/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Culottesteg
Fra : Kim Christensen


Dato : 17-12-01 04:30

Er der nogen der har et forslag til hvordan man tilbereder en
Culottesteg og hvad man serverer til?



 
 
sune vuorela (17-12-2001)
Kommentar
Fra : sune vuorela


Dato : 17-12-01 11:13

On Mon, 17 Dec 2001 04:30:08 +0100, Kim Christensen <kchr@int.tele.dk>
wrote:
>Er der nogen der har et forslag til hvordan man tilbereder en
>Culottesteg

Tag en bradepande og fyld nogle grøntsager heri (Et par gulerødder, et
par løg, lidt bladselleri, lidt fennikel måske stænglerne fra et bundt
persille - eller hvad man nu har) Placer en rist oven på bradepanden.
Tag fat i stegetn. På undersiden fjernes sener og lignende hvis
slagteren har været for doven. Det hvide på oversiden ridses i
kvadrater på ca 2 gange 2 centimeter og gnides med salt. Stegen lægges
oven på risten. Der hældes lidt vand ti bradepanden. Det hele sættes i
ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter - skrues derefter ned til 160 i
en halv time. Man skal måske fylde lidt mere vand i bradepanden
undervejs. Stejen tages ud og pakkes ind i stanniol og står og hviler
i ca 10 minutter mens man laver sauce af vandet fra bradepanden.


> og hvad man serverer til?

Bagt kartoffelmos (der laves små toppe af kartoffelmos på en
bageplade. De bages i 10 minutter til overfladen er sprød og gylden)

Stegte rødløg (et mellemstort rødløg per mand pilles og enderne skæres
af. Der skæres et krys fra oven som næsten - og kun næsten deler løget
i kvarte. Der fyldes persillesmør i krydset og der lægges lidt ovenpå.
Løgene placeres i et ildfast fad hvor bunden er drysset med salt.
Steger sammen med stegen i cirka 45 minutter)

Sauce til (laves f.eks. ved at tage vandet fra stegen (det er vel
nærmest fond af en art) som tilsættes en gan flædem og smages til med
salt og peber. Man kan også tgilsætte nogle fintsnittede svampe -
f.eks. kantareller - som lige skal svitses i en gang smør)

Håber du kan bruge det til noget...
--
Sune

Stefan Lund-Rasmusse~ (17-12-2001)
Kommentar
Fra : Stefan Lund-Rasmusse~


Dato : 17-12-01 23:16

"Kim Christensen" <kchr@int.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:3C1D66C0.FD9773BA@int.tele.dk...
> Er der nogen der har et forslag til hvordan man tilbereder en
> Culottesteg og hvad man serverer til?

Skær riller i fedtet på oversiden. Smør godt med hvidløg, salt og peber på
oversiden, og smid den ind i en forvarmet 225 graders ovn i 15 minutter.
Skru herefter ned til 160-175 grader.
Og så kommer det gode spørgsmål : hvor lang tid skal den så have?
Alt efter størrelse skal den vel have mellem ½ time og 1½ time. Min helt
klare anbefaling er at anskaffe sig et stegetermometer (elektronisk 100kr,
ikke-elektronisk 50kr). Stik termometeret i kødet, så spidsen er i midten af
stegen, og du ved nu nøjagtigt hvordan kødet har det. For en culottesteg er
den lyserød (perfekt?) ved 55 grader, eller gennemstegt ved 60-65 grader.
Lad herefter stegen hvile indpakket i staniol i 10-15 minutter. Derved
samler saften sig i kødet, frem for at løbe ud og udtørre stegen totalt når
du skærer i den. Under denne hvile vil temperaturen ofte stige 3-5 grader
yderligere - hvilket man skal huske at tage hensyn til.

Husk desuden at skære stegen ud på den rigtige måde. Spørg slagteren eller
læs vejledningen på pakken (hvis sådan en findes). Det har stor betydning
for mørheden af kødet, hvordan det skæres ud.

Dertil serveres det du godt kan lide....Det er jo trods alt dig som skal
spise det....
Et forslag kunne være en gang kartofler skåret i både, vendt i noget olie,
salt og peber, evt lidt løg, og bagt samtidig med kødet (hvis du har
varmluftsovn - ellers kan du ikke tilberede flere ting på samme tid i samme
ovn)

Man kan hertil kreere alverdens saucer m.v., men lige netp til culottesteg,
der skal efter min mening bearnaise-sauce til. Køb Knorrs pulver og følg
anvisningen. Det er sgu til at finde ud af, og smager godt.

Skulle du gå hen og servere dette måltid til en kvinde, så ville jeg nok
overveje noget grønt til også. En pose bønner i en gryde med lidt vand i,
samt noget salt og en god klat smør. Koger 5-10 minutter, så er de gode.

God fornøjelse
Stefan



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177561
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408954
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste