/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Opbevaring af bolcher
Fra : Marianne Høyen


Dato : 19-12-01 21:31

Hej

Hvordan opbevarer man bolcher bedst, sådan at de ikke klistrer sammen ?


mvh

Marianne



 
 
Heidi (19-12-2001)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 19-12-01 22:00

"Marianne Høyen" <hoyen@lundbak.dk> skrev i en meddelelse news:3c20f94f$0$5481$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej
>
> Hvordan opbevarer man bolcher bedst, sådan at de ikke klistrer sammen ?

Jeg har ikke selv prøvet med almindelige bolcher, men mener at have
læst at man med held kan drysse flormelis over, og så ryste dem så det
bliver fordelt.
Man kan få nogle med frugtsmag, i metaldåser, hvor der allerede
er flormelis i, og det ser ud til at virke ok.

--
Mvh. Heidi
"Time is fun when you're having flies" - Kermit
http://www.hct.hjem.wanadoo.dk
Svar venligst i gruppen og ikke pr. mail


Henrik (19-12-2001)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 19-12-01 22:40

Nja!
Flormelis er ikke specielt godt mod fugt...da det jo er helt almindeligt
sukker der bare er malet til mel....

Pulver-effekten virker dog til at modvirke sammensmeltningen en tid....men
det er væsentligt at sørge for at bolcherne er kogt tilstrækkeligt, så de
ikke indeholder "indre" fugt, som uværgeligt vil betyde at de klistrer
sammen.
Er bolcherne kogt til god høj temperatur, så vandindholdet er lavt, skal de
holdes tørre i tætsluttende emballage, og det kan hjælpe effektivt mod
sammenbagningen at pudre med magnesiumstearat, eller med et mere "grønt" men
mindre effektivt patentstrikket alternativ: En blanding af kartoffelmel og
flormelis (75/25).....

Lakridsbolcher pudres godt med en blanding af pulveriseret engelsk lakrids,
salmiak og flormelis!
Henrik


"Heidi" <nyhedFJERNES@adslhome.dk> wrote in message
news:9vqv97$18l$1@sunsite.dk...
> "Marianne Høyen" <hoyen@lundbak.dk> skrev i en meddelelse
news:3c20f94f$0$5481$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Hej
> >
> > Hvordan opbevarer man bolcher bedst, sådan at de ikke klistrer sammen ?
>
> Jeg har ikke selv prøvet med almindelige bolcher, men mener at have
> læst at man med held kan drysse flormelis over, og så ryste dem så det
> bliver fordelt.
> Man kan få nogle med frugtsmag, i metaldåser, hvor der allerede
> er flormelis i, og det ser ud til at virke ok.
>
> --
> Mvh. Heidi
> "Time is fun when you're having flies" - Kermit
> http://www.hct.hjem.wanadoo.dk
> Svar venligst i gruppen og ikke pr. mail
>



Ghita (19-12-2001)
Kommentar
Fra : Ghita


Dato : 19-12-01 23:45


"Marianne Høyen" <hoyen@lundbak.dk> skrev i en
news:3c20f94f$0$5481$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk
> Hej
>
> Hvordan opbevarer man bolcher bedst, sådan at de ikke klistrer sammen
?

Jeg køber som regel tyrkisk peberbolcher med på ferie
og de klistrer så snart posen åbnes.
Hvis man har mulighed for at stille posen i køleskab
sker det ikke. Om det også gælder for andre bolcher
ved jeg ikke, men du kan da prøve.
Ghita



Marianne Høyen (20-12-2001)
Kommentar
Fra : Marianne Høyen


Dato : 20-12-01 21:08

> Jeg køber som regel tyrkisk peberbolcher med på ferie
> og de klistrer så snart posen åbnes.
> Hvis man har mulighed for at stille posen i køleskab
> sker det ikke. Om det også gælder for andre bolcher
> ved jeg ikke, men du kan da prøve.


Tak - det vil jeg prøve. Det er nemlig købebolcher fra Nørregade, jeg har
forsynet mig rigeligt med!

God jul

mvh
Marianne



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste