/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Fryse røget laks?
Fra : LINDSTRØM


Dato : 06-01-02 18:28

Familien har efterhånden et ret højt forbrug af røget laks og ørred. Af og
til er de på tilbud. Jeg har i den forbindelse overvejet at købe adskillige
kilo. Men går det? Jeg tænker ikke på om fisken er usund når den optøes, for
det er givetvis ikke tilfældet. Jeg tænker på om laksen mister sin fine
konsistens, der gør at den kan skæres ud i nydelige stykker, som er pæne på
brøddet? Går det ud over smagen?
Jeg vil i samme åndedrag spørge, hvorfor man ikke må fryse de fisk man
bruger til sushi. Har det også noget med konsistensen at gøre eller spiller
andre ting så som smag ind.

mange hilsner

Lindstrøm



 
 
Klaus Alexander Seis~ (06-01-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 06-01-02 18:58

Lindstrøm skrev:

> Jeg vil i samme åndedrag spørge, hvorfor man ikke må fryse de
> fisk man bruger til sushi.

Så vidt jeg er orienteret _skal_ restauranter fryse de fisk de
bruger til sushi. Mon ikke vi kan gøre det samme derhjemme?


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Mick FTW (06-01-2002)
Kommentar
Fra : Mick FTW


Dato : 06-01-02 19:49

Frysning af laks har jeg dårlige efaringer med, fisken er for fed og
konsistenesen bliver "smuldret" af frysningen.
Røgede og salte ting har generelt en tendens til at blive mere røgede og
salte af frysning.
Fisk til sushi fryser man da kortvarigt først ?



Claus Lerbech Jensen (07-01-2002)
Kommentar
Fra : Claus Lerbech Jensen


Dato : 07-01-02 11:22


"Mick FTW" <Ftw@worldonline.dk> wrote in message
news:3c38ad63$0$272$d40e179e@nntp02.dk.telia.net...
> Frysning af laks har jeg dårlige efaringer med, fisken er for fed og
> konsistenesen bliver "smuldret" af frysningen.
> Røgede og salte ting har generelt en tendens til at blive mere røgede og
> salte af frysning.
> Fisk til sushi fryser man da kortvarigt først ?
>
> Sikke noget sludder at man ikke kan fryse laks! selvfølgelig kan man det.
Det der nok er folks fejl er at en laks skal ikke skæres som andre røgede
eller gravede fisk.
En røget laks skal deles ud i mindre stykker på TVÆRS og er nem at skære ud
efter frysning... evt hvis man syntes det er svært kan man skære den ud mens
den er frossen, men det er ret hårdt for kniven... det er igen også en
vigtig faktor... kniven skal være kniv skarp og tynd... ellers kan den
"smuldre" Efter brugen af lakse kniven er det meget vigtigt at man renser
den hurtigt.... så holder den sit skær bedre.




rcn (06-01-2002)
Kommentar
Fra : rcn


Dato : 06-01-02 21:15

Du kan godt fryse røget laks, men det går ud over konsistencen. Kødet
bliver mere løst og en anelse vandet. Smagen forbliver dog næsten den
samme, men prøv dig frem med en enkelt pakke og bedøm selv, om I synes
forandringen er for stor.
Husk at laks er en fed fisk og at den derfor ikke kan holde sig så længe
selv på frost.

Ang. sushi skal fisken fryses for at dræbe evt. parasitter. Så længe jeg
ikke sælger min mad foretrækker jeg dog den friske fisk.

Bon appetit

Rikke

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Ole & Christina (06-01-2002)
Kommentar
Fra : Ole & Christina


Dato : 06-01-02 23:21


"LINDSTRØM" <DSL47510@VIP.CYBERCITY.DK> skrev i en meddelelse news:a1a0v1$3j5$1@news.cybercity.dk...
> Familien har efterhånden et ret højt forbrug af røget laks og ørred. Af og
> til er de på tilbud. Jeg har i den forbindelse overvejet at købe adskillige
> kilo. Men går det? Jeg tænker ikke på om fisken er usund når den optøes, for
> det er givetvis ikke tilfældet. Jeg tænker på om laksen mister sin fine
> konsistens, der gør at den kan skæres ud i nydelige stykker, som er pæne på
> brøddet? Går det ud over smagen?
> Jeg vil i samme åndedrag spørge, hvorfor man ikke må fryse de fisk man
> bruger til sushi. Har det også noget med konsistensen at gøre eller spiller
> andre ting så som smag ind.
>
> mange hilsner
>
> Lindstrøm

Hej Lindstrøm, vi køber ind imellem et større stykke laks, skærer det i skiver, og flyder det herefter ned. Det går gnske godt,
selvom det er rigtigt at kødet bliver lidt løsere efter frysningen.
Hvis du skærer laksen inden frysning, er det en god idè at lægge lidt pergamentpapir mellem lagene, så kan man nemt tø den mængde op
man skal bruge!

Mvh Ole & Christina



Ole & Christina (06-01-2002)
Kommentar
Fra : Ole & Christina


Dato : 06-01-02 23:24

Hmmm, jeg skal vist ind og sove, ignorer venligst diverse stavefejl og læs indenad

Ole S.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste