/ Forside / Karriere / Uddannelse / Højere uddannelser / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Højere uddannelser
#NavnPoint
Nordsted1 1588
erling_l 1224
ans 1150
dova 895
gert_h 800
molokyle 661
berpox 610
creamygirl 610
3773 570
10  jomfruane 570
Natriumhydrogencarbonat i bagepulver?
Fra : Rasmus H. Jensen


Dato : 18-11-01 21:29

Hej

Hvad er grunden til at Natriumhydrogencarbonat (NaHCO3) bruges i bagepulver?

NaHCO3 bruges også i pulverslukkere, men hvorfor? Og hvorfor er det vigtigt
at komme så tæt på ilden som muligt?

På forhånd tak for hjælpen!

mvh

Rasmus



 
 
Henning Makholm (18-11-2001)
Kommentar
Fra : Henning Makholm


Dato : 18-11-01 23:04

Scripsit "Rasmus H. Jensen" <JzR@ofir.dk>

> Hvad er grunden til at Natriumhydrogencarbonat (NaHCO3) bruges i bagepulver?

Så vidt jeg ved frigiver det CO2 når det bliver varmet op. Den
frigivne CO2 blæser bobler i kagen, som bliver stabile efterhånden som
dejen størkner.

> NaHCO3 bruges også i pulverslukkere, men hvorfor?

Samme forklaring kan bruges: når pulveret rammer ilden og bliver
varmet op, frigives CO2 der skubber den omgivende luft væk. Ilden
dør så af iltmangel.

--
Henning Makholm "Jeg køber intet af Sulla, og selv om uordenen griber
planmæssigt om sig, så er vi endnu ikke nået dertil hvor
ordentlige mennesker kan tillade sig at stjæle slaver fra
hinanden. Så er det ligegyldigt, hvor stærke, politiske modstandere vi er."

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste