/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
forret med rejer
Fra : lise hansen


Dato : 27-12-00 21:04

Jeg skal lave en forret nytårsaften. Egentlig er det meningen jeg skal lave
rejecocktail, men er det ikke lidt kedeligt? Er der nogen, der har en god
opskrift på en alternativ rejecocktail eller anden forret med rejer?

VH
Lise



 
 
Charlotte (27-12-2000)
Kommentar
Fra : Charlotte


Dato : 27-12-00 23:08

Chilimarinerede rejer er et hit! Gerne med guacamole til. Og så er det
dejlig nemt!
Opskrift mailes gerne hvis du er interesseret.
--
Med venlig hilsen Charlotte



"lise hansen" <lisemargit@get2net.dk> wrote in message
news:hXr26.24220$9t1.269842@twister.sunsite.dk...
> Jeg skal lave en forret nytårsaften. Egentlig er det meningen jeg skal
lave
> rejecocktail, men er det ikke lidt kedeligt? Er der nogen, der har en god
> opskrift på en alternativ rejecocktail eller anden forret med rejer?
>
> VH
> Lise
>
>



Kim Christensen (27-12-2000)
Kommentar
Fra : Kim Christensen


Dato : 27-12-00 23:21

Det vil jeg gerne have en opskrift på.....

Charlotte skriver:

> Chilimarinerede rejer er et hit! Gerne med guacamole til. Og så er det
> dejlig nemt!
> Opskrift mailes gerne hvis du er interesseret.
> --
> Med venlig hilsen Charlotte
>
> "lise hansen" <lisemargit@get2net.dk> wrote in message
> news:hXr26.24220$9t1.269842@twister.sunsite.dk...
> > Jeg skal lave en forret nytårsaften. Egentlig er det meningen jeg skal
> lave
> > rejecocktail, men er det ikke lidt kedeligt? Er der nogen, der har en god
> > opskrift på en alternativ rejecocktail eller anden forret med rejer?
> >
> > VH
> > Lise
> >
> >


Klaus Alexander Seis~ (27-12-2000)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 27-12-00 23:30

Charlotte skrev om chilimarinerede rejer:

> Opskrift mailes gerne hvis du er interesseret.

Post den dog her, så andre også kan få glæde af den - hvad skal vi
ellers med newsgroups?


// Klaus

--
><>°   Når vi sejlerop og ned...

Charlotte (28-12-2000)
Kommentar
Fra : Charlotte


Dato : 28-12-00 16:59

Argh! Undskyld mig. Havde den bare ikke lige ved hånden. I får den imorgen!
Skal lige lokke den ud af min køkkenchef.

/Charlotte §:)


"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> wrote in message
news:g68zmb.19wu.l23.klaus@zigzag.adsl.dk...
> Charlotte skrev om chilimarinerede rejer:
>
> > Opskrift mailes gerne hvis du er interesseret.
>
> Post den dog her, så andre også kan få glæde af den - hvad skal vi
> ellers med newsgroups?
>
>
> // Klaus
>
> --
> ><>° Når vi sejlerop og ned...



Calle (27-12-2000)
Kommentar
Fra : Calle


Dato : 27-12-00 23:30

Hej

Gider du maile opskriften til mig?
På forhånd tak

Calle

"Charlotte" <filotte@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:tOt26.9685$SI6.354960@news000.worldonline.dk...
| Chilimarinerede rejer er et hit! Gerne med guacamole til. Og så er det
| dejlig nemt!
| Opskrift mailes gerne hvis du er interesseret.
| --
| Med venlig hilsen Charlotte
|
|
|
| "lise hansen" <lisemargit@get2net.dk> wrote in message
| news:hXr26.24220$9t1.269842@twister.sunsite.dk...
| > Jeg skal lave en forret nytårsaften. Egentlig er det meningen jeg skal
| lave
| > rejecocktail, men er det ikke lidt kedeligt? Er der nogen, der har en
god
| > opskrift på en alternativ rejecocktail eller anden forret med rejer?
| >
| > VH
| > Lise
| >
| >
|
|



kautaq (27-12-2000)
Kommentar
Fra : kautaq


Dato : 27-12-00 22:46

lise hansen wrote:

> Jeg skal lave en forret nytårsaften. Egentlig er det meningen jeg skal lave
> rejecocktail, men er det ikke lidt kedeligt? Er der nogen, der har en god
> opskrift på en alternativ rejecocktail eller anden forret med rejer?

Rejer er godt, men grønlanske søkogte rejer er mægtig godt.
Hvad er det så? Jo, det er rejer der kan købes i supermarkedet
under navnet 'skalrejer'. (ca. 25 kr.)
Rejerne bliver fanget med trawl i det iskolde hav ud for grønlands
vestkyst og bliver kogt i det rene havvand ombord på skibet, (trawleren)
og bliver frosset ned med det samme.

Det er pil-selv rejer, men det er det hele værd og de er store.
Hiv dem ud af fryseren et par timer før de skal pilles og spises.
Vigtigt: pil først hovedet af, dernæst niver du halen af helt yderst.
Så glider resten af skallen fint af.

1 pakke = 2 personer.
Menu: noget med avocado, hytteost, citron, salt og peber.

Avocado skæres i halve. Hug en kniv ned i stenen og drej den ud.
Brug en gaffel til at stikke huller i avocadoen. (ikke i skallen
Pres citron i rigelige mængder og salt/peber over acocadoen.
En stor spiseske hytteost i hullet og rejerne smides hen over.

Mums!

Godt nytår.

--
Mike

Peter W. Bosse (28-12-2000)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 28-12-00 06:02

"lise hansen" <lisemargit@get2net.dk> skrev i en meddelelse...
> Jeg skal lave en forret nytårsaften. Egentlig er det meningen jeg
> skal lave rejecocktail, men er det ikke lidt kedeligt? Er der nogen,
> der har en god opskrift på en alternativ rejecocktail eller anden
> forret med rejer?

Hi Lise

Her en opskrift fra Mortens samling...

Fiskecocktail:
(4 pers)

Iceberg eller frissé salat
200 g kogt, kold fisk, fx laks, ørred eller hellefisk
175 g hummerhaler, kogte
200 g rejer, pillede
75 g lakse- eller stenbiderrogn
1 bundt dild
1 citron eller lime
Kraft Thousand Island Dress. eller Kraft Italian dress.

Del den skyllede salat i mindre stykker og fordel i portionsglas. Kom
små stykker fisk herpå sammen med hummerhaler og rejer. Hæld 1/2 dl
Kraft dressing på hver portion og pynt med lakse- eller stenbiderrogn,
frisk dild samt 1 citron eller lime skive. Flûtes eller kuvertbrød
serveres til.

Se evt. www.sol.dk/opskrifter/index.html fisk/skalddyr


. * . . * .
.* * . . * * .
\\ //
Godt Nytår!

--
Mvh. ©¿©
Peter W. Bosse

Styrk dit helbred, -oplad batterierne:
Tag 2 teskefulde æble-eddike og 2 teskefulde honning i et glas vand,
mindst 2 gange om dagen. Drik det i stedet for en cocktail før maden,
eller drik det til. -DR. MED. D.C. JARVIS



Gitte Sørensen (28-12-2000)
Kommentar
Fra : Gitte Sørensen


Dato : 28-12-00 18:19

Wed, 27 Dec 2000 20:04:29 GMT, skrev "lise hansen"
<lisemargit@get2net.dk> :

>Jeg skal lave en forret nytårsaften. Egentlig er det meningen jeg skal lave
>rejecocktail, men er det ikke lidt kedeligt? Er der nogen, der har en god
>opskrift på en alternativ rejecocktail eller anden forret med rejer?

Her har du forslag til to forskellige (varme !!) forretter med rejer:

GAMBAS PIL PIL (Spanske rejer)

Pr. person:
10 - 12 pillede rejer (ikke for små)
1 fed hvidløg i tynde skiver
1 - 2 hele tørrede chilipeber
salt - cayennepeber
Olivenolie

Læg rejerne i en lille ildfast skål (ca. 10 cm i diameter) - én skål
pr. person.
Læg hvidløg og chilipeber ved og drys med lidt salt og evt.
cayennepeber (alt efter hvor stærkt man vil have det).
Olivenolie hældes over, så rejerne lige er dækket.
Skålene sættes i ovnen ved 225 - 250 grader, så olien kommer til at
koge.
Serveres straks med hvedebrød til, som man dypper i olien, så man får
det med op.


EVA's REJERET (4 pers.)

2 poser frosne rejer optøes og tørres grundigt (må ikke være våde)
1 grøn + 1 rød peberfrugt i smalle, korte strimler
1 dåse flåede, hakkede tomater
1 - 2 fed hvidløg
1 lille dåse konc. tomatpuré
1/4 liter piskefløde
1 spsk. karry
1 lille tsk. chilipulver
salt + peber
hakket persille

De omhyggeligt tørrede rejer svitses i olie + smør (1½ spsk. af hver).
Karrypulver hældes over og svitses med.
Peberfrugter tilsættes - flåede tomater, tomatpuré og hvidløg
tilsættes.
Det hele simrer i 5 min.
Piskefløden tilsættes og retten varmes igennem.
Smages til med salt, peber og chilipulver.
Inden servering drysses med persille. Serveres med flûtes.


--
Gitte Sørensen gitte@superbruger.dk

Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
rejser og madopskrifter http://home.worldonline.dk/~cgsorens

Emil (28-12-2000)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 28-12-00 22:52

On Wed, 27 Dec 2000 20:04:29 GMT, lise hansen wrote:

>Er der nogen, der har en god
>opskrift på en alternativ rejecocktail eller anden forret med rejer?

Du finder også nogle gode opskrifter på www.nielsen-rejer.dk
Siden er lidt bøvlet at kigge på, men så absolut umagen værd.
Der er også forklaringer på nogle tilsætningsstoffer.

Ellers må du overraske publikum med varme Djævlerejer.
(stærkt krydret sovs med rejer, oliven i tynde skiver,
gratineret, evt. med ost/rasp/smør/ øverst).

m.v.h. Emil

Peter W. Bosse (29-12-2000)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 29-12-00 06:59

"lise hansen" <lisemargit@get2net.dk> skrev i en meddelelse...
> Er der nogen, der har en god opskrift på en alternativ rejecocktail
> eller anden forret med rejer?

Hvis du er til de lidt stærkere sager (ref. Charlotte's chili
marinerede rejer), og hvis hun nu ikke kan få lokket opskriften
ud af sin køkkenchef, - så er her en god dressing, der er
beregnet til at marinere div. skalddyr.

Til (4 pers.)

1 dl olie
½ dl vinaigre
2 spsk mild tomat-chilisauce
1 finthakket skalotteløg
salt, peber

Dressingen piskes sammen, og heri trækker de kogte rejer, hummerhaler
el. muslinger osv. i mindst 6 timer. -Voila!

-oo-

Guacamole (avocadocreme):
(2 pers.)

2 modne avocadoer (ca. 325 g)
2 tsk friskpresset limesaft
1½ spsk finthakket salatløg
1 dl creme fraiche (18%)
½ tsk groft salt

Flæk avocadoerne på langs og fjern stenene. Skrab "kødet" ud med en
ske og gnid det gennem en sigte. Tilsæt limesaft og de øvrige
ingredienser. Stil guacamolen tildækket i køleskabet i mindst en time.
Smag til.


*Og alt det her - *kun* - fordi Charlotte startede med sine
(el. køkkenchefens) chili-marinerede rejer, -gerne med guacamole
til )

Velbekommen!

. * . . * .
.* *. .* *.
\\ //
Godt Nytår!

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Hvad munden holder af,
skal maven tåle.
-Brillat-Savarin



David Lee (29-12-2000)
Kommentar
Fra : David Lee


Dato : 29-12-00 20:04


"lise hansen" <lisemargit@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:hXr26.24220$9t1.269842@twister.sunsite.dk...
> Jeg skal lave en forret nytårsaften. Egentlig er det meningen jeg skal
lave
> rejecocktail, men er det ikke lidt kedeligt? Er der nogen, der har en god
> opskrift på en alternativ rejecocktail eller anden forret med rejer?

http://www.sol.dk/dk/io/mortens_opskrifter/o0510359.html

Er anderledes og smager godt.

Hilsen
David.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177564
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408988
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste