/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Overflødighedshorn
Fra : Obser


Dato : 25-12-01 16:47

Hvor finder man en opskrift og "How To Do It" på overflødighedshorn ?
Selve opskriften kan jeg nok selv klare. Formoder det er alm kransekage, men
mål på stængerne, så de kommer til at passe i mindre og mindre ringe...




 
 
søren brix (25-12-2001)
Kommentar
Fra : søren brix


Dato : 25-12-01 16:12

Hej Obsev

prøv ved din lokale bager han kan sikkert hjælpe dig

ellers kan du prøve at kontakte odense marcipan fabrik, eller bogø/marcia
marcipan

men er det ikke et lidt våvet projekt du lige er ved at begive dig ud i det
er faktisk ret svært at lave et overflødighedshorn
her tænker jeg på at hvis du ikke får den rette krumning på ringene så
bliver det skævt af h........ til

der er jo er grund til at man står i lære som bager/konditor

men held og lykke hvis du begiver dig ud i det..........




m.v.h

Søren Brix Nielsen






Obser (25-12-2001)
Kommentar
Fra : Obser


Dato : 25-12-01 17:42

Jeg er ret sikker på, at min bager vil fortælle mig, at jeg kan
købe det af ham )
Men jeg har nu mod på at lave det selv....



Kim Juul (25-12-2001)
Kommentar
Fra : Kim Juul


Dato : 25-12-01 16:49


"Obser" <Vil_ikke@Mailes.dk> skrev i en meddelelse
news:uj0W7.52$Yy6.1204@news.get2net.dk...
> Hvor finder man en opskrift og "How To Do It" på overflødighedshorn ?
> Selve opskriften kan jeg nok selv klare. Formoder det er alm kransekage,
men
> mål på stængerne, så de kommer til at passe i mindre og mindre ringe...
>


Jeg har lavet en side, hvor der er beskrevet fremgangsmåden til at lave en
overflødighedshorn.

Kig ind på www.bager-kim.dk under Artikler - Overflødighedshorn

Der er også en side til chokoladesnirkler.

Hilsen
--
Kim Juul
----------------
bager-kim@mail.dk
Besøg min side om bager og konditorfaget
www.bager-kim.dk




Obser (25-12-2001)
Kommentar
Fra : Obser


Dato : 25-12-01 18:34

Takker...Men din link med "Se hvordan man laver..." virker vist ike ?
"Kim Juul" <kim-juul@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:3c289f8c$0$5459$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> "Obser" <Vil_ikke@Mailes.dk> skrev i en meddelelse
> news:uj0W7.52$Yy6.1204@news.get2net.dk...
> > Hvor finder man en opskrift og "How To Do It" på overflødighedshorn ?
> > Selve opskriften kan jeg nok selv klare. Formoder det er alm kransekage,
> men
> > mål på stængerne, så de kommer til at passe i mindre og mindre ringe...
> >
>
>
> Jeg har lavet en side, hvor der er beskrevet fremgangsmåden til at lave en
> overflødighedshorn.
>
> Kig ind på www.bager-kim.dk under Artikler - Overflødighedshorn
>
> Der er også en side til chokoladesnirkler.
>
> Hilsen
> --
> Kim Juul
> ----------------
> bager-kim@mail.dk
> Besøg min side om bager og konditorfaget
> www.bager-kim.dk
>
>
>



Flemming (25-12-2001)
Kommentar
Fra : Flemming


Dato : 25-12-01 18:32


"Obser" <Vil_ikke@Mailes.dk> wrote in message
news:vU1W7.59$Yy6.1229@news.get2net.dk...
> Takker...Men din link med "Se hvordan man laver..." virker vist ike ?
> "Kim Juul" <kim-juul@mail.dk> skrev i en meddelelse
> news:3c289f8c$0$5459$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...

jo den virker udemærket fin side i øvrigt
m.v.h. Gitte



Mark Beaumont (25-12-2001)
Kommentar
Fra : Mark Beaumont


Dato : 25-12-01 22:12


"Obser" <Vil_ikke@Mailes.dk> skrev
> Takker...Men din link med "Se hvordan man laver..." virker vist ike ?

Prøv med dette link
http://www.bager-kim.dk/historie/artikler/overflodighedshorn.htm

Måske kunne jeg også få dig til at kigge på
http://usenet.dk/netikette/citatteknik.html

Vh Mark




Peter W. Bosse (26-12-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 26-12-01 10:55

"Kim Juul" <kim-juul@mail.dk> skrev följande i meddelandet..
>
> Jeg har lavet en side, hvor der er beskrevet fremgangsmåden til at
> lave en overflødighedshorn.
>
> Kig ind på www.bager-kim.dk under Artikler - Overflødighedshorn

Jeg mener jeg postede samme artikel "overflødighedshorn" her i gruppen
sidste år, omkring samme tidspunkt.

Ja han er meget dygtig ham MesterConditoren Gert Sørensen
(se artiklen).

Jeg har selv haft lejlighed til at træffe ham, dengang jeg var på
d'Angleterre.
Han fik tit og ofte andre til at lave arbejdet. Fx måtte daværende
chefconditor Øjvind Tholstrup lave modeller af Københavs Rådhus,
Christiansborg og Eifeltårnet for ham, - men G.S. han fik æren.

I øvrigt mener jeg at Gert Sørensen stadig den dag i dag, driver
"Den gamle Gæstgivergård" i Christianfeld (Brødremenighedens Hotel),
hhv. conditori, restauration og udstilling.
www.gert-s.dk
www.spiseguiden.dk/dokument/opskrift/gert-s/gerts.asp?id=new

Nu vi er i gang med G.S...
(uddrag)

Gert Sørensen curriculum vitae:

Uddannet som konditor i 1955 med sølvmedalje.
Uddannet som pätissier på hotel d'Angleterre i København.
Videreuddannet på fagskoler verden over.
Fungerede i en årrække som chef pätissier på hoteller i ind- og udland.
Lærer ved Hotel- og Restaurantskolen i København i 25 år med desserter
som speciale.
Flere gange gæstekok og -konditor ved tv-udsendelser.
Gentagene gange vundet medaljer for fin konditorkunst i nationale og
internationale konkurrencer i gastronomi og konditori.
Indtil 1988 erhvervet sig 14 guldmedaljer for fin konditorkunst.
Fra 1982 - 1996 inderhaver af Restaurant Konditoriet i Tivoli.
Fra 1996 - 2001 Drevet Brødremenighedens Hotel i Christiansfeld.
2000 Valgt til præsident for køkkenchefernes forening i Danmark.
2001 Valg på kongres i Kristanssand til præsident for Nordisk Køkkenchef
Forening.

Fremtid: Den som ikke ser fremad, ser tilbage.

Jeg har brugt en del af min ferie, til at besøge danske restauranter
rundtom i det ganske land og må konstaterer at dessert tilbudet til vor
gæster er meget svingende og ideforladt.

Jeg vil derfor gerne tilbyde nogle inspiration/ide demonstrations-kage &
dessertaftener.
20 timers KURSUS i fremstilling af kager, desserter,samt ideer til
dekoration, med både sukker, chokolade og marcipan.

Foredrag om konditorkunst, oplevelser med det søde liv.

Har bl.a. p.g.a. dette erhvervet sig medlemskab af:
Gordon Bleu du Saint ƒsprit
Academie Brillat-Savarin
Cha”ne des Rotisseurs
Federation Cuisiner exclusive d'Europe
Tildelt Cordon Bleu Chef Cuisiners Nordiques og Cordon Rouge, Nordisk
Køkkenchef Federation.
1981 hædret med la Croix du Grand Ma”tre Seulement Pour les
Restauranteurs.
Tildelt bronzemedalje i konkurrence Den gyldne Kokkehue, Danmark i 1981.
1983 tildelt Saint-Honoræ-Ordenen - de danske konditorers hæderspris.
Federation Cuscinier Exclusive D'Europe - Grand Ambassadeur for Danmark.
Euro Toques. Kokke i de europæiske fællesskaber.
1998 medlem af L«ordre Mondial Des Gourments Degustateurs
1999, Udnævnt til Præsident for Køkkenchefernes forening af 1926, en
upolitisk sammenslutning af køkkenchefer med det formål at fremme
gastronomien og deltage i internationale kogekunstudstillinger.

Forfatter til følgende bøger:
Le Patissier Moderne. Erhvervsskolernes Forlag,1982.
Mesterkonditorens store dessertbog. Normann, 1973.(også Kims
foretrukne;)
Bogen om skærekage. Nyt Nordisk Forlag, 1981.
Bogen om isdesserter. Nyt Nordisk Forlag, 1981.
Redaktør af den danske udgave af: Gaston Le notre dessert- oh kagebog.
Nyt Nordisk Forlag, 1978.
Konditori Oplevelser og Opskrifter. - Nyt Nordisk Forlag, 1988.
1995 dessertbogen; Le Patissier Moderne.
1997 Festkager
1999 Ny udgivelse af dessertbogen Le Patissier Moderne.

NB: Så noget kan han da..!
-- oo --

Hvis man bor i Københavns området, og skal købe div. kransekage til
nytår, kan jeg anbefale Conditori & Cafe H.C. Andersen i Rådshusarkaden,
Vesterbrogade 1 B, 1620 Kbh.V - tel. 33 32 80 98.
http://www.h-c-andersen.dk/kransekager.htm

Fx: Overflødighedshorn (Corne d'abondance) uden fyld:
• Pr. Person Ca. 50 g. Kr. 28,00
• 10 personer - 12ringe Kr. 280,00
• 20 personer - 17 ringe Kr. 560,00
• 30 personer - 21ringe Kr. 890,00
• 40 personer - 25ringe Kr. 1.120,00
• 50 personer - 28 ringe Kr. 1.400,00

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Thomasevangeliet.
Disciplene sagde til Jesus: "Sig os, hvorledes skal vor ende blive?"
Jesus sagde "I har da opdaget begyndelsen for at I skal søge efter
enden, for der hvor begyndelsen er, der skal enden blive."



søren brix (25-12-2001)
Kommentar
Fra : søren brix


Dato : 25-12-01 23:40

hej igen Obsev

ikke for at blande mig men den anvisning på hvordan man laver et
overflødighedshorn
virker på mig som bager, et puslespil uden billede......
der mangler nemlig et optryknings skema der viser hvor lange "pølserne" skal
være ellers bliver det altså en lille smule svært for dig...

ps husk at kransekage bliver 10 gange bedre af en tur i fryseren
sukkerkrystalerne der har suget væske til sig spænger og bliver mindre)

og lige en ting til køb så jeres brød hos bageren vi kan godt lave
velsmagende saftigt brød det koster bare lidt mere end det fra ex.
schulstad. netop fordi det er en håndværksbager der skal lave det. og ikke
bare en robot der bare pisker tusinder af brød ud...
også kan det godt være at alle kokke guru´erne kommer løbende med alle deres
åhh så gode opskrifter på brød det er sikkert også udemærket men hvad med at
samarbejde om det istedet???? eller skal vi bagere til at hænge de dårlige
restaurenter ud
der er jo både gode og dårlige inden for begge brancher

måske et emne vi burde tage op her i gruppen ??????????


m.v.h

Søren Brix Nielsen



Klaus Alexander Seis~ (26-12-2001)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 26-12-01 05:28

Søren Brix skrev:

> køb så jeres brød hos bageren vi kan godt lave velsmagende
> saftigt brød

Det kan I uden tvivl godt, men det er efter min mening mere fornøjeligt
at bage sine egne brød end at købe dem hos bageren - ikke mindst fordi
der kommer til at dufte himmelsk i huset når man bager selv.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Anders And (26-12-2001)
Kommentar
Fra : Anders And


Dato : 26-12-01 12:26


"søren brix" <jha74@mail1.stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:a0avgb$8gk$1@sunsite.dk...
> hej igen Obsev
>
> ikke for at blande mig men den anvisning på hvordan man laver et
> overflødighedshorn
> virker på mig som bager, et puslespil uden billede......
> der mangler nemlig et optryknings skema der viser hvor lange "pølserne"
skal
> være ellers bliver det altså en lille smule svært for dig...


Der er da mål nederst på siden. Ikke til at printe ud men til brug med et
målebånd


> og lige en ting til køb så jeres brød hos bageren vi kan godt lave
> velsmagende saftigt brød det koster bare lidt mere end det fra ex.
> schulstad. netop fordi det er en håndværksbager der skal lave det. og ikke
> bare en robot der bare pisker tusinder af brød ud...
> også kan det godt være at alle kokke guru´erne kommer løbende med alle
deres
> åhh så gode opskrifter på brød det er sikkert også udemærket men hvad med
at
> samarbejde om det istedet???? eller skal vi bagere til at hænge de dårlige
> restaurenter ud
> der er jo både gode og dårlige inden for begge brancher
>
> måske et emne vi burde tage op her i gruppen ??????????
>
>
> m.v.h
>
> Søren Brix Nielsen
>

Jeg køber helst mit brød hos bageren frem for fabriksbrød. Vores lokale
guldbager står da heller ikke tilbage når han fortæller om sine brød og
kager på lokal tv her i Esbjerg og fortæller om Bilkas og tankstationernes
bakeoff brød. Der irreterer mig så bare at han holder lukket 1. Juledag så
man er nødt til at køre på Statoil og købe sit brød. Dette er ikke med til
at fremme folks "køb dit brød hos bageren" lyst. Det er vel den største
inviterer hele familien på frokost dag i hele året.

Kim



Kim Juul (26-12-2001)
Kommentar
Fra : Kim Juul


Dato : 26-12-01 21:54



> Der irreterer mig så bare at han holder lukket 1. Juledag så
> man er nødt til at køre på Statoil og købe sit brød. Dette er ikke med til
> at fremme folks "køb dit brød hos bageren" lyst. Det er vel den største
> inviterer hele familien på frokost dag i hele året.


Men vi skal vel også have lidt fri i julen


--
Kim Juul
----------------
bager-kim@mail.dk
Besøg min side om bager og konditorfaget
www.bager-kim.dk



Obser (27-12-2001)
Kommentar
Fra : Obser


Dato : 27-12-01 19:02

>og lige en ting til køb så jeres brød hos bageren vi kan godt lave
>velsmagende saftigt brød

Jeg må nok erkende, at det brød de lokale bagere fremstiller hér på Amager
ikke er værd at give ret mange penge for. Det smager fuldstændig ens,
næsten uanset hvad man køber. Jeg formoder de alle bare får de samme
kedelige melblandinger som de blot hælder i ovnen og så kalder
"Prima bagerbrød".
Så hellere selv stå og kæmpe lidt med det, og forhåbentlig få et resultat
man
er tilfreds med.
Jeg HAR fået til "How to do it" med overflødighedshornene til at fungere.
Jeg
gik ind via et andet link. Så nu skal jeg til "sukkergryderne" og
forsøge....

Mvh, Kim
kimspur@image.dk




Klaus Alexander Seis~ (27-12-2001)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 27-12-01 18:19

Obser skrev:

> Jeg må nok erkende, at det brød de lokale bagere fremstiller hér
> på Amager ikke er værd at give ret mange penge for.

Da jeg boede på Nørrebro cyklede jeg somme tider ud til bageren på
Christianshavns Torv (eller rettere: overfor) og købte ciabattabrød.
Det kan sige noget om både min smag og brødets kvalitet.

Men bortset fra det, så foretrækker jeg nu et nybagt, hjemmebagt
brød. Uhm!


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Anders And (28-12-2001)
Kommentar
Fra : Anders And


Dato : 28-12-01 08:15


"Kim Juul" <kim-juul@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:3c2a387e$0$89063$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...

> Men vi skal vel også have lidt fri i julen
>
>
> --
> Kim Juul
> ----------------
> bager-kim@mail.dk
> Besøg min side om bager og konditorfaget
> www.bager-kim.dk
>
>
Helt sikkert.
Men skal alle bagere holde lukket samme dag? Hvis nu hver tredie eller
hver fjerde som holdt åben så var det kun hver tredie eller fjerde år de
skulle på arbejde. Der er jo også en helt del andre som arbejder i julen.
Men dette er jo også kun min mening som kommer af at bagerne gerne vil have
at vi køber vores brød hos dem og ikke køber det som er maskinfremstillet.
Og så holder de lukket på den største frokost dag hvor brød i manges øjne er
et must. Det er jo heller ikke nødvendigt at holde åbent hele dagen eller
have det normale udvalg. Et mindre udvalg af rugbrød og franskbrød er i mine
øjne nok.

Kim



Kim Juul (28-12-2001)
Kommentar
Fra : Kim Juul


Dato : 28-12-01 15:55


> Men skal alle bagere holde lukket samme dag? Hvis nu hver tredie eller
> hver fjerde som holdt åben så var det kun hver tredie eller fjerde år de
> skulle på arbejde.

Jeg kan ikke huske hvilke by det var, men der var tre bager. De skiftede til
at have åben om søndagen og helligedage. De aftalte hvornår og hvem der
skulle have åben. Jeg havde så fri rundt regnet 3 wekender i 9 måneder om
året. De sidste 3 måneder havde jeg 2 arbejdeswekender. Det var lækkert.
Da den gamle bager solgte forretningen og der kom en ny bager ville han ha
åben hver dag hele året. På den måde blev de andre nødt til at åbne alle
dage.

> Der er jo også en helt del andre som arbejder i julen.

Mig røre det ikke at arbejde i julen. Jeg har som regel kun 3 dage fri i
jul/Nytår.


> Men dette er jo også kun min mening som kommer af at bagerne gerne vil
have
> at vi køber vores brød hos dem og ikke køber det som er maskinfremstillet.

Enig.

> Og så holder de lukket på den største frokost dag hvor brød i manges øjne
er
> et must. Det er jo heller ikke nødvendigt at holde åbent hele dagen eller
> have det normale udvalg. Et mindre udvalg af rugbrød og franskbrød er i
mine
> øjne nok.

Jeg ved at nogle bager ikke vil betale hvad det koster at have en mand
gående på de dage.
Jeg ved i nytåret 1999-2000 at lønnen på en sådan en nat lå på ca. 6000 for
bager.

Og så vil de have et stort udvalg af brød.
Det må være nok med formbrød, franskbrød og evt. 2 slags grovbrød og
rundstykker, birkes, håndværker og evt. 2 slags morgenbrød mere.



--
Kim Juul
----------------
bager-kim@mail.dk
Besøg min side om bager og konditorfaget
www.bager-kim.dk





Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste