/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Honningkager
Fra : Jette Mogensen


Dato : 28-11-01 14:28

I dag har jeg bagt julens forsyninger af honningkager.Men-oh rædsel- de blev
mislykkede. De hævede kun en ubetydelighed. Jeg har brugt den samme opskrift
som jeg bruger hvert år.

Grunddejen er lagt i begyndelsen af oktober, og opbevaret køligt indtil
idag. Potaske og hjortetaksalt blev købt i går eftermiddags.

opskriften er:
Trin 1
Grunddej:
500 g honning
500 g hvedemel

Opvarm honning til 40 grader,ælt melet i og opbevar køligt.

Trin 2
1 kg grunddej
1½ tsk hjortetaksalt
1½ tsk potaske udrørt i vand
2 tsk brunkagekrydderi
1 æggeblomme

Blødgør dejen ved at hakke den i mindre stykker med en kniv og smuldr den
mellem fingrene. Rør hjortetaksalt,æggeblomme og krydderier godt sammen og
kom det i dejen. Kom derefter den udrørte potaske i.
Ælt dejen til den bliver blank og smidig.
Udrul,udstik og bag 10-12 min ved 180 grader.

Jeg er godt klar over at jeg ikke kan nå at lave en ny portion inden jul i
år, men hvad er der gået galt.

Håber nogen kan løse mysteriet.

På forhånd tak Jette



 
 
Peter W. Bosse (28-11-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 28-11-01 20:51

"Jette Mogensen" <jette.mogensen@os.dk> wrote in message news:<3c04e65c$0$25391$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk>...

> Jeg er godt klar over at jeg ikke kan nå at lave en ny portion inden jul i
> år, men hvad er der gået galt.
>
> Håber nogen kan løse mysteriet.

Jeg har en gang været udsat for, - at det var potasken der var blevet
for gammel.

NB: Du kan sikkert godt lave nogle hurtige og nemmere honningkager med
de opdaterede opskrifter, som er tilgængelige nu til dags.

Mvh.
Peter W. bosse

Som du sikkert har hørt, er det 1. januar for sent at komme
af med alle de der udenlandske mønter, du har liggende
nederst i kommodeskuffen. Støt en god sag og giv mønterne
til Røde Kors:
http://193.89.187.233/rodekors_sub_5/default.asp?id=85

Mette Svangren (29-11-2001)
Kommentar
Fra : Mette Svangren


Dato : 29-11-01 12:21


"Jette Mogensen" <jette.mogensen@os.dk> wrote in message
news:3c04e65c$0$25391$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
KLIP
> Jeg er godt klar over at jeg ikke kan nå at lave en ny portion inden jul i
> år, men hvad er der gået galt.


Hej Jette

Hvad der er gået galt, ved jeg ikke. Men mon ikke du godt kan nå en ny
portion? Min opskrift er stort set identisk med din, og påstår at dejen skal
gemmes i mindst 14 dage (men den bliver naturligvis bedre, hvis den får lov
at stå længere). Det giver dig da lige lidt tid at løbe på...

God bagelyst
Mette



Jette Mogensen (29-11-2001)
Kommentar
Fra : Jette Mogensen


Dato : 29-11-01 12:44

Jo, men så længe jeg ikke ved, hvad der gik galt, så har jeg ikke rigtig mod
på at gentage opskriften.

Bortset fra det, er det en familietradition, at vi får honningkagerne den
første søndag i advent.

Jeg ender nok med en tjubang.-opskrift i stedet for.

Tak for svarene Jette
"Mette Svangren" <mette@svangut.dk> skrev i en meddelelse
news:3c061a2d$0$25379$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> "Jette Mogensen" <jette.mogensen@os.dk> wrote in message
> news:3c04e65c$0$25391$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> KLIP
> > Jeg er godt klar over at jeg ikke kan nå at lave en ny portion inden jul
i
> > år, men hvad er der gået galt.
>
>
> Hej Jette
>
> Hvad der er gået galt, ved jeg ikke. Men mon ikke du godt kan nå en ny
> portion? Min opskrift er stort set identisk med din, og påstår at dejen
skal
> gemmes i mindst 14 dage (men den bliver naturligvis bedre, hvis den får
lov
> at stå længere). Det giver dig da lige lidt tid at løbe på...
>
> God bagelyst
> Mette
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408947
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste