/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kartofler???
Fra : zcully


Dato : 22-12-01 13:32

Hejsa

Jeg er kommet i den mystiske situation at jeg har en Helve... masse
kartofler, som jeg ikke rigtig aner hvad jeg skal lave af??
Hvad er det nemeste man kan lave af kartofler uden at man skal bruge
voldsomt mange ingredienser??
(jeg har forresten også lidt løg )

/Zcully



 
 
sune vuorela (22-12-2001)
Kommentar
Fra : sune vuorela


Dato : 22-12-01 14:11

On Sat, 22 Dec 2001 13:31:49 +0100, "zcully" <zcully@hotmail.com>
wrote:


>Hvad er det nemeste man kan lave af kartofler uden at man skal bruge
>voldsomt mange ingredienser??


Skrub kartoflerne - skær dem i både. Put dem i en skål - dryp lidt
olie deri og rør rundt. Drys noget krydderi her på - måske oregano -
eller herbes de provence eller noget tilsvarende... Put dem i ovnen -
smag på dem undervejs. Når de ikke mere er rå, så er de færdige!

Eller - noget så simpelt og velsmagende som kartoffelmos. Skræl
kartoflerne, kog dem i usaltet vand. Når de er kogte - hæld vandet
fra. Begynd at mose kartoflerne - enten med en kartoffelmoser - eller
med en håndmixer. Tilsæt en klat smør, noget mælk til det ligner
krtoffelmos. Smag til med salt, peber og muskatnød!

Eller kartoffellasagne. Laves som lasagne - dog med kartofler i stedet
for lasagnepalder - det har vist et eller andet fint navn - er der en
elelr anden der kan det?

Det var lige 3 ting...

--
Sune

Peter Makholm (22-12-2001)
Kommentar
Fra : Peter Makholm


Dato : 22-12-01 14:13

nospam@vuorela.dk (sune vuorela) writes:

> Eller kartoffellasagne. Laves som lasagne - dog med kartofler i stedet
> for lasagnepalder - det har vist et eller andet fint navn - er der en
> elelr anden der kan det?

Det må være det samme som moussaka lavet med kartofter istedet for
auberginer. Er det det navn du tænker på?

--
Når folk spørger mig, om jeg er nørd, bliver jeg altid ilde til mode
og svarer lidt undskyldende: "Nej, jeg bruger RedHat".
-- Allan Olesen på dk.edb.system.unix

sune vuorela (22-12-2001)
Kommentar
Fra : sune vuorela


Dato : 22-12-01 14:57

On Sat, 22 Dec 2001 14:12:49 +0100, Peter Makholm <peter@makholm.net>
wrote:

>Det må være det samme som moussaka lavet med kartofter istedet for
>auberginer. Er det det navn du tænker på?

måske - jo tror det var det.... men "Moussaka med kartofler i stedet
for auberginer" er jo et lige så godt navn som "lasagne med kartofler
i stedet for lasagneplader"

Er kartoffellasagne mon det rigtige ord? Elelr findes der noget bedre?

--
Sune

Peter Makholm (22-12-2001)
Kommentar
Fra : Peter Makholm


Dato : 22-12-01 15:35

nospam@vuorela.dk (sune vuorela) writes:

> måske - jo tror det var det.... men "Moussaka med kartofler i stedet
> for auberginer" er jo et lige så godt navn som "lasagne med kartofler
> i stedet for lasagneplader"

Jeg må nok tilstå at når jeg normalt tænker på moussaka, så er det
netop variationen med kartofler, men jeg ved godt at det er forkert.

--
Når folk spørger mig, om jeg er nørd, bliver jeg altid ilde til mode
og svarer lidt undskyldende: "Nej, jeg bruger RedHat".
-- Allan Olesen på dk.edb.system.unix

Karina Lund Andersen (05-01-2002)
Kommentar
Fra : Karina Lund Andersen


Dato : 05-01-02 12:14


> Jeg er kommet i den mystiske situation at jeg har en Helve... masse
> kartofler, som jeg ikke rigtig aner hvad jeg skal lave af??
> Hvad er det nemeste man kan lave af kartofler uden at man skal bruge
> voldsomt mange ingredienser??
> (jeg har forresten også lidt løg )


Kartoffelsuppe

Kog kartofler i store tern og løg/porre i usaltet vand til grøntsagerne er
møre. (Dæk kartofler m. vand og tilsæt evt mere tilsidst) Blend og smag til
med salt, peber, tørret timian og evt lidt fløde eller creme fraiche.
Spis flütes til.

Kartoffelfad m. kylling 4 pers.

4 stk. kyllingebryst m. lår
1 kg kartofler skrællet og i skiver
2 store løg el. porrer i ringe
1-2 fed hvidløg
1½ hønsebouillonterning el. Kyllingefond ( Touch and taste - følg anvisning
på flasken )
vand (så det dækker kartoflerne halvt)
friskkværnet peber , evt. lidt oregano el. timian

Variation: tilsæt 1 grøn peberfrugt i store tern og 250 g. champignons i
skiver

Hvis du vil spare på fedtet, kan du starte med at fjerne skindet på
kyllingen.
Bland kartoflerne, løg og hvidløg i et ildfast fad. Hæld vand i fadet så det
dækker grøntsagerne halvt. Tilsæt bouillonen og bland det godt. Smag om det
er salt nok. Læg kyllingen oven på. Du kan evt. pensle kødet med
olivenolie - som jo er det sunde fedt i modsætning til skindet på kyllingen.

Serveres med flûtes og en god salat.



Derudover - søg på www.google.dk








Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste