/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Todays recipe - 23. nov.
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 23-11-01 05:56

Hjemmelavet knas og/eller æbler på pind.

Det er altid hyggeligt at lave sin konfekt/knas selv.. og har man børn
og forøvrigt selv har lidt sans derfor, så er det bare om at komme i
gang.

Knækglasur:
275 g sukker
4 spsk vand
1 spsk glykose
1 tsk eddike
-
Forskellige frugter:
fx appelsinskaller, mandarinstykker (evt, fra dåse), marcipan m.
valnødder mv.

Sukker, glykose, vand og eddike kommes i en tykbundet emaljeret gryde
og bringes i kog. Koger kraftigt uden låg i 8-10 minutter. Prøv evt.
kugleprøven.. (Kan du i koldt vand trille glasuren/karamellen til en
kugle, er den færdigkogt).
Afdryppede frugter eller konfektstykker dyppes i glasuren, brug evt. to
gafler hertil. Stykkerne lægges til afdrypning på et stykke
pergamentpapir. Når glasuren er kold, er den bolsjeagtig og stiv, og
konfekten opbevares i en dåse.
Variation: Glasuren anvendes også til vandbakkelser, - evt. dyppes også
halve valnødder eller vindruer i glasuren, og mens denne endnu er er
fugtig, "klistres" de fast på bagværket.

Æbler på pind:

Små pudsede pigeoner sættes på en pind, dyppes i glasuren, drejes
rundt og stikkes fx i grapefrugter el. et kålhoved, for at æblerne her
kan tørre. Evt. kan de forinden trilles i kokosmel. De herlige æbler, er
velegnet til børneselskab.
Figner kan laves på samme måde.
Husk blot at man skal bruge pinde af træ, ikke plastic, der let smelter
i den varme sukkerlage.

Go' fornøjelse!

--
Mvh.
Peter W. Bosse

-Søg på nettet, så er denne gruppe
helt og aldeles overflødighed.
-Emil



 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408947
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste