/
Forside
/
Interesser
/
Fritid
/
Madlavning
/
Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn
*
Kodeord
*
Husk mig
Brugerservice
Kom godt i gang
Bliv medlem
Seneste indlæg
Find en bruger
Stil et spørgsmål
Skriv et tip
Fortæl en ven
Pointsystemet
Kontakt Kandu.dk
Emnevisning
Kategorier
Alfabetisk
Karriere
Interesser
Teknologi
Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#
Navn
Point
1
Nordsted1
13396
2
frieda
10657
3
smuller54
10429
4
vagnr
9687
5
pifo
9117
6
piaskov
8417
7
ans
7901
8
mcloud
7316
9
HelleBirg..
6846
10
dova
6027
Chokolademouse alá Klaus Meyer
Fra :
Ravn
Dato :
27-12-01 12:53
Hejsa
Jeg lavede engang en mouse udfra en opskrift fra et Alt for Damerene blad,
som Klaus Meyer stod for- den var med hans evindelige Val-Rhona og en smule
Cointreau og var ganske fantastisk.
Er der nogen af jer der tilfældigvis har den liggende- jeg har nemlig ikke
kunnet finde den nogen steder ?
Mvh
Thomas Kizach
Chokolade freak
Flemming (
27-12-2001
)
Kommentar
Fra :
Flemming
Dato :
27-12-01 17:39
Efter en søgning på Chokolademousse med cointreau på goggle fandt jeg denne
håber du kan bruge den.
Med venlig hilsen Gitte Jahns
175 g mørk chokolade
1 dl friskpresset appelsinsaft
4 æg
15 g smør
1 spsk cointreau
3 spsk sukker
tilbehør:
vanilleis
appelsinsauce
ristede mandelflager
Chokoladen skæres i mindre stykker og smeltes sammen med appelsinsaft i en
gryde. Koges igennem til den begynder at blive tykkere i konsistens.
Gryden tages af varmen og æggeblommerne piskes i i en ad gangen. Smør og
cointreau piskes i. Stilles til afkøling til den er lunken.
Æggehviderne piskes lige netop stive, sukker tilsættes under piskning
indtil konsistensen er marengslignende. Æggehviderne vendes i den let
afkølede chokolademasse og hældes op i en skål. Stilles i køleskabet i 6
timer.
Ved anretningen hældes først lidt appelsinsauce på en tallerken, herpå
anrettes chokolademousse med vanilleis og drysses med mandelflager_
Lene (
30-12-2001
)
Kommentar
Fra :
Lene
Dato :
30-12-01 23:54
Jeg har et tillæg fra Alt for Damerne nummer 37/97 liggende og fandt denne
opskrift:
6 personer
200 g mørk chkolade Valrhona Manjari 64%
9 æggeblommer
75 g sukker
½ l pisekfløde
3 cl Eau de Vie Kirsch eller Framboise
Hak chokoladen fint og kom den i en metalskål. Smelt chokoladen i vandbad. Pisk
æggeblommerne hvide med sukkeret. Hæld den smeltede varme chokolade i de
piskede
æggeblommer og pisk. Tilsæt eau de vie. Pisk fløen til skum og vend en
tredjedel over
i chokolademassen. Derefter vendes denne blanding over i skålen med resten af
flødeskummet. Hæld moussen i portionsskåle og stil dem koldt i mindst tre timer
inden
servering.
Ravn skriver:
> Hejsa
>
> Jeg lavede engang en mouse udfra en opskrift fra et Alt for Damerene blad,
> som Klaus Meyer stod for- den var med hans evindelige Val-Rhona og en smule
> Cointreau og var ganske fantastisk.
>
> Er der nogen af jer der tilfældigvis har den liggende- jeg har nemlig ikke
> kunnet finde den nogen steder ?
>
> Mvh
> Thomas Kizach
> Chokolade freak
Søg
Alle emner
Interesser
Fritid
Madlavning
Indstillinger
Spørgsmål
Tips
Usenet
Reklame
Statistik
Spørgsmål :
177560
Tips :
31968
Nyheder :
719565
Indlæg :
6408946
Brugere :
218888
Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste
Copyright © 2000-2024 kandu.dk. Alle rettigheder forbeholdes.