/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Opskrift på god leverpostej?
Fra : Finn


Dato : 05-12-01 23:39

Hej,

Har nogen en god gammeldags opskrift på en grov leverpostej nu hvor julen
står for døren ?

Venligst
Finn


 
 
Peter W. Bosse (06-12-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 06-12-01 07:55

"Finn" <info@shannon-fly-dressing.dk> skrev följande i meddelandet ...
> Har nogen en god gammeldags opskrift på en grov leverpostej nu hvor
> julen står for døren ?

Julen står 'foran' døren, -hedder det! *<|

Her er et par opskrifter..

Leverpostej (gammeldags):

500 g svinelever
100 g magert flæskesmåkød
500 g spæk
1 løg
50 g smør
50 g mel
ca. 3 dl fløde
2 æg, salt & peber

Lever og spæk, der kan købes hakket og frossen er en stor hjælp. Eller
hakkes leveren og flæskekødet 2 gange, og spækket blot 1 gang med løg.
Smør og mel bages op, og fløden tilsættes; denne afbagte sovs smages til
med rigeligt salt, nymalet peber, og spækket smeltes heri. Lidt efter
piskes leveren og og flæskehakkekødet i, samt æggene. Pisk et øjeblik
til levermassen er ensartet. Så fordeles leverpostejen enten i små
forme, eller i én stor smurt form. Små forme bager i ovnen ved 225°,
stående i vandbad i 20 minutter, mens en større form bager i vandbad ved
samme temperatur i ca. 1 time.
Afsvales, og leverpostejen serveres med stegte hele champignons, stegt
bacon og tomater, eller de små forme lunes i ovnen, og det smager
vidunderligt med kolde rødbeder til. Det går fint at pakke leverpostej
ind i mindre forme og fryse dem ned. Tag den frosne leverpostej op, og
sæt den i en varm ovn, 225°, i 15 minutter.

*<| *<| *<| *<| *<| *<| *<|)

Leverpostej fra det fremmede køkken.

Fransk leverpostej (Lyon)
(8-10 pers.)

350 g svinelever
200 g kalvekød
100 g champignon
2 tomater
1 æble
1 løg
2 spsk olie
3 spsk smør
4 spsk mel
4 dl fløde
2 æg
salt, peber, revet muskat
--
Serveres med:
Ærter, stegte baconskiver, henkogte asparges, tomater fyldt med
kantarel- el. champignonsstuvning, og franske kartofler.

Denne franske leverpostej er meget delikat og serveres ofte i hjemlandet
som en hovedret til en middag eller til en stående souper.

Leveren hakkes 2 gange gennem maskinen sammen med kalvekødet. De
rensede champignons hakkes og steger sammen med ituskårne tomater, løg,
æblesnitter i olien, og derefter hakkes også dette igennem maskinen.
Smør, mel og fløde bages op, æggene piskes i, derefter levermassen og
krydderier. Hele massen hældes i en smurt form (den skal være ret stor
og rumme 1½ liter). Bager i vandbad i ovnen i ca. 1 time. Afsvales og
vendes forsigtig ud. Baconskiver lægges over postejen og udenom ærter,
asparges og de fyldte tomater. Disse kan evt. fyldes med champignons-
eller kantarelstuvning og gratineres i ovnen i 10 minutter, men ærterne
kan også serveres til. -Voila!

Monsieur et Madame sont servis!

--
Med venlige tanker til Madam Hüttemeyer
Peter W. Bosse
-Det Digitale Køkken



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408947
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste