/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Stegning af and
Fra : Margit & Sv. Aa. Jen~


Dato : 15-12-01 16:59

Hvordan steger jeg juleanden bedst?
Jeg har læst om stegning ved 160 gr.
Men hvor længe og hvordan?
Har også hørt om at koge den først
og så brune den i ovnen bagefter.
Hvad er bedst?

Mvh. Margit



 
 
Svend Andersen (16-12-2001)
Kommentar
Fra : Svend Andersen


Dato : 16-12-01 11:11

saaj@esenet.dk,Ny-Internet writes:
>Hvordan steger jeg juleanden bedst?

And langtidsstegning
Jeg har stegt hundredvis af ænder på denne måde. Det er langt den bedste
måde ! Det er vigtigt at instruktionen følges nøje!

Tænd for ovnen og indstil temperaturen på 130 grader.

Klargør anden (min. 3.000 g)

Fyld til anden:
Før fyldningen gnides anden indvendigt med salt og peber.
Fyld anden med æbler og svesker. De bedste æbler er Belle de Boskop eller
mit favoritæble Cox Orange. De skrælles, befris for kernehus og skæres i
mindre både.
Sveskerne skal helst være uden sten.
Luk hullet ved fyldningen med en kødnål.

Læg en rist over bradepanden.
Læg den klargjorte and med brystsiden nedad på risten i bradepanden.
Sæt den i ovnen.
Hæld ca. en liter vand i bradepanden.
Lad den stege sådan i ca. 4 timer.
Vend anden og lad den stege videre med brystsiden opad i 1 3/4 - 2 timer
mere.
Ialt ca 6 timer.
Hvis ovnen er normal er skindet sprødt og lækkert, desuden er anden mør,
saftig og meget velsmagende. Og gennemstegt! Dertil kommer at
stegesvindet er meget lavt!

Hvis ovnen ikke er i orden kan man give lidt hård varme, evt. grill til
sidst for at få skindet sprødt. (Ovne er værre end man umiddelbart tror

Lav sovs af skyen fra bradepanden. Husk rødkålen og andet tilbehør.

Jeg er dog helt klar over, at det ikke er muligt for alle at stege anden i
6 timer. Mange har ikke en tidsindstillelig ovn, andre har ikke den
fornødne tid til at gøre det. Andre igen, er tvunget til at stege flere
ting på en gang o.s.v.
Og de mennesker skal selvfølgelig ikke snydes for andestegen og må så
stege anden i
2 - 2 1/2 time på 175-185 grader.

m.v.h.
Svend Andersen


Margit & Sv. Aa. Jen~ (16-12-2001)
Kommentar
Fra : Margit & Sv. Aa. Jen~


Dato : 16-12-01 12:43

Tak for dit svar. Så må du jo være den rette at spørge.
Jeg skal stege 2 ænder på 3400 g hver. Hvorlænge skal de stege?
Ved 130 gr.(det må jo nærmest blive en hel dag) eller ved
185 gr. Jeg har varmluftsovn.
Mvh. Margit

Svend Andersen <svend@enterpol.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:fc.0073fb6b00426a483b9aca00115e6148.3b81b1e@net.dialog.dk..
..
> saaj@esenet.dk,Ny-Internet writes:
> >Hvordan steger jeg juleanden bedst?
>
> And langtidsstegning
> Jeg har stegt hundredvis af ænder på denne måde. Det er langt den bedste
> måde ! Det er vigtigt at instruktionen følges nøje!
>




H. Olesen (16-12-2001)
Kommentar
Fra : H. Olesen


Dato : 16-12-01 15:13

On Sun, 16 Dec 2001 11:11:22 +0100, "Svend Andersen"
<svend@enterpol.dk> wrote:

>And langtidsstegning
>Jeg har stegt hundredvis af ænder på denne måde. Det er langt den bedste
>måde !

Enig, anden kommer til at smage meget bedre ved langtidsstegning.

>Klargør anden (min. 3.000 g)

Tror lige at vi skal skrive dette med stort, MINIMUM 3.000 g.

Jeg har selv prøvet med en and på 2600 g (eller var det 2800 g -
husker det ikke præcist), da jeg tænkte, at det ville være mere end
rigeligt til bare 2 personer. Men hvilken skuffelse, det var bare
nærmest skind og ben, da anden var færdigstegt. Så siden da, har jeg
aldrig købt en and på under 3000 g. også selvom den kun er til to
personer. Resterne kan jo altid spises senere.

--
mange havehilsener
Helle
http://www.havesiden.dk
Ved mail, fjern ordet "fjern" fra min email adresse

Svend Andersen (16-12-2001)
Kommentar
Fra : Svend Andersen


Dato : 16-12-01 17:33

saaj@esenet.dk,Ny-Internet writes:
>Tak for dit svar. Så må du jo være den rette at spørge.
>Jeg skal stege 2 ænder på 3400 g hver. Hvorlænge skal de stege?
>Ved 130 gr.(det må jo nærmest blive en hel dag) eller ved
>185 gr. Jeg har varmluftsovn.

Selv om der er to - og de vejer 3.400 g så følger du min anvisning på 6
timer, men med varmluften tændt.

Go´Jul

hilsen Svend A


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste