/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Fondue !
Fra : Johnny Larsen


Dato : 07-12-01 11:42

Hej Alle !

Ønskes forslag til hvordan man laver et vellykket og festligt fonduebord.
tilbehør med mere.



 
 
Ian Matheson (07-12-2001)
Kommentar
Fra : Ian Matheson


Dato : 07-12-01 15:12


> Ønskes forslag til hvordan man laver et vellykket og festligt fonduebord.
> tilbehør med mere.

Jeg har haft stor succes med an halv flaske hvidvin, roquefort ost og salt +
peber. Eller en flaske billig rødvin er nu heller ikke af vejen, hvis folk
ikke kan lide ost.
Hertil næsten hvad som helst. Kød i tern, både kalkun, kylling, gris og
okse.
Peber, løg, tomater, oliven, chili, ærter, feta, blomkål, kartofler,
broccolli, ....
Som prikken over i-et : Friskbagt flutes.

Fondue bliver altid en succes

Ian Matheson
www.matheson.dk





Stefan Lund-Rasmusse~ (08-12-2001)
Kommentar
Fra : Stefan Lund-Rasmusse~


Dato : 08-12-01 13:48

"Johnny Larsen" <johnny.m@larsen.dk> skrev i en meddelelse
news:9uq6te$1mhf$1@news.cybercity.dk...
> Hej Alle !
>
> Ønskes forslag til hvordan man laver et vellykket og festligt fonduebord.
> tilbehør med mere.

Fondue er mange ting. Den kan være både varm og kold, og laves af alverdens
ting og sager.

Generelt må man vel sige, at fondue handler om at dyppe "noget" i "noget
andet" - for at spise det naturligvis.
Jeg tror nok at de mest almindelige udgaver er, at du laver ostefondue eller
olie/bouillon-fondue, som du tilbereder dine råvarer i ved bordet.
Alternativt kan man benytte tilberedte varer, som man dypper i lun
tomatsauce o.l. Jeg har en hel kogebog om emnet, men det kan hurtigt blive
lidt for alternativt....

Vi plejer at lave "ude ost" modellen. Hertil varmer vi enten 1 liter olie
eller 1 liter kraftig bouillon i en fonduegryde, og serverer små stykker god
kød, champignon, pølser, hakkebøffer, hvidløg o.l. til.
Dertil skal naturligvis laves en masse saucer frit efter fantasien og
lysten.

Der er ingen ide i at lave varm tilbehør, fx kartofler eller andet til. Det
når simpelthen at blive koldt inden man har lavet det første stykke kød -
fondue er en helaftensforestilling. Server derfor istedet chips, salat eller
lignende til.

Håber du har fået lidt inspiration.

Stefan



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408947
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste