det i ?

Sagtens...det har jeg gjort tit!

Med venlig hilsen
Hans



Helga (19-01-2002)
Kommentar
Fra : Helga


Dato : 19-01-02 18:37

> > Kan man godt skære det i strimler og fryse ned, så man kan tage mindre
> > portioner op til de retter man nu kan bruge det i ?
>
> Sagtens...det har jeg gjort tit!
>
> Med venlig hilsen
> Hans
>
Tak for svaret, det var det jeg søgte at vide.

Helga



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste