/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Plastic-dims i øllen?
Fra : Jesper


Dato : 27-12-01 01:18

Min far fortalte her i julen om en god øl han havde fået, hvor han pludselig
opdagede at der lå en plasticprop og skvulpede rundt i bunden. Han ville ned
og klage - men så kom jeg pludselig til at tænke på en øl som jeg
måske/måske ikke har fået hvor der faktisk _skulle_ være sådan en dims i.
Måske er det bare et eller andet mærkeligt deja-vu, så jeg vil lige høre om
det kan passe at der er være sådan noget i en udenlandsk porter-lignende øl?
Og hvis ja - hvad hedder den?

Mvh.
Jesper



 
 
Johnny Jensen (27-12-2001)
Kommentar
Fra : Johnny Jensen


Dato : 27-12-01 01:43

Hejsa Jesper,

> Måske er det bare et eller andet mærkeligt deja-vu, så jeg vil lige høre
om
> det kan passe at der er være sådan noget i en udenlandsk porter-lignende
øl?

Det kunne være en Boddingtons.. Lækker lækker øl, og så vidt jeg husker fra
Manchester. Der er gange rigtigt en plastikdims i, indeholdende kulsyre (og
måske smag??).. Den aktiveres når du åbner dåsen, og det betyder at dåsen
skal åbnes rigtigt (Ja, jeg har prøvet gøre det forkert)..

Hygge
JJ




Niels Elgaard Larsen (27-12-2001)
Kommentar
Fra : Niels Elgaard Larsen


Dato : 27-12-01 04:46

>>>>> "Jesper" == Jesper <no@mail.dk> writes:

Jesper> Min far fortalte her i julen om en god øl han havde fået, hvor han pludselig
Jesper> opdagede at der lå en plasticprop og skvulpede rundt i bunden. Han ville ned
Jesper> og klage - men så kom jeg pludselig til at tænke på en øl som jeg
Jesper> måske/måske ikke har fået hvor der faktisk _skulle_ være sådan en dims i.
Jesper> Måske er det bare et eller andet mærkeligt deja-vu, så jeg vil lige høre om
Jesper> det kan passe at der er være sådan noget i en udenlandsk porter-lignende øl?
Jesper> Og hvis ja - hvad hedder den?

Murphys Stout?


--
Niels Elgaard Larsen
Department of Computer Science, University of Copenhagen, Denmark
E-mail: elgaard@diku.dk <URL:http://www.diku.dk/users/elgaard/>

thomas (27-12-2001)
Kommentar
Fra : thomas


Dato : 27-12-01 09:40

Hej, det er síkkert i Guiness eller en and Irsk stout øl, det er for at de
skummer på den rigtige måde når de kommer ud af dåsen, for at denne type øl
smager godt, skal der ektiveres en smule kulsyre, det er det som denne
"dims" gør. Det er også denne der gør det muligt at man kan få disse øl på
dåse, det var ikke muligt førhen, men et klogt hoved opfandt denne gismo så
derfor

"Niels Elgaard Larsen" <elgaard@diku.dk> wrote in message
news:7u666t2un7.fsf@tyr.diku.dk...
> >>>>> "Jesper" == Jesper <no@mail.dk> writes:
>
> Jesper> Min far fortalte her i julen om en god øl han havde fået, hvor han
pludselig
> Jesper> opdagede at der lå en plasticprop og skvulpede rundt i bunden. Han
ville ned
> Jesper> og klage - men så kom jeg pludselig til at tænke på en øl som jeg
> Jesper> måske/måske ikke har fået hvor der faktisk _skulle_ være sådan en
dims i.
> Jesper> Måske er det bare et eller andet mærkeligt deja-vu, så jeg vil
lige høre om
> Jesper> det kan passe at der er være sådan noget i en udenlandsk
porter-lignende øl?
> Jesper> Og hvis ja - hvad hedder den?
>
> Murphys Stout?
>
>
> --
> Niels Elgaard Larsen
> Department of Computer Science, University of Copenhagen, Denmark
> E-mail: elgaard@diku.dk <URL:http://www.diku.dk/users/elgaard/>



Remmen (27-12-2001)
Kommentar
Fra : Remmen


Dato : 27-12-01 18:18


"thomas" <thomas.andersen@electrolux.dk> skrev i en meddelelse
news:3c2adddd$0$89088$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej, det er síkkert i Guiness eller en and Irsk stout øl, det er for at de
> skummer på den rigtige måde når de kommer ud af dåsen, for at denne type
øl
> smager godt, skal der ektiveres en smule kulsyre, det er det som denne
> "dims" gør. Det er også denne der gør det muligt at man kan få disse øl på
> dåse, det var ikke muligt førhen, men et klogt hoved opfandt denne gismo

> derfor

Det er nitrogen hvis jeg husker rigtigt fra det foredrag jeg fik på Tuborg i
strejketiderne for ganske få år siden. Det skal give det bløde og lækre
skum.

Lars



Jakob Møbjerg Nielse~ (29-12-2001)
Kommentar
Fra : Jakob Møbjerg Nielse~


Dato : 29-12-01 14:34

> Det er nitrogen hvis jeg husker rigtigt

Det kan jeg bekræfte

I hvert fald i Guinness

Når øllet er helt på dåsen, bliver det blandet med nitrogen og kulsyre.
Efterhånden som trykket stiger i dåsen, bliver lidt af øllet presset ind
i kapslen gennem et nåleøje. Når dåsen så åbnes bliver øllet inde i
kapslen frigjort så voldsomt at det får resten af øllet til at skumme.
Skummet virker så blødt fordi nitrogen giver meget mindre luftbobler end
kulsyre. Det skulle ikke undre mig om det også giver lidt til smagen.

--
Jakob Møbjerg Nielsen
jakob@dataloger.dk
"Hey! He reminds me of someone who looks just like him. - Me"





Jan Boegh (29-12-2001)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 29-12-01 15:15

"Jakob Møbjerg Nielsen" <jakob@dataloger.dk> wrote in message
news:a0kgnj$k5b$1@sunsite.dk...

> Skummet virker så blødt fordi nitrogen giver meget mindre luftbobler end
> kulsyre. Det skulle ikke undre mig om det også giver lidt til smagen.

Det ville undre mig ret meget eftersom nitrogen hverken lugter eller
smager (og i øvrigt udgør ca. 4/5 af den luft vi går rundt og indånder).

mvh
Jan


Jakob Møbjerg Nielse~ (29-12-2001)
Kommentar
Fra : Jakob Møbjerg Nielse~


Dato : 29-12-01 15:54

> Det ville undre mig ret meget eftersom nitrogen hverken lugter eller
> smager (og i øvrigt udgør ca. 4/5 af den luft vi går rundt og
indånder).

Det kan da være at det smager utroligt stærkt, men at vi bare har vænnet
od så meget til lugten og smagen at vi kan ignorere det

Men jeg har stadig svært ved at tro at nitrogenen udelukkende bliver
tilsat pga. skummets konsistens. På den anden side... budding uden
stivelse?

--
Jakob Møbjerg Nielsen
jakob@dataloger.dk
"Hey! He reminds me of someone who looks just like him. - Me"



Linda (15-01-2002)
Kommentar
Fra : Linda


Dato : 15-01-02 23:44

Det lyder meget teknisk - men jeg ved, at den hedder "a widget"

Mvh

Linda
"Jesper" <no@mail.dk> skrev i en meddelelse news:a0dp7u$sm6$1@sunsite.dk...
> Min far fortalte her i julen om en god øl han havde fået, hvor han
pludselig
> opdagede at der lå en plasticprop og skvulpede rundt i bunden. Han ville
ned
> og klage - men så kom jeg pludselig til at tænke på en øl som jeg
> måske/måske ikke har fået hvor der faktisk _skulle_ være sådan en dims i.
> Måske er det bare et eller andet mærkeligt deja-vu, så jeg vil lige høre
om
> det kan passe at der er være sådan noget i en udenlandsk porter-lignende
øl?
> Og hvis ja - hvad hedder den?
>
> Mvh.
> Jesper
>
>



Klaus Alexander Seis~ (16-01-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 16-01-02 07:00

Linda skrev:

> Det lyder meget teknisk - men jeg ved, at den hedder "a widget"

"Widget" betyder nærmest "dims", og ordet kan bruges om hvadsomhelst.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Bent Böhlers (16-01-2002)
Kommentar
Fra : Bent Böhlers


Dato : 16-01-02 20:44

Oftest indeholder den CO2 under tryk. På grund af trykket i ølflasken/dåsen
er trykforskellen mellem yder og inderside i dimsen ikke nok til at den
brister.
Når Flasken/dåsen åbnes falder trykket på ydersiden af dimsen,
trykforskellen bliver så større, og dimsen rævner, og CO2én slipper ud. Det
giver skum lidt ála fadøl.
Det findes i de fleste Engelske dåser med øl af typen welvet, og også i Irsk
øl, fx. Guinness Draught.

mvh Bent Böhlers


"Klaus Alexander Seistrup" <spamtrap@magnetic-ink.dk> wrote in message
news:slrn+961d2cac-b8ec-4783-b847-1c66736c1c2f@hq.szn.dk...
> Linda skrev:
>
> > Det lyder meget teknisk - men jeg ved, at den hedder "a widget"
>
> "Widget" betyder nærmest "dims", og ordet kan bruges om hvadsomhelst.
>
>
> // Klaus
>
> --
> ><> vandag, môre, altyd saam



Ivan Vejsgård Nielse~ (17-01-2002)
Kommentar
Fra : Ivan Vejsgård Nielse~


Dato : 17-01-02 00:48

Lige en enkelt korrektion


Kapslen indeholder oftest nitrogen, og ikke CO2. Nitrogen er så vidt jeg
ved sværere at have med at gøre i forbindelse med flaskeøl. Med Nitrogen
forsøger bryggerierne at ramme den specielle oplevelse der er ved en
klassisk engelsk porter/stout på fad.

Højt skum
ivan

Bent Böhlers wrote:

> Oftest indeholder den CO2 under tryk. På grund af trykket i ølflasken/dåsen
> er trykforskellen mellem yder og inderside i dimsen ikke nok til at den
> brister.
> Når Flasken/dåsen åbnes falder trykket på ydersiden af dimsen,
> trykforskellen bliver så større, og dimsen rævner, og CO2én slipper ud. Det
> giver skum lidt ála fadøl.
> Det findes i de fleste Engelske dåser med øl af typen welvet, og også i Irsk
> øl, fx. Guinness Draught.
>
> mvh Bent Böhlers
>
>
> "Klaus Alexander Seistrup" <spamtrap@magnetic-ink.dk> wrote in message
> news:slrn+961d2cac-b8ec-4783-b847-1c66736c1c2f@hq.szn.dk...
>
>>Linda skrev:
>>
>>
>>>Det lyder meget teknisk - men jeg ved, at den hedder "a widget"
>>>
>>"Widget" betyder nærmest "dims", og ordet kan bruges om hvadsomhelst.
>>
>>
>> // Klaus
>>
>>--
>> ><> vandag, môre, altyd saam
>>
>
>


Bent Böhlers (18-01-2002)
Kommentar
Fra : Bent Böhlers


Dato : 18-01-02 21:29

Hej Ivan!

Det er muligt du har ret. Jeg har kun fået det fortalt af en bekendt i
Maldon, da jeg besøgte ham. Kemisk set er det mere sansynligt med nitrogen.
Det vigtige for mig er at en eller anden luftart frigives, og laver et
fantastisk skum på welvet og stout typerne.

Skaal
Bent

"Ivan Vejsgård Nielsen" <ivan@aub.dk> wrote in message
news:3C461146.4080701@aub.dk...
> Lige en enkelt korrektion
>
>
> Kapslen indeholder oftest nitrogen, og ikke CO2. Nitrogen er så vidt jeg
> ved sværere at have med at gøre i forbindelse med flaskeøl. Med Nitrogen
> forsøger bryggerierne at ramme den specielle oplevelse der er ved en
> klassisk engelsk porter/stout på fad.
>
> Højt skum
> ivan
>
> Bent Böhlers wrote:
>
> > Oftest indeholder den CO2 under tryk. På grund af trykket i
ølflasken/dåsen
> > er trykforskellen mellem yder og inderside i dimsen ikke nok til at den
> > brister.
> > Når Flasken/dåsen åbnes falder trykket på ydersiden af dimsen,
> > trykforskellen bliver så større, og dimsen rævner, og CO2én slipper ud.
Det
> > giver skum lidt ála fadøl.
> > Det findes i de fleste Engelske dåser med øl af typen welvet, og også i
Irsk
> > øl, fx. Guinness Draught.
> >
> > mvh Bent Böhlers
> >
> >
> > "Klaus Alexander Seistrup" <spamtrap@magnetic-ink.dk> wrote in message
> > news:slrn+961d2cac-b8ec-4783-b847-1c66736c1c2f@hq.szn.dk...
> >
> >>Linda skrev:
> >>
> >>
> >>>Det lyder meget teknisk - men jeg ved, at den hedder "a widget"
> >>>
> >>"Widget" betyder nærmest "dims", og ordet kan bruges om hvadsomhelst.
> >>
> >>
> >> // Klaus
> >>
> >>--
> >> ><> vandag, môre, altyd saam
> >>
> >
> >
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste