/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Req: Hvad er carpaccio
Fra : Kåre Weng Madsen


Dato : 24-11-01 13:07

Hej Gruppe

Jeg har indgået et væddelmål med en i min studiegruppe.

Hvad er carppacio lavet af? - er det stavet rigtigt?

Den ene mener, at det bare skal være råt oksekød tyndt skåret.

Den anden mener, at det er er lufttørret og muligvis også saltet.

Hvad mere I? Der er en middag bestående af bl.a. carpaccio på højkant til
hele studiegruppen.

Kåre



 
 
henrik (24-11-2001)
Kommentar
Fra : henrik


Dato : 24-11-01 15:32

Jeg mener at det, "capaccio" betyder at emnet er raat, fisk ,koed eller det
kunne saament osse vaere groentsager, som er skaaret ultra tyndt og at
tilberedning bestaar i at tilsaette syre i kraft af citron/lime/edikke
blandet med en god oliven olie, samt en god parmasan ost ravet hen over.

Jeg husker at Lauderback, lavede en groensags capaccio, vi paa Kong Hans
lave een med laks, men den klassiske er med oksefilet

Den anden lufttoerred okse fillet er Brasaola (jeg tror det er saadan man
staver det - mit danske er ikke hvad det har vaeret )

Det er taget lige fra hoften, jeg har ikke checket det, men fra min daarlige
hukommelse, saa skulle dette vaere rigtigt.

Jeg haaber at detter er korrekt - isaafald, saa haaber jeg at middagen
bliver god

Med venlig Hilsne

Henrik Tived
Haute Cuisine Pty Ltd
Western Australia



"Kåre Weng Madsen" <kwma00@hum.auc.dk> wrote in message
news:9to2s2$paf$1@sunsite.dk...
> Hej Gruppe
>
> Jeg har indgået et væddelmål med en i min studiegruppe.
>
> Hvad er carppacio lavet af? - er det stavet rigtigt?
>
> Den ene mener, at det bare skal være råt oksekød tyndt skåret.
>
> Den anden mener, at det er er lufttørret og muligvis også saltet.
>
> Hvad mere I? Der er en middag bestående af bl.a. carpaccio på højkant til
> hele studiegruppen.
>
> Kåre
>
>



knud christensen (25-11-2001)
Kommentar
Fra : knud christensen


Dato : 25-11-01 13:50


"Kåre Weng Madsen" <kwma00@hum.auc.dk> skrev i en meddelelse
news:9to2s2$paf$1@sunsite.dk...

Carpaccio blev opfundet i 1960 af Giuseppe Cipriani da han udvidede sin
lille "Harry's Bar"
med en restaurant. Den bestod af papirstynde skiver råt kalvekød bredt ud på
et fad og
marineret med en sovs af mayonnaise, sennep og worchestershiresovs.

I dag kaldes næsten hvad som helst for carpaccio, bare det er råt og tyndt
skåret.

Bressaola er lufttørret oksefillet eller mørbrad og meget lækkert.

"Harry's Bar" ligger i Venezia og er verdensberømt (og dyr).

Knud





Mrs Krabappel (26-11-2001)
Kommentar
Fra : Mrs Krabappel


Dato : 26-11-01 16:21

"knud christensen" <knud.christensen@oncable.danmark> wrote in message
news:3c00e84a$0$74745$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Carpaccio blev opfundet i 1960 af Giuseppe Cipriani da han udvidede sin
> lille "Harry's Bar"
> med en restaurant. Den bestod af papirstynde skiver råt kalvekød bredt ud

> et fad og
> marineret med en sovs af mayonnaise, sennep og worchestershiresovs.
>
Nemlig. Carpaccio var navn på en maler, og retten skulle nemlig ligne et
maleri...

> I dag kaldes næsten hvad som helst for carpaccio, bare det er råt og tyndt
> skåret.
>
Også rigtigt...
Den meste "lige ud" carpaccio er kød, olivenolie, citron og
flager af parmigiano,
evt. rucola,
eller hvid trøffel (aldrig set i DK men er en uforglemmelig oplevelse...)
> Bressaola er lufttørret oksefillet eller mørbrad og meget lækkert.
>
Bresaola, hedder det findes i alle supermarkeder også i nogle kroge i
Vestjylland, og dermed kan nemt bruges til at lave carpaccio.

Andre kendte varianter (og afprøvede):
tynde skiver af røget tun eller endnu bedre, sværdfisk med citron, olie og
rucola.

Sandra



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408947
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste