/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvidkålsgrød
Fra : Ian Matheson


Dato : 15-12-01 19:22

Min mormor og mor lavede hvidkålsgråd til 1. & 2. juledag, tror nok det
stammer fra sønderjylland. (Ikke kålen, opskriften)

Ovenpå dryssede man kanel, og hertil rødbeder, rugbrød, kogt medister og
flæsk i skiver.

Jeg husker det nærmest som en slags stuvet hvidkål, men er der en der har
den rigtige opskrit, ville jeg blive mægtig glad.

God jul til jer alle

Ian



 
 
Peter W. Bosse (16-12-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 16-12-01 05:55

"Ian Matheson" <matheson@tdcadsl.dk> skrev i meddelandet:
> Min mormor og mor lavede hvidkålsgråd til 1. & 2. juledag, tror nok
> det stammer fra sønderjylland. (Ikke kålen, opskriften)
>
> Ovenpå dryssede man kanel, og hertil rødbeder, rugbrød, kogt medister
> og flæsk i skiver.
>
> Jeg husker det nærmest som en slags stuvet hvidkål, men er der en der
> har den rigtige opskrit, ville jeg blive mægtig glad.

Jeg sidder med den Sønderjyske kogebog foran mig... kan det evt. være
noget a la denne her.. (indeholder hele byggryn)?..

Spajkål med flæsk:
1½ kg røget flæsk eller 1 kg fersk flæsk
1 skinkeben
1 hvidkålshoved
3 porrer
1 persillerod
3 liter vand
3 gulerødder
1 suppevisk
180 g hele byggryn
lidt muskat
rugbrød i tykke skiver

Kødet bringes i kog, suppen skummes og de ituskårne urter/hvidkål
tilsættes. De tages op efter ca. ½ time og kødet koger i ca. 1 time
sammen med byggrynene. Urterne/hvidkålen serveres i suppen, og lige før
serveringen lægges nogle ret tykke skiver rugbrød i. De tages op med en
skummeske så snart de er gennemvarmet og spises straks - som forret.
Spajkål serveres med flæsk, sennep, rødbeder og rugbrød eller kartofler.

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Juletravlhed & Bryster.
1. januar er sidste frist for at få lavet større bryster
med tilskud fra Sygeforsikringen Danmark, og
travlheden er begyndt at sætte ind på de private
klinikker, der tilbyder operationerne.
www.netdoktor.dk/nyheder/index.asp?y=2001&m=12&d=13#id69142



Jørn Linddal (16-12-2001)
Kommentar
Fra : Jørn Linddal


Dato : 16-12-01 10:15

Du skal lidt længere op i østjylland (Horsensegnen), opskriften på kålen kan
du se på: www.hjem.get2net.dk/a-aa-madopskrifter/Tilbehoer/Knugekaal.htm dit
forslag til tilbehør er helt rigtigt.
God 1. juledag
Jørn Linddal

"Ian Matheson" <matheson@tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:3c1b94b6$0$25411$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Min mormor og mor lavede hvidkålsgråd til 1. & 2. juledag, tror nok det
> stammer fra sønderjylland. (Ikke kålen, opskriften)
>
> Ovenpå dryssede man kanel, og hertil rødbeder, rugbrød, kogt medister og
> flæsk i skiver.
>
> Jeg husker det nærmest som en slags stuvet hvidkål, men er der en der har
> den rigtige opskrit, ville jeg blive mægtig glad.
>
> God jul til jer alle
>
> Ian
>
>



Peter W. Bosse (17-12-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 17-12-01 08:05

"Jørn Linddal" <jlinddal@post9.tele.dk> skrev följande i meddelandet:

> Du skal lidt længere op i østjylland (Horsensegnen), opskriften på
> kålen kan du se på:
www.hjem.get2net.dk/a-aa-madopskrifter/Tilbehoer/Knugekaal.htm
> dit forslag til tilbehør er helt rigtigt.

Der var IKKE meget gods i ovennævnte link;
Servern hittades inte - sidan kan inte visas, etc...

Måske har du hvidkålsgrød-opskriften på harddisken?

--
Mvh.
Peter W. Bosse
-Vejen til en hurtig løsning



Knud Winckelmann (17-12-2001)
Kommentar
Fra : Knud Winckelmann


Dato : 17-12-01 09:12

Således skrev "Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> i
dk.kultur.mad+drikke Mon, 17 Dec 2001 08:05:25 +0100:

>Der var IKKE meget gods i ovennævnte link;
>Servern hittades inte - sidan kan inte visas, etc...

Prøv med
<http://hjem.get2net.dk/a-aa-madopskrifter/Tilbehoer/Knugekaal.htm>
istedet.

Knud
--
Grape jelly does not melt in hot tea.

Margit & Sv. Aa. Jen~ (16-12-2001)
Kommentar
Fra : Margit & Sv. Aa. Jen~


Dato : 16-12-01 12:59

Hej Ian
Jeg skal netop i gang med at koge kål til "julekålen".
Du koger et hvidkål, skåret ud i mindre stykker, til
det er mørt. Afkøler det og vrider vandet fra i et
viskestykke. Det skal virkelig vrides hårdt. Derefter
hakkes kålen i kødhakkeren. En klat smør/margarine
smeltes i gryde. Kålen kommes i og der spædes med
fløde til en passende konsistens. Husk at røre godt.
Smages til med salt og peber. Serveres i en skål med
en klat smør oveni.
Mvh. Margit

Ian Matheson <matheson@tdcadsl.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:3c1b94b6$0$25411$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Min mormor og mor lavede hvidkålsgråd til 1. & 2. juledag, tror nok det
> stammer fra sønderjylland. (Ikke kålen, opskriften)
>
> Ovenpå dryssede man kanel, og hertil rødbeder, rugbrød, kogt medister og
> flæsk i skiver.
>
> Jeg husker det nærmest som en slags stuvet hvidkål, men er der en der har
> den rigtige opskrit, ville jeg blive mægtig glad.
>
> God jul til jer alle
>
> Ian
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste